7x Hier drink je de lekkerste pumpkin spice latte

Zeg je herfst, dan zeg je pumpkin spice latte. Zodra de bladeren een goudbruine gloed beginnen te krijgen en de dagen korter worden, krijgen wij spontaan zin in het drinken van dit heerlijke warme goedje. Een knus koffietentje, de regen dat zachtjes op het raam tikt en een vers gezette pumpkin spice latte. Beter wordt de herfst wat ons betreft niet. Aangezien oktober de ultieme maand is voor het drinken van zoveel mogelijk pumpkin spice lattes, heeft The Daily Dutchy haar favorieten voor je pumpkin spice hotspots in Amsterdam en daarbuiten voor je op een rijtje gezet.

pumpkin spice latte, pumpkin spice lattes amsterdam, herfst

#1 Barista Café

Bij de populaire koffieketen Barista Café serveren ze het hele jaar door koffie en thee in alle soorten en maten. Of je nu gaat voor een standaard optie, zoals een cappuccino of kiest voor een van de barista specials, zoals de Blondie Oat of de Oreo Brownie, Barista Café heeft het. Uiteraard mag de pumpkin spice latte tijdens de herfst- en winterperiode dan ook niet aan dit overzicht ontbreken. Naast heerlijke koffie en thee serveren ze hier ook huisgemaakte taarten, smoothies en gerechten om bij te watertanden. Barista Café vind je op 22 plekken in Nederland. Kijk op de website van Barista Café om te ontdekken welke het dichtst bij jou in de buurt zit.

#2 Ree7

Het in de Negen Straatjes gelegen Ree7 is met haar knusse inrichting de ideale plek om neer te strijken tijdens een regenachtige herfstdag of om even op te laden tijdens een shopsessie. Het overheerlijke menu, bestaande uit verse broodjes, goed gevulde salades en versgebakken taartjes, maakt van Ree7 één van onze favorieten in de Negen Straatjes. Naast al dit lekkers serveren ze hier in de herfst een pumpkin spice latte to die for, bedolven onder een enorme berg slagroom, afgetopt met stukjes stroopwafel. Do we need to saye more?

Reestraat 7, Amsterdam

#3 Pluk Amsterdam

Een paar deuren verwijderd van Ree7, bevindt zich Pluk Amsterdam. Pluk is het zusje van Ree7 en nu voel je ‘m waarschijnlijk al aankomen. Ook hier drink je pumpkin spice latte om bij te watertanden. Maar dit is nog niet alles. Bij Pluk is de pumpkin spice latte namelijk niet alleen om te drinken, maar serveren ze de pumpkin spice ook op je bord. Namelijk in de vorm van pumkin spice pancakes! Is er nog meer dat een mens kan wensen?

Reestraat 19, Amsterdam

pumpkin spice hotspots

#4 Dignita

Met vestigingen aan het Vondelpark, Westerpark en een hoftuin is Dignita één van onze absolute Amsterdamse favorieten voor een uitgebreide Sunday brunch. Van vegan burgers tot toasted marshmallow, blueberry & lemon curd pancakes, bij Dignita weten ze wat goed eten is. Alles wat hier geserveerd wordt, is vers bereid en gemaakt van lokale ingrediënten. Zo ook de pumpkin spice latte. Wat ons betreft de ideale plek om bij te komen op een zondagochtend, na een nét iets te gezellige zaterdagavond.

Liever zelf thuis een pumkin spice latte maken? Check ons easy, peasy pumkin spice latte recept!

#5 Kek Delft

Ook bij het in Delft gelegen Kek weten ze wat goed eten en drinken is. Net als bij de hierboven genoemde adressen vind je ook hier een breed aanbod aan onder andere juices, taartjes, huisgemaakte organische gerechten en heerlijke koffie’s. Dit sfeervolle tentje is een must visit wanneer je in Delft bent. Net als bij Ree7 straalt alles in de knusse inrichting van Kek herfst uit. Hierbij mag de pumpkin spice latte dan ook niet aan het menu ontbreken. En ben je uitgegeten en gedronken? Vergaap je dan aan alle bijzondere meubels, vintage items en grappige cadeautjes die hier te vinden zijn.

Voldersgracht 27, Delft

pumpkin spice latte, pumkin spice lattes, kek delft, herfst

#6 Vegabond

Aan de altijd gezellige De Clercqstraat in Amsterdam Oud-West bevindt zich vegan concept store Vegabond. Bij deze winkel en lunchroom in één eet je niet alleen de lekkerste vegan gerechten, je kunt ze ook kopen. Of nou ja, de ingrediënten dan. 😉 Zo verkopen ze hier handgemaakte vegan kaas, ei-vervangers, vegan ijs en hebben ze zelfs vegan verzorgingsproducten. Wie toch liever voor zich laat koken, neemt plaats in de gezellige lunchroom, waar – je raadt het al – wederom een variatie aan heerlijke vegan gerechten geserveerd wordt. Tijdens de herfstperiode mag de pumpkin spice latte, voorzien van een grote berg (vegan) slagroom en mini marshmallows, dan ook niet missen.

De Clercqstraat 48, Amsterdam

#7 Kruim

Het in Gouda gelegen Kruim is onderdeel van De Chocoladefabriek en alleen deze naam is al genoeg reden om hier een bezoekje aan te willen brengen. Tel hier het heerlijke menu, bestaande uit koffie specials met namen zoals Hazelnut Heaven en Crunchy Caramel bij op en je begrijpt waarom je hierheen wilt. Tijdens de herfstmaanden mag de pumpkin spice latte vanzelfsprekend niet aan dit aanbod ontbreken. En gaat je voorkeur meer uit naar wat hartigs? Ook daarvoor ben je met het uitgebreide aanbod aan soepen, broodjes en borrelplanken bij Kruim aan het juiste adres.

Klein Amerika 20, Gouda

Ben jij ook zo’n fan van pumpkin spice latte tijdens de herfstmaanden?

Volg The Daily Dutchy ook op FacebookPinterest en Instagram!

Yara Beij

Heeft een lichte verslaving aan cappuccino's & koekjes, heeft zo'n beetje ieder Grieks eiland bezocht en zou het liefst in een zonnig land wonen.