6 tips voor een thuiskantoor

Wanneer je de luxe hebt om thuis te werken, of als je moet thuiswerken vanwege een lockdown, wil je dit natuurlijk wel in een creatieve, opgeruimde omgeving doen. Je weet immers wat ze zeggen: a messy room is a messy mind. Met een paar handige tools ruil jij jouw fijne bureautje om voor een professionele variant en zul je merken dat je veel meer inspiratie hebt. The Daily Dutchy gaat je helpen jouw eigen thuiskantoor te maken waardoor werken voortaan vanaf deze werkplek geen probleem meer is! 

thuis kantoor home office

1.    Investeer in een goed bureau

First things first, een fijn bureau. Verwacht dat je hier veel dagen (en soms nachten) aan gaat werken en het investeren in een fijn exemplaar is dan ook geen overbodige luxe. Koop er een die op de goede hoogte van je stoel is en de nodige ruimte heeft voor al jouw spullen. Geen plek voor een bureau in je huis? Dan kun je uiteraard ook heerlijk werken aan een grote eettafel en hier een gezellig en comfortabel hoekje maken.

2.    Een comfortabele stoel

Iets waar je rug zeker blij van gaat worden, is een comfortabele stoel. Gelukkig zijn er tegenwoordig een hele hoop te vinden die passen bij jouw smaak en inrichting. Van rotan fauteuils en houten stoelen tot een kuipstoel van leer. Leg er een zacht kussentje in en maak het af met een schapenkleedje. Je rug zal je dankbaar zijn en het staat ook nog eens heel leuk!

3.    Gebruik de muur

Wie niet gezegend is met een eigen kantoor, moet slim denken. Je hebt namelijk geen plek voor mooie kasten of grote bureaus. Planken of rekken aan de muur kunnen een uitkomst zijn omdat je hierdoor niets op je bureau hebt staan. Hang er een paar accessoires bij en het ziet er al een stuk gezelliger uit. Online en in de woonwinkels vind je veel haken en bakjes, die je heel eenvoudig aan je rek of plank kunt maken. Zet er een leuk hangplantje in en het ziet er al een stuk fleuriger uit.

4.    Veel licht

Werken met daglicht is bevorderlijk voor je humeur en geeft veel meer energie. Plaats je bureau dan ook bij een raam of in een lichte ruimte. Dit kun je natuurlijk ook nabootsen met lampen en spotjes die je bij je bureau plaatst. Steek wat kaarsen  aan en je kunt ook in de late uurtjes nog werken achter je bureau.

5.    Planten

Misschien ligt het aan ons, maar een bloemetje op je bureau doet al een hoop goed voor je humeur. Wanneer je geen groene vinger hebt, zijn nep- of vetplanten ook een goede optie. Sinds kort heb ik een hoge kamerplant bij mijn bureau staan en geeft deze rakker mij een hele hoop inspiratie en vrolijkheid. Breng dus een bezoekje een de markt en koop voor een paar euro wat gezellige plantjes voor op je bureau. Het is zeker de moeite waard en fijn voor je werkplek!

Pinterest-waardig Thuiskantoor

6. Decoreren maar

Met een paar planten en een bureau kom je er natuurlijk niet alleen. Daarom is het laatste onderdeel ook het decoreren van jouw werkplek. Pinterest is hierbij je beste vriend en kun je elk denkbaar thema wel compleet overnemen.

Ga bijvoorbeeld voor een botanisch thema en combineer rotan met groen en beige. Of juist minimalistisch met veel wit en zwarte accenten. Zolang jij nog plek hebt om te werken, mag jij alles neerzetten wat je wil. Denk maar aan boeken, schaaltjes, geurstokjes, mokken en ga zo maar even door.

Wij hebben alvast de nodige research gedaan en de leukste spullen voor je thuiskantoor verzameld. Shoppen maar!

Artikelen Thuiskantoor werkplek

1: Home24 €34,99 / 2: Home24 €189,99 / 3: Home24 €59,99

Artikelen Thuiskantoor thuis werken

4: Home24 €159,99 / 5: Home24 €69,99 / 6: Home24 €29,99

Artikelen Thuiskantoor

7: Home24 €27,99 / 8: ASOS €9,99 / 9 ASOS €9,99

Wat ga jij aan jouw thuiskantoor veranderen? 

Volg The Daily Dutchy ook op FacebookTwitterPinterest en Instagram!

thuiskantoor – werkplek – werken

© 2021 The Daily Dutchy Tekst en Fotografie – All rights reserved

Jaimy Boer

Begint de dag niet zonder een grote kop koffie, heeft ontelbaar veel magazines en wil het liefst elke dag een bord truffel pasta naar binnen werken!