6x Koffievervangers waar je minstens zoveel energie van krijgt!

Ben jij net als The Daily Dutchy een echte koffieliefhebber en vind je het lastig je kopje koffie een dagje te laten staan? Zeker aangezien je het echt “nodig” denkt te hebben door de energie die je er van krijgt? Lees dan vooral even verder… Het is namelijk beter deze energiebom af en toe te vervangen door iets anders waar je ook energie van krijgt. Zo dim jij je koffieverslaving en krijg je toch energie. Benieuwd? Check dan snel van welke koffievervangers jij net zo wakker blijft! 

#1 Say Cheese

Ik wil kaas! Voor alle liefhebbers van kaas is dit toch even goed nieuws. Het blijkt namelijk dat je van belegen kaas ook energie krijgt. Dit dankzij de aminozuren die zorgen dat onze bloeddruk op peil blijft en onze hersenpan alert wordt!

#2 Dikke vette vis

In vis en voornamelijk in vette vis zitten omega 3-vetzuren. De juiste vetten die ons beschermen tegen hart- en vaatziekten, maar ook zorgen voor een snellere verbranding van vet. Naast dat dit zorgt voor een extra verbranding van de calorieën, krijgt je lichaam dankzij het eten van vette vis ook een flinke dosis energie. Niet zo’n fan van vis? No worries… Je kunt namelijk ook gewoon omega 3-vetzuren slikken in de vorm van capsules!

#3 Chocolate for breakfast

Welke vrouw wordt hier nu niet blij van? Pure chocolade (hoe puurder, hoe beter) zorgt namelijk voor een flinke dosis energie en is daarbij een prima koffievervanger. In de puurste chocolade zitten tevens antioxidanten met een ontstekingsremmende werking. Tevens bevat cacao het stofje theobromine, dat dus zorgt voor een oppepper in energie!

Probeer een keer deze Zaandse Chocolade! 

#4 Chiazaad

Het zaad wat mega populair werd dankzij het fenomeen Superfoods. Dit was niet voor niets, want chiazaad kan jou voorzien van heel wat extra energie. Je hebt hier wel wat water bij nodig. De chiazaadjes versterken namelijk de werking door het te mengen met water. Ze slaan namelijk het water op!

#5 Let’s go nuts!

In amandelen zitten goede vetten, vezels en eiwitten. Dankzij de langzame koolhydraten in amandelen duurt het extra lang voordat ons lichaam ze verteert. Hierdoor hebben we langer een verzadigd gevoel en hebben we voor een langere tijd energie!

#6 Honey, honey…

Honing is een lekker natuurlijk zoetje en zorgt ervoor dat ons lichaam op meerder manieren voorzien wordt van energie. Er zitten wel veel koolhydraten in honing, maar ons lichaam zet dit om in energie. Tevens zorgt honing dat ons glycogeenlevel hoog blijft, waardoor we minder snel moe zijn. Last but not least, neemt ons lichaam de glucose in honing zeer snel op, zodat we direct een boost krijgen!

Lees hier nog 10 Redenen om meer honing te eten.

Drink jij te veel koffie?

Volg The Daily Dutchy ook op FacebookTwitterPinterest en Instagram!

koffievervangers – koffie drinken – koffieverslaving

©The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reserved

Vivian Secrève

Founder & Owner van The Daily Dutchy

Drinkt meer cappuccino's dan wijn, heeft een obsessie met olifanten en houdt heel erg van buiten de deur eten.