8 manieren om een wijnfles te openen zonder kurkentrekker

We zijn allemaal weleens in de situatie geweest dat we een fles wijn soldaat wilde maken, maar geen kurkentrekker bij ons hadden. Super irritant, want krijg dan die kurk maar eens uit de fles. Gelukkig staat het wereldwijde web vol met manieren om een wijnfles te openen zonder de hulp van je metalen vriend. The Daily Dutchy noemt de handigste manieren om een wijnfles te openen zonder kurkentrekker! 

kurk Wijnfles openen zonder kurkentrekker

1. Met een schoen tegen de muur

Ik denk dat iedereen deze wel een keer geprobeerd heeft. Het vraagt wilskracht, een stevige schoen en een muur om de kurk er als het ware uit te slaan, maar het is zeker de moeite waard. Hoe je het doet: zet de wijnfles in een platte schoen (rechtop zodat je de bovenkant van de fles ook kunt vasthouden) en sla er mee op een plat oppervlak zoals een muur, boom of grond. Met een beetje geluk, plopt de kurk er zo uit!

2. Schroef en een hamer

Eigenlijk een hele makkelijke manier en het verbaast ons dat we hier nog nooit eerder over na hebben gedacht! Hoe je het doet: draai er met een schroevendraaier een schroef in tot de helft van de kurk en hij goed vastzit. Trek daarna de schroef omhoog met de achterkant van de hamer. Et voilà! Dit werkt trouwens ook heel goed met een spijker en een vork.

3. Met een stevig touw

Hoe je het doet: maak met een schroevendraaier een gat in de kurk zodat er gemakkelijk een touw doorheen kan. Maak daarna een knoop in een stuk touw en duw deze middels de schroevendraaier door het gat van de kurk. Zorg ervoor dat de knoop onder de kurk in de fles zit en trek zo hard als je kunt. Creatief is het zeker!

>>> Lees verder voor meer tips om een Wijnfles te openen zonder kurkentrekker

4. Met een ijzeren kledinghanger

Deze manier kost je waarschijnlijk een kledinghanger, maar handig is het wel. Hoe je het doet: buig de kledinghanger los zodat je een lang draad hebt. Wurm deze vervolgens langs de kurk (dit werkt alleen bij hele dunne kledinghangers) en als het goed is, trek je de kurk er zo uit. Wij hebben onze twijfels bij deze methode, maar hij is het proberen waard!

5. Je huissleutel

Een huissleutel heeft handige groeven waardoor het prima dienst doet als kurkentrekker. Hoe je het doet: draai jouw sleutel in de kurk zodat deze er goed en stevig inzit. Wanneer de sleutel stevig in de kurk zit, trek je omhoog. Net als bij een kurkentrekker!

6. Met vuur

Hoe je het doet: houd een aansteker met vuur aan de zijkant van de hals. Doe dit voor een minuut en de kurk zal omhoog springen. De warmte zorgt er namelijk voor dat de lucht opzet. Easy peasy!

7. Een zwaard

Wanneer je Kapitein Haak bent of ervaring hebt met sabreren, kan een zwaard ook gebruikt worden bij het openen van een fles wijn Let op: doe dit alleen waneer je het eerder hebt gedaan! Hoe je het doet: houd het zwaard tegen de fles en volg de fles omhoog. Wanneer je dit snel genoeg doet, zal de kurk of de bovenkant van de fles eraf gaan.

steph curry yes GIF by Rachael Ray Show Wijnfles openen zonder kurkentrekker

8.Push it, push it real good

Wanneer je de hoop bijna hebt opgegeven om de fles wijn te openen, is er altijd nog één manier die jou kan helpen. En dat is om de kruk in de fles te duwen. Kwestie van duwen, duwen en nog eens duwen. Het enige nadeel is dat de fles meteen op moet en de wijn naar kurk kan smaken. Maar ja, dan is-ie wel open! 😉

En na het openen is het walsen geblazen! Leer hier hoe je wijn drinkt als een professioneel!

Hoe maak jij een wijnfles open zonder kurkentrekker?

Volg The Daily Dutchy ook op FacebookTwitterPinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

© 2020 The Daily Dutchy Tekst en Fotografie – All rights reserved