10x De lekkerste High Tea restaurants in Nederland

High tea is een populaire traditie waarbij vrienden en familie samenkomen om te genieten van heerlijke zoete en hartige lekkernijen, vergezeld van een verscheidenheid aan thee. Nederland staat bekend om zijn diverse en charmante high tea-locaties die een unieke en sfeervolle ervaring bieden. In dit artikel nemen we je mee op een culinaire reis langs enkele van de beste high tea-locaties in Nederland, waar je kunt genieten van betoverende momenten!

de lekkerste high tea restaurants in Nederland

Ontdek de Beste High Tea-locaties in Nederland: Betoverende Plekken om te genieten!

#1 Villa Augustus – Dordrecht

Villa Augustus is een hotel & restaurant midden in een (moes)tuin aan het Wantij te Dordrecht. Wat je hier echt moet bestellen is de afternoon tea, waar je geniet van een etagère taart, verse homemade scones, zelfgemaakte jam, zuurdesembrood en quiches. Via de website kun je hier een reservering voor maken, waar je voor slechts €25 per persoon geniet van deze high tea op een unieke locatie. Zo kun je met goed weer genieten op het terras met eigen tuin en citroenbomen. Hallo sfeervol!

Adres: Oranjelaan 7, Dordrecht 

#2 De Theefabriek

#2 De Theefabriek – Groningen

Dat je hier aan het juiste adres bent voor een kopje thee is wel duidelijk, maar dat je keuze hebt uit maar liefst 340 theesoorten is zeker uniek! De juiste plek om thee te drinken is natuurlijk de Theefabriek. In het gezellige Groningen vind je high tea locatie de Theefabriek. Een echt paradijs voor de theeliefhebber. De locatie is echter niet verkeerd en zo bevindt deze hotspot zich in een voormalige Vrijgemaakte kerk in het kleine dorpje Houwerzijl. Je kunt hier genieten van verschillende soorten high teas met verschillende dieetwensen. Zo zijn er ook vegan high tea opties!

Adres: Hoofdstraat 15-25, Houwerzijl

#3 Relais & Chateaux WSHS Gouda

In het prachtige WSHS Gouda kun je fantastisch goed high tea’en bij koffie en cocktailbar COCO. Bij Relais & Châteaux Weeshuis Gouda geniet je van een luxe afternoon tea. Binnen of met mooi weer buiten geniet je van hartige sandwiches, scones met clotted cream, macarons, verschillende taartjes en bonbonnetjes. De thee die ze hier schenken is van het heerlijke Dammann Frères, waar je wellicht wel bekend mee bent. Ook leuk om hier meteen te verblijven in één van de mooie hotelkamers!

Adres: Spieringstraat 1, Gouda

#4 Tassenmuseum Hendrikje – Amsterdam

In het prachtige decor van een 17e-eeuws grachtenpand, biedt Tassenmuseum Hendrikje een onvergetelijke high tea-ervaring. Een betoverende etagère prijkt vol met overheerlijke zoetigheden, versgebakken scones, romige clotted cream, smakelijke jam en verrukkelijke hartige hapjes. Gelegen in Amsterdam, is dit museum niet alleen het grootste tassenmuseum ter wereld, maar ook een absolute topper als het gaat om high tea-adresjes in Europa. Leuk om hier dus te genieten van een high tea, ook als het regent in Amsterdam!

Adres: Herengracht 573, Amsterdam

#5 Waldorf Astoria Hotel – Amsterdam

In het bruisende centrum van wederom Amsterdam vind je het luxe Waldorf Astoria Hotel ‘Peacock Alley’, waar ze geen traditionele high tea, maar een betoverende afternoon tea serveren. Terwijl je geniet van live pianomuziek, word je hier volledig verwend en in de watten gelegd op hoog niveau. Verwacht geen gewone gebakjes, maar ware meesterwerken. Het is een ervaring die je keer op keer wilt beleven, aangezien ze de invulling van de afternoon tea aanpassen aan elk seizoen en verschillende thema’s. Tijdig reserveren is hier wel nodig!

Adres: Herengracht 542-556, Amsterdam

beste high teas Nederland

#6 Hotel des Indes – Den Haag

Vijf sterren hotel des Indes in hofstad Den Haag biedt dagelijks een high tea aan. Betreed een andere wereld en laat je in de watten leggen in dit weelderige hotel. Geniet van prachtig opgemaakte etagères met heerlijke zoete lekkernijen en hartige hapjes. Verwen je smaakpapillen met amuses, luxe sandwiches, versgebakken scones, bonbons en patisserie, perfect gecombineerd met een scala aan theevariaties.

Adres: Lange Voorhout 54-56, Den Haag

#7 Pilkington’s – Den Bosch

Ben je een weekendje in Den Bosch, sla deze hotspot dan niet over en geniet van een klassieke high tea in de prachtige binnentuin. Bij Pilkington’s geniet je van een klassieke high tea, zo krijg je een selectie huisgemaakte zoetigheden, hartige hapjes, thee of naar wens een glaasje cava.

Adres: Torenstraat 5, Den Bosch

#8 Hofje zonder Zorgen – Haarlem

Ook in het gezellige Haarlem kun je op date voor een high tea in Nederland! Midden in de bruisende Grote Houtstraat, dé winkelstraat van Haarlem, vind je Hofje zonder Zorgen. Hier, met uitzicht op de rustige binnentuin van het Proveniershofje, zul je al snel de drukte van de stad vergeten. Vooral wanneer je geniet van de huisgemaakte high tea, geserveerd met een scala aan biologische theeën.

Adres: Grote Houtstraat 142a, Haarlem

#9 Millinger theetuin – Millingen aan de Rijn

Ongeacht of je een high tea bestelt of niet, een bezoek aan de Millinger theetuin op zichzelf is al een feestje. De tuin is alleen te bereiken te voet. Na een wandeling van 2,5 kilometer ontdek je een exotische verrassing in een afgelegen hoekje van Nederland. Ze noemen het zelf een paradijs in de polder, en wij zijn het daar volledig mee eens. Het is er altijd druk, dus het is zeker aan te raden om voor de high tea van tevoren te reserveren. Overigens hadden wij nog nooit van de plek Millingen aan de Rijn gehoord! Jij wel? 🙂

Adres: Klaverland 9, Millingen aan de Rijn

#10 Ten To Three Bakery – Rotterdam

In het centrum van Rotterdam zijn verschillende patisserieën, lunchrooms en tearooms te vinden, maar geen enkele is te vergelijken met Ten to Three Bakery. Hier Kun je terecht voor ontbijt, koffie, lunch, maar natuurlijk ook voor een échte Engelse Afternoon Tea of High Tea. Alle producten worden gebakken in het Rotterdamse filiaal, waarbij alleen de beste, voornamelijk biologische producten worden gebruikt. Naast al het eten is Ten to Three Bakery ook in het interieur uniek. Het drukke, kleurrijke, maar bovenal gezellig interieur zorgt voor het perfecte Engelse sfeertje. Tevens kun je de high tea ook laten bezorgen voor een feestje thuis!

Adres: Aert van Nesstraat 24, Rotterdam

Mis je een hotspot in dit lijstje met de lekkerste high tea restaurants in Nederland? Laat het ons vooral weten en we voegen hem toe! 

Volg The Daily Dutchy ook op FacebookPinterest en Instagram!