The Daily Dutchy Lijnt | 10 tips voor slankere benen

The Daily Dutchy doet mee met LINDA.lijnt en deze week verloopt ons gelukkig goed. Een probleemvlak bij veel vrouwen zijn toch echt de benen. Zo is onze Vivian een lief klein peertje en focust zei zich op slankere benen. Toch gaat er heel wat werk vooraf om slankere benen te krijgen. The Daily Dutchy ging op onderzoek uit en deelt tien tips hoe jij je benen slanker kunt krijgen. Benieuwd? Lees gauw verder! 

thumbbenen

#1 Opbouwen

Wees je ervan bewust dat je niet van de een op de andere dag slanke benen kunt krijgen. Het vergt veel tijd en moeite. Probeer daarom je doel voor ogen te houden en dingen rustig op te bouwen. Hierdoor lijkt het minder zwaar en ben je ook minder snel geneigd om op te geven.

#2 Variatie

Variatie is van groot belang. Continu dezelfde oefening doen helpt niet om sneller aan slanke benen te komen. Probeer daarom om oefeningen te varieerden. De maximale periode om je aan een bepaalde oefening vast te houden is zes weken, daarna moet je overgaan op iets anders.

#3 Gewichten

We begrijpen dat het eng is om van een klein gewicht naar een groter gewicht te gaan. Toch is het wel verstandig om te doen. Als je voortdurend blijft werken met dezelfde hoeveelheid kilo zal je merken dat het veel langer duurt voordat er resultaat komt. Door het geleidelijk in stappen op te bouwen versnel je het proces om dichterbij mooie slanke benen te komen.

#4 Heuvels

Easy, peasy! Heuvel op, heuvel af. Een heuvel oplopen kost wat kracht en energie, je voelt het zowel in je buikspieren als in je benen. Dit is eigenlijk heel erg goed voor je. Probeer daarom niet altijd voor de gemakkelijkste weg te kiezen, maar loop een keer de heuvel op om aan de andere kant te komen.

#5 Eten

Vanzelfsprekend dat bepaalde voedingsmiddelen en voedingsstoffen je helpen om gezond te leven. Eerder spraken we al over hoe belangrijk variatie is en dat geldt ook voor in het eten. Eet elke dag een stuk fruit en diverse groenten. Probeer niet te veel zoetigheid te nemen, maar wat vaker gezond te eten.

sportbroek

#6 Water

Na hard gewerkt te hebben krijg je natuurlijk dorst. Zorg daarom altijd dat je voldoende flesjes water bij je hebt als je naar de sportschool gaat om je benen te trainen. Je lichaam heeft dagelijks voldoende vocht nodig om goed te kunnen functioneren en om uitdroging te voorkomen.

#7 Langzaam

Door langzaam te trainen worden je spierweefsels versterkt. Je lichaam heeft volledig aandacht nodig en daarom is het niet goed als je haastig traint. Door haastig te trainen vergroot je de kans op het krijgen van blessures.

#8 Rekken en strekken

Door je lichaam te rekken versterken je spieren. Daarom is dit zo’n belangrijk onderdeel voor vrouwen die graag slanke benen willen krijgen. Zorg er wel voor dat je het niet te intensief doet, hierdoor kan je lichaam te veel worden belast en zal je sneller spierpijn krijgen.

#9 Eiwitten

Voor veel sporters zijn eiwitten een must. Dit zijn zeer belangrijke bouwstoffen voor je spieren waardoor je benen sterker worden. Door voldoende eiwitten te nemen maakt je lichaam voldoende spieren aan. Let er wel op dat je niet lukraak alles neemt waar eiwitten in zit, maar let goed op de hoeveelheid aminozuren.

#10 Beweging

In beweging blijven is o zo belangrijk! Want zeg nou zelf, die mooie slanke benen komen niet vanzelf. Je moet er hard voor werken en er tijd in stoppen, hoe moeilijk het soms ook is. Als het even niet mee zit, motiveer jezelf dan om gewoon door te gaan. Trainen is een stuk gemakkelijker met bijvoorbeeld een vriend of een vriendin die ook wilt sporten. Of zet je favoriete playlist op repeat. Genoeg mogelijkheden!

Wist jij dat je hierdoor slankere benen krijgt?

Dit artikel is geschreven door Jamy Kok

Bron: Salusi
Bron beeld: Unsplash

Volg The Daily Dutchy ook op Facebook, Twitter, Pinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

© 2017 The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reserved