Interieur trend: Cactussen

Zit er nog wat cactussen? Flauw grapje als je deze zin ‘letterlijk’ neemt…, maar de cactus als interieur statement is terug van weggeweest. Dit leuke prikplantje is naast zijn coole looks ook nog eens super praktisch. The Daily Dutchy zet dit toch wél aangename en vriendelijke plantje vandaag in het zonnetje en vertelt je waarom deze trend in jouw interieur thuishoort! cac1

De cactus wordt tegenwoordig ook wel als kamerplant gebruikt, maar zijn roots komen van oorsprong uit Afrika en Midden- en Zuid-Amerika. Als je aan de cactus denkt zie je misschien naast de plant een oververhitte woestijn voor je, maar wist je dat deze plant ook prima tegen kou kan en zowel in hoge en koude gebergtes groeit als in tropische temperaturen?

Het fijne voordeel van de cactus in het algemeen is dat ze zéér makkelijk in onderhoud zijn. Een kind kan de was doen! Het ideale plantje dus als jij een planten killer bent! De cactus heeft namelijk nauwelijks water nodig en totaal geen hoge eisen aan bepaalde zonnestralen en lichtintensiteit. Pluspuntje voor de leken die moeite hebben om überhaupt een kamerplant in leven te houden… Maar ook zeker een pluspunt als je weet dat je veel van huis weg bent :-).

Tevens is niet elke cactus een stekelige, kille en enge plant. Sommige cactussen hebben namelijk mooie gekleurde bloemetjes tussen de stekels en prachtige vormen. Ook zijn er al honderden soorten cactussen erkend en lopen de vormen, kleuren en varianten uiteen van smaak tot smaak.

Verzorgingstips:

– Bij lage temperaturen in de winter bijvoorbeeld, kan een cactus zonder problemen 3 maanden zonder water, maar aangeraden wordt om de plant één keer in de maand water te geven.
– Let op dat je niet te veel water geeft! De meeste cactussoorten gaan namelijk dood in de huiskamer doordat ze te veel water gekregen hebben en de wortels verrotten…
– Je kan de cactus zowel op een zonnige als een schaduwrijke standplaats zetten. De bolvormige cactussen kunnen echter enorm veel licht verdragen en zijn dus zeer geschikt om bijvoorbeeld in de zomer buiten te staan.
– Overdag moet de minimale temperatuur +/- 20°C zijn en ’s nachts +/- 5°C.

Heb jij deze stekelige beauty al in je interieur staan? 

Bron beeld: Vivian Secrève
Bron: 123Kamerplanten 

Volg The Daily Dutchy ook op Facebook, Twitter, Pinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

© 2015 Vivian Secrève Tekst en Fotografie - All rights reserved

Vivian Secrève

Founder & Owner van The Daily Dutchy

Drinkt meer cappuccino's dan wijn, heeft een obsessie met olifanten en houdt heel erg van buiten de deur eten.