7x Bijzonder dineren in Amsterdam

Dat wij fan zijn van hotspots en dineren is geen verrassing meer. Het is heerlijk om uiteten te gaan, maar soms wil je net wat extra’s en unieks ervaren. Leuk om met je vrienden te doen of met je date! Wil je een keer iets heel anders dan een etentje bij de Italiaan, het familierestaurant om de hoek of bij één van de vele gehypte tentjes? Wij geven je zeven bijzondere restaurants in Amsterdam waar je terecht kunt voor een uniek diner. Benieuwd? Lees dan snel verder, want hier kun je bijzonder dineren in Amsterdam.

bijzonder restaurant, bijzonder dineren in amsterdam

1. Ctaste

Wanneer je op zoek bent naar bijzondere restaurants in Amsterdam, mag je Ctaste niet missen. Op de tast je bestek, eten en wijntje vinden: dat is de uitdaging bij Ctaste. Dineren doe je hier namelijk volledig in het donker. Bij Ctaste, opgericht in 2007, draait het voornamelijk om de smaak. Doordat je je in complete duisternis bevindt, wordt je smaak versterkt en ervaar je deze op een heel nieuwe manier. Ook voelen, ruiken en horen ervaar je totaal anders. Naast het bieden van deze zintuiglijke belevenis, creëert Ctaste werkgelegenheid voor visueel beperkten. Op het moment heeft Ctaste maar liefst 11 visueel beperkte kelners in dienst, die je veilig naar je tafel begeleiden en je vervolgens voorzien van een verrassingsmenu. Naast het op de tast vinden van je eten, heb je dus nog een uitdaging: raden wat je eet. Erg leuk, maar soms nog best lastig.

Mocht je vegetarisch zijn, een allergie hebben of een bepaald product gewoon écht niet lekker vinden, no worries: dit kun je aangeven als je reserveert. Bij Ctaste kun je overigens niet alleen terecht voor een diner, maar ook voor een brunch, high tea, een wijn-, bier-, of champagneproeverij of… een chocoladefondue. Yum!

Adres: Amsteldijk 55

2. D’Vijff Vlieghen

Op zoek naar een plek waar je bijzonder kunt dineren in Amsterdam? Zet D’Vijff Vlieghen dan zeker op je lijstje. Hier lijkt het alsof de tijd vier eeuwen heeft stilgestaan. Dit sfeervolle restaurant, gelegen aan de Spuistraat, bestaat uit vijf 17eeuwse huisjes waar je van allerlei seizoensgebonden gerechten kunt genieten. Je kunt bij D’Vijff Vlieghen terecht voor een romantisch diner met je lover of voor een zakelijke afspraak, maar ook voor een dinner in style met je gehele vriendengroep. Elk van de ruimtes van D’Vijff Vlieghen heeft haar eigen, sfeervolle decor. Van de Delfts Blauwe tegelcollectie en de oude kaarten van Amsterdam in de Prentenkamer, tot aan de antieke glaswerkcollectie van de Glaskamer. Maar ook als fan van Rembrandt kun je je hart ophalen: in de Rembrandtkamer kun je dineren in het bijzijn van vier van zijn originele schetsen.

Het decor uit de Gouden Eeuw wordt gecombineerd met een bijzonder menu dat continu verandert. Wij lichten een tipje van de sluier op en noemen een Lady Blue Geitenkaas, Mantelschelp en een Hazelnoot Sponge Cake. Naast het gevarieerde menu is de uitgebreide wijnkaart ook niet in de laatste plaats een goede reden om D’Vijff Vlieghen eens te bezoeken.

Adres: Spuistraat 294-302

3. Bierfabriek Amsterdam

“Zelf je bier tappen, het kippetje met je handen eten en de pindaschillen op de grond gooien”. Bij Bierfabriek Amsterdam vinden ze het belangrijk dat jij je thuis voelt. Bierfabriek Amsterdam, gelegen aan de Nes, is zowel een brouwerij als een restaurant waar je kunt dineren op Bourgondische en biologische wijze. Op het menu zijn onder meer een boerderijkippetje, entrecote en een mix van krokante vis te vinden. Ook zijn er vegetarische gerechten te bestellen.

Aan de speciale taptafels kun je je eigen biertjes tappen en kiezen uit één van de vier taptafelmenu’s. De gerechten uit deze menu’s gaan uitstekend samen met je net getapte biertje. Welke soorten bier er gebrouwen worden in de brouwerij van Bierfabriek Amsterdam? Dat zijn de NERO (een donkere Porter) en de ROSSO (een donkerrode Ale). Ook kun je de PUUR uitproberen: de speciaal voor de Bierfabriek gebrouwen Pilsener.

Adres: Nes 67

4. Oche

Draai jij je hand niet om voor een potje darten? Zet Oche (uit te spreken als Okkie) dan maar op je lijstje. Hier speel je namelijk een potje darten tegen je vrienden onder het genot van heerlijke hapjes en drankjes. Weer eens wat anders dan heel de avond met z’n allen aan een tafel te zitten.

Adres: Utrechtsestraat 11

5. FC Hyena

Uiteraard mag ook FC Hyena niet ontbreken aan het overzicht van restaurants in Amsterdam waar je bijzonder kunt dineren. Bij FC Hyena, kort voor Film Club Hyena, kun je lekker eten en drinken én genieten van de mooiste films. Start de avond met een vin naturel en een hapje en neem vervolgens plaats in de sfeervolle boutique cinema. En het beste van alles: het eten en drinken mag gewoon mee de zaal in.

Adres: Aambeeldstraat 24

6. REM Eiland

Ooit gedineerd op 22 meter boven de zeespiegel? Waarschijnlijk niet. Bij het in de Houthavens gelegen bijzondere restaurant REM Eiland eet je op een voormalig broadcast platform. Ooit was dit het thuis van piratenzender TV Noordzee, maar vandaag de dag is dit een bijzonder restaurant waar je op een unieke locatie kunt eten en loungen.

Adres: Haparandadam 45-2

7. Vuurtoreneiland

Met een boot vaar je naar dit mooie onbewoonde eiland aan het Markemeer. Op dit eiland vind je zoals de naam al doet vermoeden een vuurtoren. Wist je dat dit de enige vuurtoren is rondom Amsterdam!? Op de boot naar het eiland drink je al een lekker glaasje bubbels, inclusief een borrelhapje om vervolgens romantisch te dineren in Amsterdam op het eiland. Met mooi weer geniet je op Vuurtoreneiland in de transparante kas en in de wintermaanden diner je in het fort (ook knus!). Een leuke verrassing voor een date in Amsterdam, maar boek deze date wel ruim van te voren, want dit eiland is razend populair!

Wanneer ga jij langs bij een van deze bijzondere restaurants in Amsterdam? 

Volg The Daily Dutchy ook op Facebook, Twitter, Pinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

bijzonder dineren in amsterdam – unieke restaurants – unieke restaurants amsterdam – bijzondere restaurants amsterdam

©The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reserved