5x Redenen om cashewnoten te eten

Wij zijn er fan van! En dan hebben we het over noten. Niet het meest caloriearme tussendoortje, maar oh zo gezond dankzij de goede vetten. Onder onze favoriete noot horen zeker cashewnoten. The Daily Dutchy knows best en vertelt je graag waarom cashewnoten zo gezond zijn. Hebben we je aandacht? Lees dan gauw verder!

#1 Gezonde vetten

Zoals we al eerder zeiden bevatten noten veel vetten, zo ook cashewnoten. Veel van deze vetten zijn onverzadigd en dus gezond. Zo bevorderen ze de cholesterol balans en verlagen deze vetten de kans op hart- en vaatziekten. Mocht je zin hebben in noten, dan raden wij je dus aan om voor een handje van deze noten te gaan. In plaats van pinda’s of pecannoten. Kies dan wel voor de ongebrande variant en het liefst ook niet gezouten cashewnoten

#2 Vitamines

Geloof het of niet: cashewnoten bevatten ongelooflijk veel Vitamines B. Denk bijvoorbeeld aan vitamine B1, B2, B3, B5, B6 en zelfs B11. De desbetreffende vitamines zorgen voor een goede gezondheid en spiergroei. Last van een ijzertekort? Ook dan is deze noot een goede aanvulling, cashewnoten bevatten 6,7 milligram ijzer per 100 gram  Daarnaast bevatten ze ook Vitamine E en Vitamine K. De cashewnoten zijn dus ook goed voor je huid.

#3 Eiwitten

Cashewnoten hebben een hoog eiwitgehalte. Het bevat zo’n 18 tot 19 gram aan eiwitten. Eiwitten spelen een belangrijke rol in de opbouw van je spieren, maar ook om andere dingen in beweging te houden. Cashewnoten zijn om die reden ook geschikt als voeding voor sporters die aan krachttraining doen.  

#4 Galstenen

De kans op galstenen kan worden verlaagd van het eten van noten, met name cashewnoten aangezien dit gezonde noten zijn. Eerder is er een groot onderzoek gedaan en werd het bevestigd door veel mensen. Het eten van 30 gram noten per week kan er al voor zorgen dat de kans op galstenen wordt verminderd met 25%.  

#5 Afvallen

Dat je dik wordt van noten is een misverstand. Veel mensen hebben deze gedachten, omdat noten veel vetten en calorieën bevatten, maar je komt echt niet 5 kilo aan als je elke dag een handje cashewnoten eet. Het is zelfs bewezen dat de kans op  gewichtstoename kan verminderen. 

Eet jij graag cashewnoten?

Bron: Promovendum/ Muscle Concepts

Volg The Daily Dutchy ook op FacebookTwitterPinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

© 2022 The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reserved