Genieten met twee sterren bij restaurant Fred in Rotterdam

Met het eerste diner van The Daily Dutchy in 2023 werd de lat meteen hoog gelegd. Op uitnodiging mochten wij namelijk dineren bij sterrenrestaurant Fred** in Rotterdam. Wellicht ben je al bekend met dit waanzinnig goede restaurant, maar sins 5 januari vind je het restaurant op een nieuwe locatie aan de Nieuwe Maas in Rotterdam. Ontspannen, elegante gastronomie with a hint of blue en tot in de puntjes uitgewerkt, dat is Fred. Wij mochten als één van de eerste de nieuwste locatie testen en vertellen je dan ook graag, waarom jij dit jaar zeker een bezoek wilt maken bij restaurant Fred!

interieur restaurant Fred

Dineren aan de Maasboulevard, in de plint van de gloednieuwe Terraced Tower

Bij binnenkomst weet je niet meer waar je moet kijken. Het prachtige interieur met een moderne Art Deco stijl verwelkomt je meteen in goede sferen. Warme natuurlijke tinten en uitzonderlijke luxe materialen nodigen je uit een rondje door de zaak te willen maken. Alles is tot in de puntjes doordacht. De opvallende design elementen en doordachte details geven het een internationale allure met een ongekend niveau. Dankzij het professionele team onder leiding van Fred en Mirjam Mustert beleef je een ongedwongen sfeer, waar alle zintuigen worden geprikkeld van begin tot eind.

kaasboutique Fred

‘Follow your senses’ is dan ook de filosofie van Fred en Mirjam Mustert, die ze van begin tot eind uitdragen. Zowel als het gaat om de prachtige gerechten, wijnen, als de servieskeuzes, tafellinnen, glazen, luxe zepen en bodylotion, tot aan de keuzes van het snoepgoed, wat je doet denken aan je jeugd bij het verlaten van het restaurant. 

Restaurant Fred** sterrenrestaurant Rotterdam
“Follow your senses”

Het stijlvolle interieur is wederom tot stand gekomen in samenwerking met Jeroen Smeele van SMEELE Design, waarmee zij in het vorige restaurant de designprijs ‘The German Design Award’ hebben ontvangen. Dankzij de doordachte materialen van notenhout, leer en stoffen in natuurlijke tinten en een hint of blue krijgt het restaurant een intieme sfeer met internationale allure. Het restaurant heeft een fijne akoestiek en telt 50 couverts naast een ‘semi’ private dining gedeelte voor 12 gasten. De open keuken en opvallende designelementen zijn een ware blikvanger. De echte eyecatchers zijn toch wel de geklimatiseerde winedome en de kaasboutique waar gasten de uitgebreide kaascollectie geëtaleerd kunnen bewonderen.

coquille sterrenrestaurant in Rotterdam Fred**
kaviaar kingkrab Fred
Kingcrab met Kaviaar

Culinair genieten bij restaurant Fred met al je zintuigen

De kookstijl van Fred Mustert is klassiek Frans met een eigentijdse invulling. Alle gerechten zijn stuk voor stuk pure en verfijnde smaaksensaties, in perfecte balans opgemaakt. Van malse kingcrab met kaviaar tot perfect bereidde tarbot met ossenworst en een bereiding van A4 Wagyu beef met een sublieme dashi bouillon als meest verbluffende smaakcombinatie in dit rijtje. Uiteraard worden deze gerechten geserveerd in combinatie met de ultieme wijnspijs beleving. Het team van Restaurant Fred** staat als een huis en zorgt voor een ongedwongen sfeer met Rotterdamse nuchterheid, professionaliteit, kennis en een vleugje humor.

Wayu beef Fred** restaurant Rotterdam
A4 Wagyu Beef

Good to know

Culinair genieten bij Restaurant Fred** kan van maandag t/m vrijdag van 12:00-14:00 uur aanvang voor lunch en van maandag t/m zaterdag van 18:30-20:30 uur aanvang voor diner. Reserveer nu online en kom langs op de Boompjes 41 3011 XB, te Rotterdam.

Ga jij een reservering maken bij sterrenrestaurant Fred in Rotterdam?

Volg The Daily Dutchy ook op FacebookPinterest en Instagram!

Sterrenrestaurant Rotterdam – Restaurant Fred Rotterdam – Fred** – gastronomisch genieten – restaurant Rotterdam

Vivian Secrève

Founder & Owner van The Daily Dutchy

Drinkt meer cappuccino's dan wijn, heeft een obsessie met olifanten en houdt heel erg van buiten de deur eten.