5x lekkere plekken in Rotterdam

Een dagje Rotterdam op de planning? The Daily Dutchy helpt je bij het kiezen van een fijne plek om te eten. Of je nu even snel wilt neerploffen van het lopen in de Koopgoot, boodschappen doen in Fenix Food Factory of pauze wil nemen van het cultuur snuiven in de Kunsthal; met deze plekken zit je gegarandeerd goed. 

Nhow Rotterdam

1. Nhow Rotterdam – Wilhelminakade 137

Een restaurant dat in de parel van Rotterdam zit, dat moet ongetwijfeld goed komen. Van een sterk bakkie koffie in de espressobar of voor de vrijdagmiddag borrel op het terras; bij Nhow zit je zeker op je plek. Gastrobar ELVY (op de zevende verdieping) geeft je de perfecte combinatie van culinaire hoogstandjes en serveren fijne smaakmakers met groentes in de hoofdrol.  En uiteraard als kers op de taart het prachtige uitzicht over de Rotterdamse skyline. Do we need to say more?

2. Foodhallen – Wilhelminakade 58

Een bezoek aan de Foodhallen van Rotterdam is zeker een must go tijdens je dag in 010. Bij binnenkomst in de prominente hal komen geuren en kleuren je tegemoet van de welgeteld 15 stands. Met wereldse keukens als de Aziatische, Indonesië, Mexicaanse en zelfs Franse wordt jouw honger zeker gestopt en kun je genieten van complete gerechten en fijn finger food. Met genoeg keuze ben je dus wel even zoet.

3. Calaboose – Oudedijk 273

Liefhebbers van de Indonesische keuken, eat your heart out! Bij Calaboose kun je terecht voor je dagelijkse portie saté’s, gerechten van de grill en andere heerlijke bites. Afgetopt met de 50 verschillende soorten cocktails op de kaart die je kunt nippen in de binnentuin, is het hier prima vertoeven.

4. Fontein – Hofplein 19

Stadscafé Fontein bevindt zich in het oude Shell-kantoor en vult drie veelzijdige verdiepingen. Op de begane grond kun je terecht op de zonnige terrassen voor een Mediterrane lunch. In de kelder kun je terecht voor vergaderingen en zelfs feestjes en op het dakterras is het altijd één grote vrijmibo. Elk seizoen kun je hier genieten van het mooie uitzicht en de heerlijke gerechten op de menukaart. Welke verdieping ga jij heen?

The Daily Dutchy Rotterdam (1)

5. Backyard – Korte Hoogstraat 14

Vegan friendly eten moeilijk? Niet in Rotterdam! Hier kun je namelijk terecht bij Backyard en vullen heerlijke en verse gerechten de menukaart. De inrichting sluit hier naadloos op aan en ondanks dat je middenin de bruisende stad van Rotterdam bent, voelt het hier echt alsof je in de natuur zit. Neem plaats in de rieten hangstoel of in de fluwelen zetels en kom helemaal tot rust.

Waar ga jij eten in Rotterdam?

Volg The Daily Dutchy ook op FacebookTwitterPinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

© 2019 The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reserved

Jaimy Boer

Begint de dag niet zonder een grote kop koffie, heeft ontelbaar veel magazines en wil het liefst elke dag een bord truffel pasta naar binnen werken!