Zo herken je een tekort aan magnesium in je lichaam!

Magnesium is een mineraal en net als calcium zeer belangrijk voor ons lichaam. Verschillende organen in ons lichaam zijn afhankelijk hiervan, waaronder het hart, de nieren en de spieren. Het heeft een grote invloed op onze gezondheid. Magnesium is van groot belang voor allerlei processen. The Daily Dutchy knows best en zocht uit wat de signalen zijn van een tekort aan magnesium. Lees gauw verder!

spinaziethumb

#1 Kramp

Spierpijn is een van de meest vervelende dingen. Na een dag intensief sporten kun je ongelooflijk last hebben van je spieren. Dit supplement zorgt ervoor dat je spieren zich ontspannen, waardoor je minder spierpijn hebt. Spierpijn kan een teken zijn dat het magnesium en calcium halte niet in evenwicht is. Om dit weer goed te krijgen is het verstandig om het probleem aan te pakken en ervoor te zorgen dat je voldoende binnenkrijgt. Heb jij veel last van kramp? Dan kan dit een teken zijn dat je een tekort aan deze stof in je lichaam hebt. Goed om dus extra te slikken bij het sporten!

#2 Chocolade

We love it! Chocolade zit boordevol cacao en cacao is rijk aan magnesium. Men zegt wel eens dat het belangrijk is om te luisteren naar je intuïtief, maar we vergeten zo nu en dan ook naar ons lichaam te luisteren. Als je er goed over nadenkt, geeft jouw lichaam continu signalen. Het vertelt ons dat we dorst hebben, wanneer we niet voldoende vocht in ons lichaam hebben. Zo vertelt het ons ook dat we behoefte hebben aan chocolade, als ons lichaam magnesium tekort komt.

#3 Angst

Om optimaal te kunnen presteren heeft het zenuwstelsel magnesium nodig. Als je je onrustig voelt of angstig, kan dat een teken zijn dat je lichaam een tekort heeft. Het is verstandig om je voedingspatroon meer uit te breiden, zodat je je zenuwen onder controle houdt.

#4 Bloeddruk

Veel mensen eten gezond en zijn daarnaast ook druk aan het sporten. Toch kan het voorkomen dat je alsnog een te hoge bloeddruk hebt. Magnesium zorgt voor ontspannen bloedvaten, dus het is van groot belang om voldoende binnen te krijgen. Hierdoor blijft jouw bloeddruk goed in balans.

#5 Spijsvertering

Als het spijsverteringsstelsel niet voldoende werkt, kan dit komen doordat je lichaam een tekort heeft aan magnesium. Een tekort aan magnesium kan ook een negatieve uitwerking hebben op je darmen. Het zorgt ervoor dat de darmen zich samentrekken, waardoor afvalstoffen je darmen niet kunnen passeren. Ai…

#6 Slapen

Heb jij jezelf ook wel eens afgevraagd waarom je midden in de nacht wakker wordt? Wellicht heeft het te maken met het feit dat je lichaam niet voldoende magnesium heeft opgenomen. Mocht je echt niet in slaap komen, dan kun je overwegen om een hapje eten te nemen dat hier rijk van is. Bijvoorbeeld een handje noten!

#7 Hartslag

Eerder werd al benoemd dat je spieren niet optimaal kunnen werken bij een tekort aan magnesium. Je hart is het belangrijkste orgaan in je lichaam en heeft daarom extra zorg nodig. Door te weinig magnesium krijg je een onregelmatige hartslag. Het gevolg van een tekort aan magnesium is dat je hart extra hard moet ‘werken’ om goed het bloed door je lichaam te pompen. Het hart heeft dan moeite om goed samen te trekken en vervolgens weer te gaan ontspannen.

Heb jij last van een magnesium tekort?

Dit artikel is geschreven door Jamy Kok

Bron: Gezond-en-nu / Superyoga

Volg The Daily Dutchy ook op Facebook, Twitter, Pinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

© 2019 The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reserved