Hier kijk je in goede sferen het WK in Amsterdam!

Het WK in Rusland is al weer een tijdje aan de gang. Helaas dit keer zonder ons oranje team, maar toch mag dit de voetbalpret niet drukken. Het blijft een spannend toernooi, met de raarste wendingen. Duitsland uitgeschakeld, Maradona afgevoerd tijdens het duel tussen Argentinië en Nigeria en Ronaldo die (nog) geen topscoorder is. Gelukkig hebben we nog ruim twee weken te gaan en daarom hebben we de plekken en events waar je de wedstrijden volgt voor je op een rijtje gezet! 
 

De Foodhallen worden De Foodballen | De Foodhallen

De welbekende Foodhallen hebben besloten om toch gewoon een WK-feestje te geven, ondanks dat Nederland niet van de partij is. Met al je vrienden naar het dichtstbijzijnde grote scherm, buckets bier en porties bitterballen bestellen en juichend op de tribune staan. Ja echt, er staat een tribune. Het kan deze zomer gewoon, want van 14 juni t/m 15 juli transformeert de Foodhallen in de Foodballen. Als kers op de taart barst er op 9 juli een titanenstrijd los in De Foodhallen dug-out. Neal Petersen van o.a. FC Afkicken is de scheidsrechter en is niet bang kaarten uit te delen. Meld nu je vierkoppige elftal aan voor de WK Foodballen Pubquiz, want de hoofdprijs is mooier dan het goal van Bergkamp op het WK van 1998. Check het FB event hoe je je moet aanmelden.

 
 
 
 

Drankjes scoren bij Brooks

De zinderend spannende WK-finale kijk je dit jaar bij Brooks. Ze maken er een waar feestje van!  Aan de Beethovenstraat laten ze je niet in je hemdje staan want tijdens de finale schenken ze de signature drinks uit de desbetreffende landen en kun je het aantal doelpunten in gratis drankjes winnen. Hopelijk wordt er dus goed gescoord in de finale!
 

World Cup 2018 Big Screen | THE BUTCHER Social Club

Zoek niet verder want dit jaar kijk je voetbal bij THE BUTCHER Social Club. Tijdens het WK staat er een XXL scherm om elke wedstrijd uit te zenden en ook de grill staat al warm om jou en je vrienden te voorzien van de beste burgers. Meer informatie kun je hier terugvinden.

 

Sta niet BAUTenspel dit WK | BAUT

Het culinaire moving circus BAUT staat in het teken van eten, drinken, muziek, cultuur… en voetbal tijdens dit WK. In de bar van BAUT, op de begane grond van Spaarndammerstraat 460, worden alle wedstrijden uitgezonden. Waar je op veel locaties in de stad na de wedstrijd aan kan sluiten voor een simpele daghap, doe je dit bij BAUT toch een stukje sjieker. Maiskip met truffel, kreeftensoep en risotto met burrata. Wint je favoriete team die avond niet, dan scoor je aan tafel bij BAUT alsnog. Cocktail erbij als afsluitende ronde en je kan die avond niet meer verliezen.

 

 

Alle (strand)ballen verzamelen | Strandzuid

Alle wedstrijden van het WK in Rusland kijken met je voeten in het zand als het zonnetje schijnt? Daar hoef je geen vliegticket voor te kopen, je stapt dit jaar gewoon op de fiets naar Strandzuid. Volg jouw favoriete team op zanderige voet aan het water op een groot televisiescherm met een ijskoud biertje. Wat wil je nog meer?
 

Copa del Mundo| Escobar

¡Vamos! ¡Vamos! Bij Escobar juichen ze in het Spaans. Onder genot van voldoende cerveza en sangria worden de WK-wedstrijden daar uitgezonden. In de rust daarom ook geen schalen bitterballen, maar liever un poco de jamon en verse ceviche. Ze weten wel wat lekker is, daar in het Zuid-Westen. Dus trommel al je amigos op, spijker je Spaanse voetballiederen een beetje bij – tip: ¡Oléee! werkt altijd – en kom tijdens het WK naar Escobar. Let wel: tijdens het diner wordt er een late siësta ingelast en staat het geluid uit, en de muziek aan.

Waar kijk jij de laatste wedstrijden van het WK Voetbal?

Volg The Daily Dutchy ook op FacebookTwitterPinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

© 2018 The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reserved

Vivian Secrève

Founder & Owner van The Daily Dutchy

Drinkt meer cappuccino's dan wijn, heeft een obsessie met olifanten en houdt heel erg van buiten de deur eten.