Haar in de fik door kaars? Dit moet je doen!

Ken je dat verhaal van dat meisje, die uiteten ging met haar vriend en in een restaurant vol enthousiasme een foto probeerde te maken van het eten en met haar lange haren in een kaars hing? Yes it was me! Mensenkinderen, wat een schrik was dat en wat veel verbrand haar lag er op de tafel. De geur van verbrand haar vergeet je nooit meer… Toen ik ging Googelen uit paniek, wat je moet doen als je haar in de fik heeft gestaan, kon ik heel weinig informatie vinden. Dus bij deze mijn tips uit eigen ervaring als je net als ik per ongeluk je haar in de fik hebt gestoken!

haar in de fik verbrand haar tips haar in kaars

“De geur van verbrand haar vergeet ik nooit meer”

Terwijl ik (Vivian) dit artikel schrijf besef ik weer even hoe heftig dit eigenlijk was. Mijn vriend zijn paniek in zijn ogen vergeet ik naast de geur van mijn verbrande haren nooit meer. Ik had nog nooit eerder per ongeluk mijn haar in de fik gestoken en gelukkig ook nog nooit expres. 🙂

We waren samen uiteten bij Local Dealer voor het lijstje: 7x De lekkerste Taco’s klappen in Amsterdam! Ik probeerde de nacho’s goed op de foto te zetten en voor ik het wist rook ik verbrand haar, sloeg mijn vriend de vlammen uit mijn haar en lag ( no joke) de hele tafel vol met verschroeid haar. Toen ik met mijn handen meteen naar de verbande plukken greep, moest ik hard huilen van de schrik en tegelijkertijd schaamte. Hoe kon je zo dom zijn!? Je haar in een kaars hangen, dat doe je uiteraard niet expres en heeft niks te maken met domheid, maar toch schaamde ik me voor de andere gasten in het restaurant. Met mijn mooie lange bos haren, had ik dan ook erg veel haar verloren en mijn haar voelde zwaar beschadigd aan. Met krokodillentranen en mijn vriend aan mijn zijde, dook ik de wc in om de schade te aanschouwen. Ik zocht in de tussentijd naar tips op Google wat je moet doen als je haar in een kaars heeft gehangen en je haar hierdoor erg beschadigd is. Ik kon werkelijk waar weinig nuttige tips vinden, dus heb ze besloten hier vanuit eigen ervaring even op te sommen!

haar in de fik verbrand haar tips

Dit moet je doen bij verbrand haar

#1 Doof het vuur

Uiteraard safety first, wanneer je met je haar in een kaars hebt gehangen! Zorg dat je haar geen vlammen meer vat en controleer goed of je met je haar in brand, geen andere dingen in de fik hebt gestoken. Zodra je haar in vlammen staat, volgt het vuurtje snel. Zo vat je haar helaas ook erg snel vlam en ben je voor je het weet een bos haar armer.

#2 Bekijk de schade

Het moeilijkste is de schade bekijken, want dit valt meestal niet mee bij verbrand haar, omdat je haar in een rap tempo vuur vat. Je voelt eigenlijk meteen als je door je haar gaat waar je haar in brand heeft gestaan. Niet een fijn gevoel kan ik je vertellen.

#3 Kam je haar goed door

Omdat ik in een restaurant was, heb ik dit boven de wastafel in de wc gedaan en gelukkig had ik een borstel mee. Confronterend, want je verbrande en afgebroken haren verzamelen zich in de wastafel en hier schrik je best van. Toch is het goed om meteen je haar door te kammen, omdat je zo ook beter kunt zien en voelen wat je mist.

#4 Was je haar

Was onder de douche meteen je haren goed om de geur van je verbrande haren uit je kop te krijgen. Ook zullen er tijdens het wassen onder de douche weer meer haren loskomen.

#5 Haarmasker to the rescue

Verbrand haar is super droog geworden, dus eigenlijk is dit mijn nummer één tip bij verbrand haar. Gebruik een haarmasker wat goed hydrateert en laat deze lekker lang inzitten. Je droge haar slurpt als het ware dit masker meteen op, wat je haar per direct goed herstelt na dit incident.

#6 Bekijk de schade nogmaals met droog haar

Ik ben gezegend met een flinke bos haar en als ik het los draag, zie je amper iets van de schade. Zodra ik mijn haar probeer te vlechten, kom ik de kortere stukken haar tegen en baal ik weer even. Mijn advies is om na het douchen, niet meteen je haar te föhnen, maar de schade nogmaals te bekijken met droog haar.

#7 Laat een kapper je haar checken

Als de schade groot is, dan is een kappersbezoek zeker belangrijk. Tenzij je jouw nieuwe ongelijke kapsel wel prima vindt staan. De kapper kan het weer gelijk knippen, helaas wordt je haar dan wel dus wat korter. Ik heb hier zelf niet voor gekozen, omdat ik mijn haar graag lang wil houden en het niet tot nauwelijks opvalt. Wel ga ik binnenkort naar de kapper om toch even zijn of haar mening te krijgen. Als je haar weer geknipt is, groeit het ook weer gezonder terug namelijk!

#8 This girl is on fire!!!!

Last but not least, vergeet ook niet vooral een beetje de humor in te zien van je eigen gestunt. Je kunt er helaas niets meer aan veranderen, maar even flink balen mag natuurlijk wel!

Ps. Dank lieve mensen van Local Dealer voor jullie hulp, die avond en de lieve berichtjes achteraf. Ondanks deze bummer op de avond, hebben wij genoten van het lekkere eten!

Heb jij je haar wel eens verbrand? En hoe erg was bij jou de schade nadat je jouw haar in de fik had gestoken?

Volg The Daily Dutchy ook op FacebookPinterest en Instagram!

Vivian Secrève

Founder & Owner van The Daily Dutchy

Drinkt meer cappuccino's dan wijn, heeft een obsessie met olifanten en houdt heel erg van buiten de deur eten.