10 Redenen om meer honing te eten

Wij zijn gek op honing, niet alleen omdat het heerlijk is, maar ook superkrachten heeft voor je gezondheid. Helemaal waneer je pure honing eet! Honing is een echt wondermiddel. Benieuwd waarom honing zo gezond, wat de werking is en waarom je meer honing moet eten? Dat lees je hier!

redenen om honing te eten, honing gezond

#1 Bacteriën

Een van de belangrijkste werkingen van honing is dat het bacteriën dood. Het heeft namelijk een antibacteriële werking, vooral manuka honing! Daarom drinken veel mensen het in hun thee wanneer ze last hebben van hun keel of wanneer ze ziek zijn. Honing geeft een enorme boost aan je immuunsysteem.

#2 Verkoudheid

Behalve dat honing een antibacteriële werking heeft, werkt het ook slijmoplossend. Gedurende een verkoudheid zul je merken dat het minder wordt, naarmate je meer honing eet. Het verdunt de slijm en verzacht de pijn in de keel. Als je honing toevoegt aan thee, let erop dat de thee niet te heet is. Door de hitte wordt de werking verslechterd.

#3 Huid

Heb je weleens ergens gelezen dat wanneer je last hebt van wondjes, je honing erop moet smeren? Niet zo vreemd aangezien het een reinigende werking heeft. Wanneer je last hebt van acne, neemt honing de onzuiverheden en vuil weg zonder de huid te beschadigen of uit te drogen. Een ideaal goedje voor een maskertje dus.

#4 Darmen

Dit klinkt ietwat raar, maar honing heeft ook een goede uitwerking op onze darmen. Het zorgt ervoor dat de darmflora in balans blijft. Dit komt door de hoeveelheid vitaminen en door de antibacteriële werking.

#5 Allergieën

Heb jij last van een bepaalde soort allergie? Probeer dan dagelijks een theelepel honing te nemen. Het kan bijvoorbeeld helpen tegen hooikoorts door de bloedzuiverende werking die het bevat. Zorg er wel voor dat je hier niet al te laat mee begint, aangezien het dan niet op tijd kan werken.

redenen om honing te eten, honing gezond

#6 Schimmel

Niet alleen helpt honing om bacteriën te voorkomen, het zorgt er ook voor dat schimmels geen toegang kunnen krijgen. Deze werking wordt veroorzaakt door de enzymen die de bijen toevoegen. Dit is de voornaamste reden waarom honing verlichting kan bieden aan diverse lichamelijke klachten, waaronder keelpijn, maagzweer of een darminfectie.

#7 Hart- en vaatziekten

Geloof het of niet, maar honing beschermt je ook tegen allerlei ziektes, waaronder hart- en vaatziekten. Dit komt doordat het veel flavonoïde en antioxidanten bevat.

#8 Spieren

Als je een echte sportfanaat bent, dan klinkt dit ongetwijfeld als muziek in de oren. Honing bevat veel glycogeen die de spieren op peil houden. Hierdoor wordt je uithoudingsvermogen vergroot en je prestaties verbetert. Ook hoef je hierdoor minder lang te herstellen na een paar uur te hebben gesport.

#9 Bloedsuikerspiegel

Wellicht een van de meest belangrijke dingen, maar het is belangrijk dat je bloedsuikerspiegel op peil blijft. Honing zorgt hiervoor. Dit wordt veroorzaakt door de balans van fructose en glucose die honing bevat. Honing is een echt wondermiddel!

#10 Suikervervanger

Honing is de ideale suikervervanger. Door de vele positieve werkingen waarvoor honing zorgt, is het nou niet bepaald ‘slecht’ te noemen. Dit neemt niet weg dat je dagelijks heel veel moet gaan eten, natuurlijk. Let hier wel goed op. Het bevat wel veel natuurlijke suikers.

Ben jij ook zo dol op honing en wist jij dat honing zo gezond is?

Bron: Welness / Ecohoning / Optimalegezondheid
Bron beeld: Pixabay

Volg The Daily Dutchy ook op Facebook, Twitter, Pinterest en Instagram!

honing gezond – honing wondermiddel – honing eten

©The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reserved