Watchlist op Netflix: 11 spannende mini-series

Vind jij het heerlijk om na een dag lang en hard werken even lekker op de bank te kruipen om een Netflix serie te kijken, maar heb je alle Netflix series al gezien? Dan hebben we goed nieuws voor je! The Daily Dutchy heeft 10 spannende Netflix mini-series voor je op een rij gezet, zodat jij lekker kunt gaan bingewatchen op de bank.

spannende mini-series Netflix

#1 Keep Breathing

Een klein vliegtuig stort neer in de Canadese wildernis en je bent de enige overlevende. Wat zou jij doen in zo’n situatie? Volg het verhaal van advocate Liv Rivera, die er alles aan doet om te overleven in de wildernis en haar innerlijke demonen moet bestrijden. Keep Breathing is een must watch op Netflix, dus vergeet niet om deze spannende mini-serie toe te voegen aan je lijst!

#2 Clickbait

De huisvader Nick Brewer wordt ontvoerd, één dag nadat hij een hevige ruzie met zijn zus Pia had. En dan gaat er ook nog een zorgelijke video van hem rond waarin hij iets vreselijks bekent. Als de video 5 miljoen views bereikt, sterft hij, staat op het bord dat Nick vasthoudt in de video. Maar is Nick echt schuldig of niet? Want waarom is hij dan ontvoerd? En door wie? Het unieke aan deze serie is dat iedere aflevering zich afspeelt vanuit een ander personage. Zo kom je op een leuke manier steeds dichter bij de waarheid. Zet deze spannende mini-serie snel in je lijst op Netflix, want tijdens deze serie zit je op het puntje van je stoel.

#3 Inventing Anna

Deze waargebeurde Netflix mini-serie gaat over het verhaal van Anna Delvey. Anna overtuigde mensen ervan dat ze een Duitse erfgename was. Ze werd beschuldigd van diefstal en opgesloten zonder borgtocht. Journaliste Vivian onderzoekt het verhaal van Anna, want waarom geloofde iedereen haar? Vivian belooft Anna beroemd te maken in ruil voor een interview. Wat komen we allemaal te weten over Anna? En lukt het Vivian om met Anna te praten? Let’s find out! Voeg deze spannende mini-serie toe aan je Netflix lijst.

#4 You don’t know me

Deze Netflix mini-serie heeft maar 4 afleveringen, maar deze duren wel allemaal ongeveer één uur. Volg het verhaal van autohandelaar Hero, die vermoedelijk een drugsdealer zou hebben vermoord. Het ziet er niet goed uit voor Hero. En dan is ook nog eens de vrouw, die bij hem was ingetrokken spoorloos verdwenen. Wat is het verhaal daarachter? Waarom is zijn liefde Kyra verdwenen? Deze Netflix mini-serie roept vragen op, waardoor het een spannende serie is om naar te kijken. Voeg deze mini-serie toe aan je lijst op Netflix.

#5 Twee Zomers

Ook een Vlaamse Netflix mini-serie mag zeker niet ontbreken in dit rijtje. Twee Zomers is een thriller mini-serie op Netflix, en een hele boeiende kunnen wij wel zeggen. Vanaf de eerste paar minuten zit je al vol spanning naar deze serie te kijken. Gelukkig heeft de serie 6 afleveringen van ongeveer 45 minuten! De Netflix serie gaat over een groep vrienden, die weer samenkomt voor een luxe vakantie. Zo gezellig is het niet meer als een van de vrienden een schokkende video ontvangt over een gebeurtenis van 30 jaar geleden. Beelden die geheim hadden moeten blijven… Welke beelden zijn dat dan? En wie heeft deze video verstuurd? Ontdek het zelf door deze serie in je lijst te zetten. Een spannende serie die tot het einde boeiend is., Lekker bingewatchen dus!

#6 Anatomy of a Scandal

De Netflix thriller Anatomy of a Scandal is gebaseerd op de bestseller van Sarah Vaughan, een Britse schrijfster en journaliste. Deze mini-serie gaat over politicus James Whitehouse en zijn gezin. Hun dagelijkse leven zal nooit meer hetzelfde zijn als er wordt ontdekt dat James een affaire had met zijn jongere collega Olivia Lytton, die hem vervolgens aanklaagt wegens verkrachting. Hoe reageert het gezin van James hierop? En is James schuldig? Ontdek het door deze spannende Netflix mini-serie toe te voegen aan je lijst.

#7 Queen’s Gambit

De Netflix mini-serie Queen’s Gambit is gebaseerd op een roman uit 1983, geschreven door Walter Tevis. De serie gaat over schaaktalent Beth Harmon en het verhaal begint in 1950. Nadat Beth’s moeder is omgekomen in een verkeersongeluk, komt ze terecht in een weeshuis. Twee keer per dag moet Beth, samen met de andere kinderen, in een rij gaan staan en krijgt ze pillen. Beth wordt verslaafd aan de medicijnen. Gelukkig is er ook een positief punt: Beth ontdekt het spel schaken en blijkt hier heel goed in te zijn. Later wordt ze onverwacht een ster. Kan Beth haar pillenverslaving achter zich laten? Kijk deze Netflix mini-serie als je benieuwd bent naar hoe het eindigt met Beth. Een ding kunnen we wel alvast verklappen en dat is dat je schaken leuk gaat vinden door deze serie!

#8 The Serpent

Nog een waargebeurd verhaal op Netflix! De mini-serie The Serpent speelt zich af in de jaren ’70 en gaat over moordenaar Charles Sobhraj, die tussen 1972 en 1976 minstens 12 mensen vermoordt − voornamelijk jonge backpackers − langs de zogenoemde hippie trail. Charles verleidt de reizigers met zijn charmes en geld, totdat hij ze drogeert en vermoordt… Genoeg spanning dus in deze mini-serie. Voeg hem toe aan je Netflix lijst als je nieuwsgierig bent naar hoe het is afgelopen met Charles Sobhraj, het is tenslotte een waargebeurd verhaal.

#9 Kastanjemanden

Deze Deense spannende serie mag niet ontbreken in dit rijtje. Kastanjemanden betekent “kastanjemannetjes”. Dit zijn enge poppetjes zonder handen en voeten, gemaakt van kastanjes en takjes. Een van deze poppetjes is gevonden op een afschuwelijke plaats delict. Rechercheur Naia Thulin begint de zaak te onderzoeken. Steeds meer lichamen worden er gevonden en steeds weer ligt er een kastanjemannetje bij. Op de mannetjes staat een vingerafdruk van een 12-jarig meisje dat een jaar daarvoor verdwenen is, wat de zaak alleen maar interessanter maakt. Ben je ook zo nieuwsgierig geworden naar deze spannende serie? Voeg deze mini-serie toe aan je lijst op Netflix en let’s watch it!

#10 Unbelievable

Misschien heb je al van deze serie gehoord, of wil je hem nog gaan kijken. Unbelievable vertelt het verhaal van de achttienjarige Marie, die ervan wordt beschuldigd dat ze over verkrachting heeft gelogen. Twee vrouwelijke rechercheurs gaan de zaak onderzoeken. In de tweede aflevering neemt de Netflix serie je mee van Washington naar Colorado, waar een ander slachtoffer is verkracht in haar appartement. Deze mini-serie is gebaseerd op een serieverkrachter die een paar jaar geleden slachtoffers maakte in Washington en Colorado. Een interessant verhaal, maar wat nog interessanter is: waarom geloofden de mensen Marie niet?

#11 When they see us

Deze serie staat al sinds 2019 op Netflix, maar mag als je het ons vraagt niet ontbreken in deze lijst met spannende mini-series. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal, wat zich afspeelt in 1989 in New York. De serie gaat over vijf Afro-Amerikaanse jongens die ervan beschuldigd worden een blanke vrouw te hebben verkracht in Central Park. Alle vijf de jongens zijn echter onschuldig, nog zeer jong en er is ook geen tastbaar bewijs voor deze zeer heftige aanklacht. Een strijd voor gerechtigheid, waar zeker als kijker ook veel frustratie bij komt kijken.

Wij gaan deze spannende mini-series zeker toevoegen aan onze Netflix lijst! Welke mini-serie ga jij kijken?

Volg The Daily Dutchy ook op FacebookTwitterPinterest en Instagram!