B-Liv | Deze vegan wijnen wil je proeven!

Wij Nederlanders doen steeds meer ons best om duurzamer en beter te leven. Zo zijn we milieubewuster en kiezen we in de supermarkt vaker voor biologische producten. Ook als het gaat om het drinken van wijn, maken we graag bewustere keuzes en om die reden laat The Daily Dutchy je graag kennismaken met de Chileense wijnen van B-Liv. Deze wijnen zijn biologisch en vegan, maar graag delen we nog meer redenen om deze wijnen bij de kassa van Jumbo af te rekenen!

B-Liv Vegan wijnen

Meest duurzame wijnen

Wanneer er gekeken wordt naar duurzaamheid, gaat de voorkeur al snel uit naar dichtbijgelegen gebieden als de Champagne streek of Bourgogne of zelfs nog dichterbij huis, door te kiezen voor wijnen uit ons buurland België of zelfs wijnen uit ons eigen kikkerland! Gek genoeg hangt hier vaak een duurder prijskaartje aan, dan de biologische en vegan wijnen van B-Liv. Deze wijnen koop je voor slechts €6,79 bij Jumbo supermarkten.

Alhoewel deze wijnen helemaal uit het mooie Chili komen, behoren de wijnen van B-Liv tot de meest duurzame en biologische wijnen, die in Nederland verkrijgbaar zijn!

B-Liv, Biologisch & Vegan wijnen

We horen je denken… Zijn alle wijnen niet vegan? Een fout die veel mensen maken, want niet alle wijnen zijn vegan. Hoe dit komt? Door veel wijnmakers worden dierlijke producten gebruikt bij bijvoorbeeld de filtering van de wijn. Denk aan varkensvet, visslijm en gelatine, wat gemaakt wordt van de botten van dieren. Ook kan er in sulfiet dierlijke producten zitten. B-Liv wijnen zijn 100% vegan!

Hoe het dan komt dat deze wijnen ook biologisch gecertificeerd zijn? Die vraag is makkelijker te beantwoorden. De druiven worden namelijk geteeld zonder chemicaliën.

Premium kwaliteitswijn

Hoewel deze wijnen biologisch zijn en er hiervan vaak gedacht wordt, dat deze wijnen zuurder zijn. Is dit gelukkig bij B-Liv wijnen niet het geval. Momenteel zijn er vier verschillende wijnen. Een Sauvignon Blanc, een rosé wijn met een syrah druif, een rode cabernet sauvignon en een red blend met Cabernet Sauvignon (41%), Carmenère Y (31%) en de Syrah (27%). Onze favoriet van deze Chileense wijnen? De rode cabernet sauvignon. Deze wijn is vrij droog en fruitig. In de mond toetsen van kers, aardbei en eiken. Een wat lichte afdronk, waardoor de wijn soepel is. Een fijne smaaksensatie bij bijvoorbeeld een gerecht met aubergine en kaas!

De fles

Naast dat het etiket er lekker fleurig uitziet is deze ook nog eens beter gemaakt voor het milieu. Zo zit er geen capsule om de huls van de fles ( het gedeelte waar de kurk zit), zijn de labels gemaakt van 90% gerecycled papier en last but not least zijn de flessen van B-Liv wijnen de meest lichte flessen ter wereld, gemaakt van gerecycled glas!

B-Liv Biologische wijnen

Urk urk urk er is ook nog iets bijzonders aan de kurk!

Bij het openen van de fles, merk je wellicht al op dat de kurk iets anders aanvoelt, dan je wellicht gewend bent. De kurk is namelijk natuurlijk composteerbaar. Ook wel bekend als biologisch afbreekbaar (vaak ook biodegradeerbaar en composteerbaar genoemd) wil zeggen dat een product of verpakking op natuurlijke wijze afgebroken kan worden door schimmels en bacteriën en wordt omgezet tot water, CO2 en methaan.

Wanneer ga jij kennismaken met de vegan wijnen van B-Liv?

Volg The Daily Dutchy ook op FacebookTwitterPinterest en Instagram!

Vegan wijnen – Chileense wijnen – Biologische wijnen – B-Liv wijnen

Vivian Secrève

Founder & Owner van The Daily Dutchy

Drinkt meer cappuccino's dan wijn, heeft een obsessie met olifanten en houdt heel erg van buiten de deur eten.