Redenen waarom je rode kool moet wokken

Healthy people opgelet! Als je aan rode kool denkt dan zie je misschien een winters bordje voor je met appeltjes, aardappelen en draadjesvlees. Lekker winters, maar met de rode kool kun je veel meer variatie op tafel zetten. Een heerlijke rode kool wok bijvoorbeeld! The Daily Dutchy vertelt waarom de rode kool gezond is en hoe je deze kool omtovert in een voordelig Oosters wokje… Check snel ons rode kool recept!

rode kool wokken

Super lekker, maar ook nog eens gezond om de volgende redenen:

– Ten eerste heeft rode kool een goede werking op diabetes. Dit geldt voor mensen met diabetes mellitus. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat rode kool een nivellerend effect heeft op de bloedsuikerspiegel, maar ook de antioxidant werking is stimulerend om diabetes tegen te gaan. Nieren zijn vaak een zwak punt bij diabetes patiënten en door het eten van rode kool werkt dit orgaan beter. Ook fijn punt, overgewicht kan ook worden tegengegaan!

– Rode kool werkt tegen darmkanker. Anthocyaninen zijn kankerbestrijdende stoffen die voor de rode kleur van de kool zorgen. Uit Japans onderzoek werd geconcludeerd dat wanneer 5% van een dieet uit rode kool bestaat, darmkanker voorkomen kan worden.

– Goed voor hart en lever. Rode kool is een antioxidantrijke groente met hartbeschermende en leverbeschermende kwaliteiten.

– Rode kool is tevens rijk aan vezels, vitamine C, E en K, ijzer, bètacaroteen, kalium, calcium en foliumzuur.

Lees ook welke superkrachten de grapefruit en de blauwe bes heeft!

rode kool recept

En zo bereid je deze lekkere wok!

Rode kool wokken is easy… Als eerste haal je de bovenste laag bladeren van de kool, dan hak je als een echte Japanner de kool in mootjes en was je de kool goed onder de kraan. Laat vervolgens de mootjes goed uitlekken en zet de wok op hoog vuur aan. Je kan er voor kiezen om een beetje wokolie of olijfolie te gebruiken, maar wij kunnen je ook zeker kokosolie aanraden! Je wokt de kool ongeveer 5 à 10 minuutjes om de knapperigheid goed te behouden. Je kan de rode kool laten voor wat het is, maar het is ook errug lekker om de kool met wat sojasaus af te blussen voor een héérlijk Oosters tintje.

Leuk weetje, de kool behoudt deze vitaminen en krachten het beste als je hem zo rauw mogelijk eet! Zeg maar ‘hallo’ tegen deze ideale gewokte rode kool!

Ga jij deze wok uitproberen? En wist je dat de rode kool zo gezond is? 

Bron beeld: Vivian Secrève
Bron: Mens-en-Gezondheid

rode kool wok – rode kool recept – rode kool wokken – rode kool

X The Daily Dutchy X

©Vivian Secrève Tekst en Fotografie - All rights reserved

Vivian Secrève

Founder & Owner van The Daily Dutchy

Drinkt meer cappuccino's dan wijn, heeft een obsessie met olifanten en houdt heel erg van buiten de deur eten.