Op de proef | Lunchen aan het water bij Edel by Dennis

Lokaal Edel is veranderd in Edel by Dennis. Bekend als topchef en mede-eigenaar bij restaurant Daalder, maar nu tevens aan het roer bij het fijne restaurant met terras van Edel in Amsterdam West. Wij waren al fan van Edel zoals het vroeger was, maar geloof ons, de sfeer is met het nieuwe jasje en chef Dennis Huwaë nog meer verbeterd. Wij gingen op de proef en genoten van een heerlijke zonnige lunch op het tevens vernieuwde terras! 

oestersedelbydennis

Menu Innovatief by Dennis Huwaë

“Chef op topniveau of niet… Dennis laat zich niet in een hokje plaatsen. Daar is hij te eigenzinnig en te onafhankelijk voor. Hij wil buiten de lijntjes kunnen kleuren. Spelen, experimenteren en vrij zijn om te innoveren. Naast de kleine á la carte kaart is er daarom een menu innovatief, waarmee hij zijn gasten verrast. Dit menu kan per dag anders zijn: het is maar net waar zijn creativiteit hem brengt. Het resultaat? Legendarische smaakcombinaties en sexy en uitdagende gerechten,” Aldus Edel by Dennis.

rosechampagneedelbydennis

Zo starten we op het terras aan het water met een lekker glaasje rosécava en een broodplakje. Willen jullie oesters? Dat hoef je aan The Daily Dutchy niet te vragen. Oestertjes klappen is één van onze hobby’s. 

tonijnedelbydennis

We hebben er voor gekozen ons lekker te laten verrassen. Het zéér vriendelijke personeel komt met het eerste gerechtje aan. Verse tonijn met groene gazpacho, watermeloen en jalapéno. Zeer smaakvol en fris!

Vervolgens worden we verrast met het tweede gerechtje. Een Hoeve Ei, met groene asperges en morilles. Ik hoor je denken wat zijn dat? Een morielje of morille is een sponsachtig type zakjeszwam met een hoed en een holle steel. Goed van smaak en ook wel bekend als de koning van de paddenstoelensoorten.

bbqbeefedelbydennis

Voor het derde gerechtje switchen wij van drankje en gaan we over op rode wijnGoed bijpassend bij de bbq beef die wij krijgen. Deze wordt geserveerd met zwarte curry jus, seizoensgroenten en mousseline.

Last but not least, sluiten we af met een heerlijk dessert met de naam sexy aardbeien. Yum!

sexyaardbeienedelbydennis

Good to know

Dagelijks ben je welkom bij Edel by Dennis aan de Postjesweg 1 te Amsterdam. Het restaurant en het terras is elke dag geopend van 09:00 tot ’s avonds laat. Check de openingstijden op de website. Wij raden je aan om teleurstellingen te voorkomen, altijd even te reserveren en dit kun je ook easy, peasy doen via de website van Edel by Dennis!

Wanneer ga jij lekker dineren of borrelen aan het water bij Edel by Dennis?

Bron beeld: The Daily Dutchy – Vivian Secrève

Volg The Daily Dutchy ook op FacebookTwitterPinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

© 2020 The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reserved

Vivian Secrève

Founder & Owner van The Daily Dutchy

Drinkt meer cappuccino's dan wijn, heeft een obsessie met olifanten en houdt heel erg van buiten de deur eten.