Op staycation in eigen stad | Dit zijn de mooiste hotels in Amsterdam

Het jaar 2020 staat helemaal in het teken van vakantie in eigen land. En wat is er nou leuker dan een luxe getaway in eigen hoofdstad. Kies voor een onvergetelijk verblijf, hang de toerist uit of duik de fijnste cocktailbar in. Benieuwd naar de beste deals in de luxe hotels van Amsterdam? Wij van The Daily Dutchy hebben ze voor je verzameld. Dit zijn de mooiste hotels in Amsterdam! 

Hotel Jakarta

Terug naar Indonesië? Het kan bij Hotel Jakarta! Een mini-vakantie in Indonesische sferen bij het 4 sterrenhotel op Java-eiland. Inchecken kan onder het genot van een glas bubbels en de reis naar een luxe verblijf begint. Een unieke overnachting inclusief ontbijt en geniet daarbij ook van een Indonesische proeverij van Café Jakarta. Liever met de auto op pad? Boek dan bovendien gratis valet parking. Boek Lopen naar de Tropen vanaf 250 euro.

Hotel Jakarta, Javakade 766

Hotel De L’Europe

staycation mooiste hotels in Amsterdam

Na een restyling van het interieur is Hotel De L’Europe mooier dan ooit. Je komt geen luxe tekort, want je overnacht in één van de stijlvolle kamers met kans op een gratis upgrade naar een Junior Suite inclusief uitgebreid ontbijt. Het hotelkrediet van vijftig euro kun je besteden bij de vernieuwde Brasserie Marie, dé plek voor een uitgebreide lunch na een stadswandeling. Of bij Freddy’s Bar, de perfecte bar voor een cocktail-avond. Te boeken vanaf 349 euro via de website.

De L’Europe, Nieuwe Doelenstraat 2-14

Conscious Hotel Westerpark

Midden in de groene oase compleet tot rust komen. Bij Conscious Hotel Westerpark kun je zo’n ontspannen staycation laagdrempelig uitproberen voor 50 euro per nacht. Toe aan een rustige werkplek? Je kunt ook zeven dagen per week een eigen hotelkamer boeken inclusief koffie en thee. Je koppelt je laptop aan de WiFi en je kunt van half negen ‘s ochtends tot half tien ’s avonds ongestoord werken. Te boeken via de Conscious website.

Conscious Hotel Westerpark, Haarlemmerweg 10

Vondel Hotels

staycation mooiste hotels in Amsterdam

Inmiddels uitgegroeid tot één van Amsterdams welbekende hotelketens. Met meer dan 10 hotels en appartementen niet meer weg te denken uit de stad. Kies voor de lokale ervaring Hotel Mercier, midden in de Jordaan. Een luxe boetiekhotel met stijlvol interieur. Het perfecte hotel voor een romantisch verblijf als je het ons vraagt. Vanaf 130 euro inclusief driegangendiner, te boeken via de website.

Hotel Mercier, Rozenstraat 12

Zin in een weekend Maastricht met de lover? Reis af naar het zuiden voor een heerlijk Bourgondisch weekend uit. Bezoek Mercier’s zusje Monastère voor een romantisch verblijf in hartje Maastricht.

>>> Lees verder voor meer mooiste hotels in Amsterdam

QO Amsterdam

Misschien minder bekent, maar zeker niet minder goed. Denk een prachtig interieur, de nieuwste high-tech snufjes en het o zo lekkere restaurant Persijn. En dan hebben we het nog niet eens gehad over Juniper & Kin, de nieuwe barspot van de stad. Een bezoekje aan de rooftopbar is de perfecte afsluiting van de avond, want vanaf de 21ste verdieping heb je namelijk prachtig uitzicht over de stad. Boekbaar via de website vanaf 199 euro inclusief diner en cocktails.

QO Amsterdam, Amstelvlietstraat 4

Pulitzer Amsterdam

staycation mooiste hotels in Amsterdam

De vijfentwintig 17e- en 18e eeuwse grachtenpanden laten je ontwaken als een echte Amsterdammer in het centrum van de stad. Pulitzer Amsterdam is, met de Negen Straatjes om de hoek, de perfecte plek voor een heerlijke lunch of wandeling langs de vele boutiques en grachten. Trek je terug in de intieme binnentuinen of geniet van een glas rosé bij de eye-catcher van het hotel, Pause at Pulitzer. Deze unieke staycation is te boeken vanaf 249 euro. Een heerlijk hotel met bad!

Pulitzer Amsterdam, Prinsengracht 323

Kun je niet kiezen tussen de stad en het strand? Boek dan het City & Beach Escape arrangement van Pulitzer Amsterdam en Huis Ter Duin. Geniet van het beste van twee werelden op 50 minuten rijden van elkaar.

Bron beeld: De L’Europe Amsterdam, Vondel Hotels, Pulitzer Amsterdam

Volg The Daily Dutchy ook op FacebookTwitterPinterest en Instagram!

mooiste hotels in Amsterdam – Hotels Amsterdam – Staycation Amsterdam

© 2020 The Daily Dutchy Tekst en Fotografie – All rights reserved