Is bier gezond? 21 goede redenen om bier te drinken

Hé! Biertje? Ja lekker! De keuze op menig bierkaarten is tegenwoordig reuze en er worden zelfs kroegen vanuit bekende Nederlandse Bierbrouwerijen uit de grond gestampt. Denk bijvoorbeeld aan tapperij “De Eeuwige Jeugd”. Er wordt vaak gezegd dat bier niet zo goed voor je is, met het welbekende bierbuikje als voorbeeld. Wij willen graag met dit artikel het biertje even in het zonnetje zetten en je aan de hand van 21 redenen vertellen waarom een lekker vaasje pils best goed op zijn tijd kan zijn. Tijd om bier te drinken! 

is bier gezond redenen om bier te drinken

Drink bier met mate, niet met maten!

Ook zo gek op bier of voor jezelf een reden vinden om meer bier te drinken? Wij geven je maar liefst 21 goede redenen om bier te drinken. Bier is best gezond op zijn tijd! (Uiteraard willen we hiermee niet stimuleren, om dit als ongezonde levensstijl te handhaven.)

Wij geven antwoord op de vraag of bier gezond is!

 1. Zelfs vitaminen en mineralen vind je in dit drankje! Denk aan jodium, fosfor, magnesium en kalium. Goed voor je botten dus 🙂
 2. Wist je dat er in bier minder suikers zitten dan in een glaasje cola? In een blik cola zitten namelijk zo’n 7 theelepels suiker en in biertje iets meer dan één lepeltje! Winning, doe er dan nog maar zeven…
 3. Dit drankje verhoogt de productie van gal en dat helpt bij de vertering van vet eten en het versnellen van de spijsvertering.
 4. Het bevat een antioxidant die goed is voor je huid. Ferulinezuur, dat veel voorkomt, is een antioxidant die je huid herstelt na blootstelling met de zon.
 5. Dit piskleurige drankje verkleint de kans op hart- en vaatziekten. Bier zorgt namelijk voor een stijging van een goede soort cholesterol, dat de kans op hart- en vaatziekten juist verkleint. Een bierdrinker loopt 40 tot 60 procent minder risico op een hartinfarct.
 6. Geen klonten in jouw bloed dankzij dat biertje op zijn tijd. Minder kans op een beroerte.
 7. Het kan diabetes voorkomen.
 8. Bierdrinkers hebben minder kans op alzheimer en dementie. Het verbetert je geheugen zelfs! Uiteraard niet als je er zo veel drinkt, waardoor je avond in gatenkaas veranderd is…
 9. Het is goed voor je bloeddruk. Gematigd bierverbruik houdt je bloeddruk onder controle.
 10. Je botten versterken door bier, maar dat vertelde we je eigenlijk al bij punt 1.
 11. Ohjee op de plee met diarree? De microculturen in bier bestaan uit azijn- en melkzuren. Deze stoffen beperken de cultuur van darmkiemen die diarree veroorzaken.
 12. Bier helpt tegen stress. Wie doet er mee met bier yoga?
 13. Het voorkomt nier- en galstenen met maar liefst 40%.
 14. Slaap je niet zo best? Een glas bier in de avond voorkomt slaapstoornissen.
 15. Het bevat polyfenolen die de groei van tumoren in toom houden en beschermt je dus tegen ziekten zoals kanker.
 16. Snotneus? Bier is goed voor je als je verkouden bent. Dit geldt zeker wanneer je warm bier drinkt. Het bevordert de bloedsomloop, de ademhaling en versterkt je immuunsysteem. Iemand een warm biertje? Gadverdamme!
 17. Het beschermt de foetus tegen vroeggeboorte en misvormingen bij zwangere vrouwen. Maar dan wel alcoholvrij bier, alsjeblieft!
 18. Anderhalve liter bier per week remt de aangroei van bacteriën die een ontsteking van de maagwand kunnen veroorzaken. Die anderhalve liter mag je uiteraard van ons verspreiden over de week hoor. Hoef je echt niet in één keer achterover te tikken!
 19. Het is een goede dorstlesser. Bier bevat voor meer dan 80% uit water. Dit wist je natuurlijk allang, een goede reden om bier te drinken…
 20. Dit drankje met schuimlaag helpt bij afvallen… Of dit helemaal waar is betwijfelen wij nog, maar uit studies blijkt dat mensen die met mate (niet met maten) drinken minder overgewicht vertonen dan niet-drinkers.
 21. Rapunzel is it you!? Zo’n pilske is goed voor je haar. Bier bevat mineralen en vitaminen die goed voor de verzorging van je haar zijn. Een ‘bierspoeling’ geeft je haar meer volume. Wellicht dat dit ook geldt als “golden shower?”

Onder de 18 jaar? Dan mag je van ons alleen 0.0% biertjes klappen natuurlijk! 

Bron beeld: The Daily Dutchy – Vivian Secrève

Volg The Daily Dutchy ook op FacebookTwitterPinterest en Instagram!

bier gezond – bier drinken – reden om bier te drinken

©The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reserved

Vivian Secrève

Founder & Owner van The Daily Dutchy

Drinkt meer cappuccino's dan wijn, heeft een obsessie met olifanten en houdt heel erg van buiten de deur eten.