8x De lekkerste burgers van Amsterdam

Crave je naar een echt goede burger? Begrijpen we als geen ander. Al die gezonde gerechten mogen namelijk nog zo lekker zijn, maar soms wil je gewoon even een sappige burger. Gelukkig telt Amsterdam genoeg opties voor het scoren van een goede burger. Wij hebben de acht plekken voor het eten van de lekkerste burgers van Amsterdam voor je verzameld.

lekkerste burgers van amsterdam

#1 Café de Walvis

Bij dit gezellige café in de Spaarndammerbuurt kom je niet alleen voor goede burgers, maar ook voor gezellige thema avonden, zoals pub quizzes en de wekelijkse woensdag gehaktdag. En ben je toch niet zo’n fan van burgers? Dan biedt het menu van Café de Walvis ook tal van andere lekkere keuzes.

Adres: Spaarndammerstraat 516

#2 Ter Marsch & Co

Ter Marsch & Co opende oorspronkelijk ooit zijn deuren als tijdelijke pop-up in het NH Hotel aan de Vijzelstraat. Hoewel het de bedoeling was dat de Amsterdamse pop-up vestiging maar tijdelijk zou blijven, wist de van oorsprong Rotterdamse burgerzaak al snel de harten van menig Amsterdammer te veroveren. En met succes, want inmiddels telt de burgerzaak zelfs twee vestigingen in onze stad. Absoluut het proberen waard dus! En heb je flinke trek? Ga dan voor een dubbele burger, één van de absolute specialiteiten van Ter Marsch & Co.

Adres: Vijzelstraat 4 / Kalverstraat 96

Scroll omlaag voor meer van de lekkerste burgers van Amsterdam

#3 The Beef Chief

In onze zoektocht naar de beste burgers van Amsterdam mag The Beef Chief natuurlijk niet ontbreken. Wanneer het aankomt op echt goede burgers, is The Beef Chief misschien wel de beste onontdekte parel van Amsterdam. Vanuit hun foodtruck maken ze de lekkerste burgers, gemaakt van vlees van lokale slagers. De foodtrucks van The Beef Chief bevinden zich in de in Amsterdam Noord gelegen Oedipus Brouwerij, vanuit waar ze de lekkerste burgers maken.

Adres: Gedempt Hamerkanaal 85A

#4 Rotisserie

Bij Rotisserie kom je niet alleen voor de heerlijk burgers, maar ook voor de kipgerechten en frietjes om je vingers bij af te likken. Wat ons nog blijer maakt, is dat deze geweldige zaak niet één, maar twee vestigingen heeft. Eén in Amsterdam West en de andere aan het gezellige Beukenplein in Oost. Naast de vaste kaart hebben ze hier ook een maandelijks wisselende special. Wat ons betreft het ideale excuus om hier iedere maand aan te schuiven.

Adres: Beukenplein 17 / De Clercqstraat 81H

#5 Bar Bonnie

Bij Bar Bonnie weten ze hoe je een goede burger bakt. En niet zomaar een burger, want hier bestel je namelijk de enige echte smash burger. Een heerlijke nieuwe trend, die je maar wat graag wilt proberen. Een smashburger houdt eigenlijk in dat het gehakt is geplet, waardoor het meer smaak behoudt én minder droog is dan een normale burger. Tel hier de gezellige sfeer van Bar Bonnie bij op en je begrijpt waarom ook deze hotspot niet mag ontbreken aan het lijstje van lekkerste burgers van Amsterdam.

Amstelveenseweg 226HS

Lees verder voor de rest van het overzicht van beste burgers van Amsterdam

#6 Burger Bar

Ben je op zoek naar een plek om even snel een burgertje te scoren? Zet Burger Bar dan maar op je lijstje. Al kan het hier wel wat toeristisch zijn, maar daar smaken de burgers niet minder om. Zo worden de burgers namelijk pas gekneed nadat je ze hebt besteld en kan je je burger naar eigen smaak beleggen met toppings.

Adres: meerdere locaties

#7 The Butcher

Eén van de bekendste hotspots in Amsterdam voor het eten van burgers is natuurlijk The Butcher. Amsterdam telt meerdere vestigingen waar je terecht kunt voor het scoren van een heerlijke flame grilled burger. Denk bijvoorbeeld aan heerlijke burgers, zoals de Truffle Burger, de Benedict of The Veggie Delight. Je proeft de heerlijke burgers van The Butcher onder andere in De Pijp, de Negen Straatjes, de A’dam toren en de Foodhallen.

Adres: meerdere locaties

#8 Cannibale Royale

In tegenstelling tot de meeste andere plekken waar je terecht kunt voor een burger, is Cannibale Royale geen burger bar, maar een volwaardig restaurant. Hier kom je – zoals de naam al doet vermoeden – voor overheerlijke vleesgerechten, waaronder burgers. Op verschillende plekken in de stad kun je terecht voor de heerlijke burgers, geserveerd op de iconische houten planken.

Adres: Meerdere locaties

Wat is jouw go to spot om een burgertje te klappen?

Volg The Daily Dutchy ook op Facebook, Pinterest en Instagram!

plekken voor het eten van de lekkerste burgers – burgers eten amsterdam

Yara Beij

Heeft een lichte verslaving aan cappuccino's & koekjes, heeft zo'n beetje ieder Grieks eiland bezocht en zou het liefst in een zonnig land wonen.