7x Voedingsstoffen die gezond zijn voor je huid

Men zegt weleens dat je huid de weerspiegeling is van je gezondheid. Het is belangrijk om goed voor jezelf te zorgen en dagelijks de juiste voedingsstoffen binnen te krijgen. Dit is immers niet alleen goed voor je gezondheid, maar dus ook nog eens voor je huid! Als je last hebt van huidproblemen duidt dat meestal op een tekort aan bepaalde vitaminen of mineralen. The Daily Dutchy knows best en zocht uit waarom juist deze zeven voedingsstoffen goed zijn voor je huid. Lees gauw verder!

#1 Omega 3

Omega 3 is rijk aan vetzuren die goed zijn voor je huid. Omega 3 heeft een zeer goede uitwerking op je lichaam door je te beschermen tegen schadelijke stoffen. Gezonde voedingsstoffen vinden hun weg in je lichaam en afvalstoffen worden afgevoerd. Omega 3 zit in plantaardige eiwitten en vetten.

#2 Rauwe groenten

Dagelijks je portie groente binnen krijgen is van groot belang. Groente zit vol met vocht, vitaminen en mineralen. Deze ingrediënten zijn van groot belang voor een goede huid. Bovendien reinigt het ook je lichaam. Vind jij het moeilijk om je vast te houden aan de dagelijkse hoeveelheid groente? De ideale oplossing is juicen. Het betekent eigenlijk dat je een sap maakt van diverse soorten groente.

#3 Antioxidant

Bepaalde voedingsmiddelen bevatten antioxidanten, waaronder bosbessen. De voedingsstoffen in bosbessen beschermen de huidcellen tegen schadelijke stoffen. Ook beschermt het de huid tegen aantasting waardoor de huid langer jong blijft.

#4 Gefermenteerde voeding

Het versterkt de werking van Omega 3, vetzuren en spijsverteringsenzymen in je lichaam. Hierdoor wordt je huid gezonder en sterker. Onder gefermenteerde voeding valt bijvoorbeeld yoghurt, zuurdesembrood, augurk, zuurkool en zure room.

#5 Water

Voldoende vocht is onmisbaar voor je lichaam. Door de dagelijkse hoeveelheid water binnen te krijgen worden je organen, weefsels en cellen beschermd. Bij een goede vochtbalans worden afvalstoffen afgevoerd uit het lichaam. Het is verstandig om je aan de dagelijkse hoeveelheid water te houden van zo’n twee liter per dag. Moeite met water drinken? Drink citroenwater! Lees: 10x Dit doet citroenwater met je lichaam voor de fijne gezonde feiten.

#6 Wortels

Vitamine A is nodig voor het aanmaken van cellen en de weefselstructuur. Wortels zitten boordevol met Vitamine A en daarom is het zeker een aanrader om een paar worteltjes per dag te snoepen voor een goede huid.

#7 Spruitjes

Vond jij spruitjes als kind ook altijd vies? Wellicht is dat nu je volwassen bent veranderd. Zo niet, dan moet je toch maar proberen om een portie spruitjes te nemen. Een leuk feitje: spruitjes bevatten meer Vitamine C dan sinaasappels. Vitamine C is van groot belang voor de vorming van bindweefsel en een sterke huid.

Wist jij dat deze voedingsstoffen goed zijn voor je huid?

Dit artikel is geschreven door Jamy Kok

Bron: Jessevanderveld / Gezondheidsnet

Volg The Daily Dutchy ook op Facebook, Twitter, Pinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

© 2020 The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reserved