10x Zo behoud jij de beste sport motivatie

Op Instagram laten steeds meer vrouwen en mannen hun progressie in de sportschool zien. Ongelooflijk knap wat deze fitgirls en spierbundels al bereikt hebben. Allemaal leuk en aardig, maar is het wel werkelijk zo makkelijk om de stap naar de sportschool te nemen en je sport motivatie te vinden? The Daily Dutchy heeft tien motiverende sport tips voor je, waardoor die stap nemen wellicht iets makkelijker wordt. Lees gauw verder en wie weet zien we jou binnenkort wel in de sportschool!

workout

#1 Onderzoek

Voordat je begint met je aan te melden bij een sportschool is het verstandig om te zoeken welke sportscholen zich bevinden in jouw stad of regio. Ook is het belangrijk om voor jezelf te bepalen welke soort trainingen je zou willen volgen en op welke delen van je lichaam je je het meest zou willen focussen. Een fijne sportschool in de buurt is bijvoorbeeld handig als je de drempel laag wilt houden.

#2 De juiste trainingsmethode

Bedenk goed voor jezelf welke trainingsmethode het beste bij je past. Als je op een bepaald tempo lopen vermoeiend vindt, moet je niet dertig minuten lang op de loopband gaan. Het is van groot belang dat sporten leuk blijft voor je. Dit neemt niet weg dat je jezelf niet mag uitdagen of zo nu en dan de lat hoger mag leggen. Maar houd er rekening mee wat je wel en niet kan. Als je iets leuk vindt om te doen, ben je ook veel meer gemotiveerd om er volledig voor te gaan.

#3 Realistisch blijven

Hoe graag we ook allemaal op Doutzen Kroes willen lijken, onthoud goed dat ook zij niet zomaar aan zo’n lichaam is gekomen. Het vergt veel discipline en tijd om je desbetreffende doel te bereiken. Stel daarom doelen voor jezelf vast die haalbaar zijn. Het is daarom belangrijk om te bepalen wat je echt zou willen bereiken in de sportschool zodat je hier naar kan streven.

#4 Beloon jezelf

Niets mis mee om jezelf af en toe lekker te verwennen na een dag sporten. Bovendien voelt het ook goed om jezelf te belonen met iets kleins nadat je bijvoorbeeld de shuttle run hebt weten te doorstaan. Je mag best wel trots zijn op jezelf. Denk aan een lekker etentje, vers gebakken bananenbrood of een kekke nieuwe sportoutfit. Iets wat jou op dat moment happy maakt!

beforeworkout

#5 Tijd

Natuurlijk is het voor jezelf belangrijk om op bepaalde tijden naar de sportschool te gaan, maar let erop dat je het doet wanneer je lichaam het meeste energie heeft. Er zijn veel diverse voedingsmiddelen die je een energie boost geven. Ook goed uitrusten helpt voor een goede start van je (sport)dag. Zo behoud je makkelijker de motivatie.

#6 Sport vaak

Het kan voorkomen dat je de ene dag net wat meer tijd kan doorbrengen in de sportschool dan de andere dag. Toch hebben die dertig minuten op de loopband net zo veel effect. Ontmoedig jezelf daarom ook niet, omdat je denkt dat het belangrijk is om elke training even lang vol te houden. Hoe vaker je sport hoe beter je sport motivatie wordt.

#7 Routine

Uiteindelijk vind je vanzelf een routine in je nieuwe healthy lifestyle. Naarmate je vaker sport krijg je vaste dagen, vaste tijden en misschien ook wel vaste trainingsmethodes waaraan je wekelijks wilt voldoen.

#8 Samen trainen

In je eentje trainen kan goed werken, maar sommige mensen hebben behoefte aan een trainingspartner die hun toch dat extra zetje geeft. Het hebben van een personal trainer kan hiervoor ook de perfecte uitkomst bieden! Hij of zij kan jou steunen in jouw voortgang in de sportschool, maar kan ook opbouwende kritiek geven. Wellicht niet altijd even leuk om te horen, maar je leert er wel van.

#9 Diverse trainingen

Het is niet alleen goed, maar bovendien ook erg leuk om diverse trainingsmethodes aan te houden. Als je continu dezelfde trainingsmethode gebruikt wordt het sporten ook eentonig op een gegeven moment waardoor je je motivatie verliest. Nieuwe dingen proberen kan je een positieve uitwerking hebben. Bovendien leer je op die manier welke methodes er wel en niet bij je passen.

#10 Rust uit

Zo nu en dan moet je jezelf een dag rust gunnen. Het is zowel voor je lichaam als voor je geest belangrijk om rust te hebben en niet voortdurend aan het werk te zijn.

Hoe motiveer jij jezelf om naar de sportschool te gaan?

Dit artikel is geschreven door Jamy Kok

Volg The Daily Dutchy ook op Facebook, Twitter, Pinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

© 2020 The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reserved