5x Redenen om cashewnoten te eten

Wij zijn er fan van! En dan hebben we het over noten. Niet het meest caloriearme tussendoortje, maar oh zo gezond dankzij de goede vetten. Cashewnoten behoren zonder enige twijfel tot onze favoriete gezonde noten. The Daily Dutchy knows best en vertelt je graag waarom cashewnoten zo gezond zijn. Hebben we je aandacht? Lees dan gauw verder!

cashewnoten, noten

#1 Gezonde vetten

Zoals we al eerder zeiden bevatten noten veel vetten, zo ook cashewnoten. Veel van deze vetten zijn onverzadigd en dus gezond. Zo bevorderen ze de cholesterol balans en verlagen deze vetten de kans op hart- en vaatziekten. Mocht je zin hebben in noten, dan raden wij je dus aan om voor een handje van deze noten te gaan. In plaats van pinda’s of pecannoten. Kies dan wel voor de ongebrande variant en het liefst ook niet voor gezouten cashewnoten

#2 Vitamines

Geloof het of niet: cashewnoten bevatten ongelooflijk veel Vitamine B. Denk bijvoorbeeld aan vitamine B1, B2, B3, B5, B6 en zelfs B11. Deze vitamines zorgen voor een goede gezondheid en spiergroei. Last van een ijzertekort? Ook dan is deze noot een goede aanvulling, cashewnoten bevatten 6,7 milligram ijzer per 100 gram  Daarnaast bevatten ze ook Vitamine E en Vitamine K, wat onder andere bijdraagt aan sterke botten en een gezonde huid. Het eten van cashewnoten draagt dus ook nog eens bij aan een stralende huid.

#3 Eiwitten

Cashewnoten hebben een hoog eiwitgehalte. Zo bevatten cashewnoten maar liefst 18 tot 19 gram aan eiwitten. Eiwitten spelen een belangrijke rol in de opbouw van je spieren, maar ook om andere dingen in beweging te houden. Cashewnoten zijn om die reden dan ook erg geschikt voor sporters die aan krachttraining doen.  

#4 Galstenen

Dat cashewnoten erg gezond zijn, mag inmiddels duidelijk zijn. Cashewnoten bevatten namelijk niet alleen een hoop vitaminen, eiwitten en gezonde vetten, het verlaagd ook nog eens de kans op galstenen. Uit een groot onderzoek is gebleken dat het eten van 30 gram noten per week de kans op galstenen tot wel 25% kan worden verlagen.

#5 Afvallen

Dat je dik wordt van noten is een misverstand. Veel mensen hebben deze gedachten, omdat noten veel vetten en calorieën bevatten, maar je komt echt niet 5 kilo aan als je elke dag een handje cashewnoten eet. Het is zelfs bewezen dat het eten van noten de kans op gewichtstoename kan verminderen. Dit heeft verschillende redenen. Zo zorgen de hoge hoeveel eiwitten en vezels in noten er namelijk voor dat je lang vol zit, verhoogt het eten van noten je metabolisme en wordt lang niet alle energie uit noten opgenomen door ons lichaam. Zo kan je dus met een gerust hart blijven genieten van je dagelijkse portie cashewnoten.

Eet jij graag cashewnoten?

Volg The Daily Dutchy ook op FacebookTwitterPinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

©The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reserved

Yara Beij

Heeft een lichte verslaving aan cappuccino's & koekjes, heeft zo'n beetje ieder Grieks eiland bezocht en zou het liefst in een zonnig land wonen.