The Daily Dutchy Test | Bye bye pigmentvlekken met de “Luminous routine”

Pigmentvlekken op je gezicht kunnen vervelend zijn en het liefst wil je deze pigmentvlekken verwijderen… Zo ken ik mijn moeder niet anders dan met een redelijk aanwezige pigmentvlek na de geboorte van haar kinderen en moet ik oppassen met de zon op mijn kop en de pigmentatie, die daarbij om de hoek komt kijken. Pigmentvlekken zijn simpelweg onderdeel van wie je bent, maar in zes weken ben ik de challenge met NIVEA aangegaan en haar nieuwe CELLULAR LUMINOUS630 producten om deze pigmentatie ietwat te verminderen. Benieuwd naar het resultaat en mijn blote billen gezicht? Lees en kijk dan snel verder! 

NIVEA CELLULAR LUMINOUS630 Pigmentvlekken verwijderen

Soorten pigmentvlekken

Bij de een zien ze er anders uit dan bij de ander. Dit heeft onder andere te maken met je huidskleur en verzorging. Heb jij een donkere of zongebruinde huid, dan vallen witte vlekken in je gezicht snel op. Heb je een lichte huid, dan zie je bruine vlekken in je gezicht veel eerder. Pigmentvlekken hebben dan ook vaak de kleur van koffie verkeerd. We horen je denken… Zijn dat dan niet gewoon moedervlekken? In principe vallen moedervlekken ook onder pigmentvlekken.

Hoe ontstaan deze pigmentvlekjes?

Een verandering in je hormoonspiegel kan bijvoorbeeld de boosdoener zijn, zoals bij mijn moeder, die na haar zwangerschap last kreeg van pigmentatie. Ook kun je last hebben van pigmentvlekjes, door bijvoorbeeld acne of een ontsteking op de huid. Hierdoor raken je pigmentcellen overprikkeld, met vlekjes als gevolg. Last but not least kan de ouderdom een handje helpen bij het ontstaan van pigmentvlekken. Hoe ouder je bent, hoe meer je bent blootgesteld aan de zon, hoe groter de kans op vlekjes.

En het klinkt gek… maar ik heb dus last van pigmentvlekjes boven mijn lip als ik te veel in de zon ben geweest. Ik noem het altijd mijn zonnesnorretje, maar kan er best ‘onzeker’ van raken als deze snor te veel aanwezig is. Gelukkig gaan we nu het najaar in en is het de perfecte tijd om mijn huid te herstellen met NIVEA CELLULAR LUMINOUS630. Bye bye pigmentvlekken gezicht!

Wat vind je in de #skincare lijn?

Het hoofdingrediënt in de producten van de “Luminous routine” is ‘Luminous630’, die de disbalans van melanine; oftewel het enzym wat verantwoordelijk is voor de melanineproductie herstelt. Na veel onderzoek om dit enzym na te maken, werd het 630ste molecuul succesvol te zijn. Vandaar deze naam! Deze producten vervagen hierdoor de bestaande pigmentvlekken en helpen zo ook nieuwe pigmentvlekken te voorkomen.

Elk product heeft zo zijn eigen superkrachten! We kunnen ze hier heel uitgebreid uitleggen, maar je kunt de volledige product omschrijving ook hier lezen!

https://thedailydutchy.com/5x-dit-eten-moet-je-vermijden-bij-een-slechte-huid/

Aan de slag met NIVEA CELLULAR LUMINOUS630

De opdracht was om vier weken de nieuwe NIVEA CELLULAR LUMINOUS630 producten te testen, met de vraag of mijn pigmentvlekken zouden verminderen. In dit artikel zie je het verschil van vier weken smeren! (Nu moet ik er wel eerlijk bij vertellen, dat ik op de eerste foto wel last had van extra pigmentatie door de zon.)

Ik heb uit de lijn vier producten gebruikt; de dagcrème, de nachtcrème, de oogcontourcreme en het corrigerende serum. In deze lijn is ook een handcrème met SPF15 te vinden, maar gek genoeg vind ik handcrèmes niet fijn, dus die heb ik achterwegen gelaten in deze routine. 🙂

Mocht je, net als ik, een handcrème niet fijn vinden in gebruik maar toch pigmentvlekjes tegen willen gaan, smeer het dan alleen op de rug van je hand.  Ondanks dat je zelf wellicht niet zo veel pigmentvlekjes op je handen hebt kan deze crème met SPF15 zeker goed zijn om preventief te gebruiken. Het is namelijk algemeen bekend dat handen na verloop van tijd donkere vlekjes kunnen krijgen, omdat de meeste mensen hun handen vaker blootstellen aan de zon dan ze door hebben.

Pigmentvlekken verwijderen NIVEA Luminous routine
Pigmentvlekken gezicht

Smeren kun je leren!

Elke dag, voor vier weken lang zag mijn routine er als volgt uit: (En ik moet eerlijk bekennen, dat deze opdracht wel echt een stok achter de deur was, om trouw elke dag te smeren)

  • Stap 1: Elke ochtend en avond heb ik op een gereinigde huid, het corrigerende serum aangebracht. Van de producten heeft het serum de hoogste effectiviteit. Het serum heeft een zachte textuur en trekt snel in de huid. Zacht voor de huid en geschikt voor alle huidtypes, inclusief gevoelige huid.
  • Stap 2: In de ochtend bracht ik de dagcrème aan en in de avond… Je raadt het al, de nachtcrème! In de dagcrème zit tevens factor 50, wat hoog klinkt, maar je gezicht echt het beste beschermt. De nachtcrème egaliseert, regenereert en verstevigt de huid elke nacht!
  • Stap 3: De oogcontourcreme kun je als extra toevoeging bij donkere kringen, zowel in de ochtend en avond als extra opdoen. Zo vind je in deze crème een formule met hyaluronzuur en verkwikkende cafeïne!

Alle producten zijn lekker smeerbaar en ruiken ook nog eens prettig. Winning! Ik had na ongeveer drie weken, wel het idee dat mijn huis droger werd… Of dit nu te blaimen is door het kouder wordende weer, of wellicht het exfoliëren van mijn huid door de producten, weet ik niet zeker. Gelukkig is dit bijgetrokken en ben ik oprecht onder de indruk van het resultaat na de eerste vier weken!

pigmentatie pigmentvlekken verwijderen NIVEA CELLULAR LUMINOUS630
Pigmentvlekken verwijderen

Na 6 weken resultaat

Na zes weken aan de slag te zijn geweest met de NIVEA CELLULAR LUMINOUS630 routine, ben ik vooral erg verbaasd om het eindresultaat. Smeren kun je zeker wel leren. Ik weet voor nu, dat de zon ervoor zal zorgen, dat er meer pigmentvlekjes kunnen verschijnen, maar dat ik dit weet te herstellen dankzij deze routine. Iets waar ik in het begin nog een redelijk hard hoofd in had en al helemaal in zo’n relatief korte tijd. Het helpt voor dit herstel we zeker mee, dat mijn koppie geen zon ziet in de wintermaanden. Om het verschil kun je bijna niet heen, mijn voorhoofd is een stuk rustiger en ook de “snor”, waar ik me het meest onzeker over voelde is vrijwel weg. Pigmentvlekken verwijderen, was nog nooit zo makkelijk. Wij van The Daily Dutchy zijn fan!

Heb jij last van pigmentvlekken of pigmentatie? 

Volg The Daily Dutchy ook op FacebookTwitterPinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

Pigmentvlekken verwijderen – pigmentatie – NIVEA CELLULAR LUMINOUS630 – Pigmentvlekken gezicht

©The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reserved