7x Zo blijven je kaarsen wél mooi!

Kaarsen in huis zorgen altijd voor wat meer gezelligheid en warmte in huis. Hoe leuk staat het als je een groot dienblad op tafel hebt vol staan? Echter verandert dit leuke dienblad, na twee avonden branden in een misvormd kaarsvet paradijs. Irritant! Wij van The Daily Dutchy hebben een aantal tips om dit allemaal te voorkomen en om je lichtpuntjes zo lang mogelijk mooi te houden. Ben jij ook klaar met al dat gedoe met kaarsvet en wil je langer genieten van je kaarsen? Lees dan snel verder!

kaarsen mooi houden kaarsvet

#1 Houd het lontje kort

Het lontje van een kaars moet niet langer zijn dan een halve centimeter. Is dit wel het geval, knip er dan een stukje vanaf. Wanneer je het lontje kort houdt, voorkom je dat de kaars gaat walmen. Zorg er uiteraard voor de sfeer wel voor dat je eigen lontje niet te kort is :-).

#2 Geef ze de ruimte

Het ziet er natuurlijk veel mooier en gezelliger uit als je al je kaarsen dicht bij elkaar zet (op een plateau). Helaas zal het beter zijn als je ze wat meer ruimte geeft. De warmte van de ene kaars laat de andere namelijk smelten. Klinkt logisch natuurlijk. Hierdoor zullen ze sneller opbranden en kunnen er gaten in komen. Zonde, want je geniet op deze manier minder lang van je kaarsen!

#3 Zet ze niet in een tochtige omgeving

Wanneer je de kaarsen bijvoorbeeld in de buurt hebt staan van een deur die vaak open en dicht gaat, zal je merken dat de kaars aan één kant sneller smelt dan de andere kant. Wat er dan gebeurt is dat hij schijn opbrandt. Dit kan natuurlijk ook gebeuren, zonder dat je ze in een tochtige omgeving staan. Wat je dan kan doen is je kaars een kwartslag draaien.

Lees ook: Dit moet je doen als je haar in de fik heeft gestaan!

#4 Zoutwater

Heb je net nieuwe kaarsen gekocht? Laat ze dan even weken in zoutwater, niet afdrogen, daarna gewoon laten opdrogen. Hierdoor branden je kaarsen mooier en voorkom je dat ze gaan druipen. Een tip waar wij nooit vanaf wisten, maar zeker de moeite waard is uit te proberen bij dure kaarsen.

#5 Invriezen

Om langer te kunnen genieten van kun je ze ook een paar uur in de vriezer leggen. Doordat je ze hebt ingevroren zal het langer duren voordat de kaarsen smelten en zullen ze dus langer mee gaan.

#6 Randen afsnijden

Heb je lange kaarsen en wil je niet dat ze gaan krullen? Wat je dan kan doen is de randen afsnijden. Wanneer je ziet dat na een avondje brandende bovenkant wijder wordt, blaas hem dan uit en snijdt de randen af met een scherp met. Let op! Wel pas snijden nadat de kaars is afgekoeld natuurlijk!

#7 Blijf er met je tengels vanaf!

Laat de boel de boel en ga alsjeblieft niet spelen met het kaarsvet. We weten, dat dit leuk is om te doen en het kaarsvet heerlijk voelt aan je handen, maar grote kans dat je door het spelen met kaarsen sneller afscheid moet nemen van je pronkstukken in huis. Al helemaal irritant als iemand anders met jouw kaarsen speelt!

Ga jij aan de slag om je lichtpuntjes langer mooier te houden?

Volg The Daily Dutchy ook op FacebookTwitterPinterest en Instagram!

Kaarsen mooi houden – Kaarsen – Langer van kaarsen genieten

©The Daily Dutchy Tekst en Fotografie – All rights reservedVivian Secrève

Founder & Owner van The Daily Dutchy

Drinkt meer cappuccino's dan wijn, heeft een obsessie met olifanten en houdt heel erg van buiten de deur eten.