Trend | Dit zijn de herfstbloemen die je in huis wil hebben

Oh herfst, wat ben je fijn met de gezellige kleuren en kaarsjes in huis. De warme tinten maken het gezellig en zorgen voor een fijne sfeer. Zo is dit één van onze favoriete seizoenen, wanneer je geen gratis douches buiten vangt en het zonnetje schijnt. De natuur is magisch en het liefst halen we een stukje natuur ook in huis. Met de volgende herfstbloemen gaat dat zeker lukken! 

chrysant
Chrysant

De Chrysant

Op nummer één staat deze mooie volle bloem. Een echte herfsttopper die ook nog eens supersterk is en goed kan groeien in de tuin. De rode, gele en bruine kleuren doen het goed in je boeket, maar uiteraard kun je hier zelf mee spelen, genoeg keuzes in kleuren bij de chrysant!

Leuk weetje: Wist je dat de chrysant staat voor geluk en vriendschap? Iets wat we deze herfst allemaal wel een beetje kunnen gebruiken!

hortensia
De Hortensia Bol

De Hortensia bol

Dit is een echte najaarsbloem en kom je in veel Nederlandse tuinen tegen. Deze bloem verspreid zich snel in haar struikgewas. Je kunt er stiekem eentje plukken (niet doorvertellen natuurlijk). Oh en deze bol is ook leuk om te proberen in te drogen, dan heb je er nog langer plezier van.

Leuk weetje: Deze bloem staat voor dankbaarheid!

https://thedailydutchy.com/2020/05/14/gedroogde-bloemen-maken/
Aster
De Aster

De Aster

Toegegeven, wij moesten even googelen hoe dit bloemetje er ook weer uitziet… Maar wij weten zeker dat je deze internationale bloem herkent! Wil je even happy de peppy worden? Dan is een bos asters je vriendin. Leuk om te combineren met die twee bloemenvriendinnen die we hier boven benoemde voor jouw kekke herfstboeket.

Leuk weetje: Deze bloem staat voor een gelukkige ouderdom. Hoppa langs bij je oma dus!

rozenbottel
De Rozenbottel

Rozenbottel

Rozen kunnen en mogen altijd als je het ons vraagt, maar we hebben het nu even over de rozenbottel. Deze groeit tevens aan de rozenplant en bestaat uit prachtige vruchten. Na de groei van de rozen aan de tak, groeit de rozenbottel. Een soort van besjes aan een takje.

Leuk weetje: Ben je single en ready to mingle? Of heb je veel singels om je heen? Geef ze een bosje rozenbottel. Deze takjes staan namelijk symbool voor het wachten op de prins of prinses op het witte paard!

Veronica bloem
De paarse spriet is de Veronica
https://thedailydutchy.com/2019/05/16/oeps-dit-herken-je-als-je-een-echte-planten-killer-bent/

Veronica

Ook veldbloemen mogen gezien worden in de herfst. De Veronica (aaaah daar komt die meisjesnaam dus vandaan) heeft vrije vormen en zachte tinten. Deze bloem geeft een beetje een bohemien twist aan je herfstboeket. Hipper kan het bijna niet!

Leuk weetje: De naam Ereprijs werd gegeven door een Frankische koning. De koning gebruikte de bloem op aanraden van een jager en werd hierdoor genezen van zijn melaatsheid  (dit is een ziekte). Daarna werd over de bloem gesproken als ‘eer en prijs’.

Physalis
De Physalis

Physalis

Dit oranje lampionnenplantje vinden wij persoonlijk niet zozeer mooi, maar gek genoeg past ze perfect in een herfstboeket. Door de kleur en de vorm. Deze bloem is ook makkelijk te drogen en doet ons meteen denken aan de herfst, Halloween en Sint Maarten.

Leuk weetje: Lang, lang geleden werd in China deze bloem gekweekt vanwege de wortels. Deze zouden namelijk geesten en duivels verjagen en de lampionnen sloten de geesten op!

Uiteraard kunnen we nog een hele waslijst met bloemen en besjes opnoemen, maar dan ben je volgend jaar nog bezig met lezen! Mis je echt een bloemetje? Laat het ons weten!

Volg The Daily Dutchy ook op FacebookTwitterPinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

© 2020 The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reserved

Vivian Secrève

Founder & Owner van The Daily Dutchy

Drinkt meer cappuccino's dan wijn, heeft een obsessie met olifanten en houdt heel erg van buiten de deur eten.