9 Redenen om een Airfryer aan te schaffen

Dat we in Nederland allemaal proberen wat gezonder te leven is wel duidelijk als we naar de foodtrends kijken. Steeds meer huishoudens ruilen de oude vertrouwde frituurpan in voor een Airfryer of Airfryer Mini Oven. We horen je denken… Wat kan dit apparaat, wat mijn oven niet kan? De ovenbitterbal smaakt bij lange na ook niet verkeerd toch? Na het lezen van dit artikel heb je genoeg redenen verzameld om een airfryer aan te schaffen!

airfryer gezond - airfryer mini oven kopen - airfryer redenen frituurpan

Wat is een Airfryer?

Een Airfryer wordt ook wel een heteluchtfriteuse genoemd en zoals de naam je wellicht al doet vermoeden, werkt een airfryer door de circulatie van hetelucht. Dit gebeurt op hoge snelheid en hoge temperatuur, waardoor dit apparaat een frituurpan dus kan vervangen!

Redenen om een Airfryer aan te schaffen

#1 Gezonder “frituren”

We hoeven je niet te vertellen, dat een frietje of frituursnack hoe dan ook een ongezondere keuze is, dan een bak sla. Of dit nu bereid wordt in de frituurpan of in de airfryer. Echter is wel uit onderzoek gebleken, dat de bereiding in een airfryer van deze snacks, minder vet en calorieën met zich meebrengt. (Dit kan echter wel afhangen van het product). De meeste winst behaal je hier, door verse aardappel in frietjes te snijden en te bereiden. Met een airfryer bak je hoe dan ook gezonder, want jouw eten drijft niet meer in frituurvet.

#2 Veel gerechten en recept mogelijkheden

Daarbij kun je in een airfryer ook nog meer gerechten bereiden, die bijvoorbeeld normaal gesproken in een pan met boter en olie gebakken worden. Deze olie en boter heb je in dit apparaat niet nodig en het zal je verbazen, dat zelfs de vetten uit bijvoorbeeld vlees achterblijven op de bodem en je deze dus ook niet eet. Win-win!

#3 Verschillende maaltijden bereiden

Zoals we hierboven al aangaven, kun je veel meer maaltijden bereiden dan enkel frituursnacks. Zo bestaan er ook Airfryer mini ovens zoals je hier op de foto ziet, waar je ook pizza, gegrilde kip en zelfs hele broden en taarten in kunt bakken. Zo vervangt dit fijne apparaat dagelijks je oven, koekenpan of kookpan.

#4 Sneller warm dan de oven en frituur

Een oven moet je zo een half uur voorverwarmen, voordat je jouw gerecht de oven in schuift. Daarbij kan het ook zo uren duren voordat je überhaupt aan tafel kunt. De airfryer is bijvoorbeeld in 90 seconden klaar voor gebruik en heeft een kortere bereidingstijd. Hierdoor ben je sneller klaar met koken en dat is ook nog eens fijn voor het volgende punt.

#5 Je verbruikt minder energie

Dat het leven duur is, hoeven we je niet meer te vertellen. We moeten allemaal een beetje beter op ons energieverbruik letten. De oven verbruikt veel energie kunnen wij jullie alvast vertellen en de aanschaf van een Airfryer kun je dus direct positief in de portemonnee voelen. Dit apparaat hoef je namelijk niet voor te verwarmen en heeft een gemiddeld vermogen van circa 1.700 watt. Per uur kost dit ongeveer €0,37 aan stroom. Dit is ook goedkoper dan de frituurpan!

#6 Safety first

Brandwonden in de keuken komen vaker voor dan je denkt. Helemaal als er gekookt of gefrituurd wordt met olie. Gloeiendhete oliespetters veroorzaakt al snel gevaar tijdens het koken. De airfryer daarentegen is een stuk veiliger Inn gebruik. Zo wordt er in de meeste gevallen geen of amper vet gebruikt!

#7 Minder stank

Buiten frituren is verleden tijd, dankzij ome airfryer. Oud frituurvet meurt als een malle, maar hier heb je bij deze vriend nauwelijks last van. Ik (Vivian) vind zelfs dat het gewoon lekker naar klaargemaakt eten ruikt. Daarbij blijft de lucht ook niet lang hangen en is het volgende punt ook erg mooi meegenomen.

#8 Snel schoon

Zoals we hierboven al vertelde heb je geen last van frituurvet en stank, maar daarbij is de aifryer ook nog eens super snel schoon te maken. Veel onderdelen kun je gewoon loshalen en in de vaatwasser doen en de binnenkant is goed schoon te maken met een doekje. Kind kan de was doen!

#9 Ideaal in kleine keukens

Helemaal ter vervanging van een normale oven kan een airfryer Mini-oven een fijne aanwinst zijn. Het neemt minder ruimte in en staat mooi als design in je kleinere keuken. Daarnaast kun je er net zo veel lekkers in bereiden als in een ingebouwde oven. Daarbij kun je hem ook makkelijker verplaatsen!

Heb jij al een airfryer in huis?