10 Redenen om planten in huis te halen

Groen is hot! En dan hebben we het over groen in je interieur. Of je nu voor een subtiel plantje kiest of een bamboebos aanlegt in je huis. Planten zijn niet meer weg te denken voor een fijne sfeer en gezond. Wist je dat planten ook bij kunnen dragen voor je innerlijke en geestelijke gezondheid? Waarom jij meer groen in huis moet halen? The Daily Dutchy knows best. Dit zijn de 10 redenen om planten in huis te halen!

planten in huis - planten gezond - interieur - groen in huis

#1 Lucht

Zowel mensen als dieren hebben zuurstof nodig om te kunnen leven. Planten in huis halen kooldioxide uit de lucht en zetten dit om in zuurstof. Het klinkt wellicht ietwat vreemd, maar hoe meer planten je in huis hebt, hoe efficiënter het wordt om te ademen. Niet iedereen is gek op groen in huis, maar misschien moet je het toch maar overwegen. Een planten interieur is trending!

#2 Slim

Ook wij moesten even fronzen met onze wenkbrauwen. Maar uit onderzoek is gebleken, dat veel mensen zich beter kunnen concentreren als je werkt in de buurt van planten. De aanwezigheid van planten verbetert de concentratie en een beter geheugen. Een goede toevoeging dus voor je thuiskantoor!

#3 Reinigen

Planten in huis zorgen niet alleen voor een betere ademhaling en concentratie, maar het zorgt ook voor een goede reiniging van de lucht. Denk bijvoorbeeld aan het feit dat je vaak in gesloten ruimtes, bijvoorbeeld de wachtkamer bij de tandarts, planten aantreft. Nee, een plant dient niet meer enkel als onderdeel van het interieur.

#4 Genezing

Wist je dat bloemen het genezingsproces versnelt? Zo is ook uit onderzoek gebleken dat wanneer jij jouw bloemen de juiste zorg en aandacht geeft, je sneller beter wordt. Een bloemetje aan iemand geven die ziek is heeft dus een hele andere betekenis dan enkel uit liefdadigheid.

#5 Ziek

Planten verbeteren de luchtvochtigheid en verbetert de atmosfeer in huis. Hierdoor worden diverse kwaaltjes zoals een droge huid en vervelende hoestbuien minder. En alsof dat al niet genoeg is zorgt een omgeving met een of meerdere planten voor een rustige sfeer. Iets wat je zeker nodig hebt als je ziek bent.

planten in huis - planten gezond - interieur - groen in huis

#6 Ontspannen

Om even terug te komen op een eerder besproken onderwerp. Of het nou je ding is of niet: het verzorgen van planten heeft een zeer positief effect op je lichaam en geest. Het schijnt een ontspannende werking te hebben wat een mens zeker goed kan doen.

#7 Ogen

Niet elke plant is goed voor je ogen, maar de plant Pothos zou nog weleens jouw redder in nood kunnen zijn. Men zegt dat als je last hebt van een rood oog en voor een paar minuten naar de Pothos-plant kijkt, jouw geïrriteerde oog kan verdwijnen. Het schijnt ook dat Pothos diverse oogziektes waaronder glaucoom en cataract tegen te gaan.

https://thedailydutchy.com/6x-zo-blijven-je-kaarsen-wel-mooi/

#8 Stress

Eerder werd er al gezegd dat een omgeving met planten goed is voor je concentratie en zorgt voor een ontspannen sfeer. Het is dus vanzelfsprekend dat hierdoor je stressniveau daalt. We hebben het dan voornamelijk over planten, die voorzien zijn van bloemen die zorgen voor dit effect. Zo zijn planten gezond!

#9 Energie

Kleur heeft invloed op ons, zo ook in planten. Een plant met rode elementen zorgt voor een opgewekt gevoel en heeft je een regelrechte energy boost. Kom je moeilijk je bed uit? Zorg dan voor een klein rood plantje in je slaapkamer of in de badkamer. Let maar op, je wordt in een keer wakker!

#10 Allergie

Last hebben van een allergie is natuurlijk erg vervelend. Zeker nu het mooi(er) weer wordt hebben mensen met allergieën erg veel last van hun allergie. De graslelie is het wondermiddel onder de planten. Men die een graslelie in hun woonkamer hebben staan zullen minder last hebben van hun allergie dan mensen die de plant achterwege laten.

Ook leuk om te lezen: Interieur trend: Cactussen 

Heb jij al groen in huis?

Volg The Daily Dutchy ook op Facebook, Twitter, Pinterest en Instagram!

planten in huis – planten gezond – groen in huis – planten interieur

©The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reserved