In vijf stappen van je rode wijn vlekken af

Ben jij net als The Daily Dutchy’s Vivian gek op rode wijn, maar tevens een onhandige Harry? Dan is het vast herkenbaar dat je kleding soms wel een rodewijndouche cadeau krijgt, tijdens een feestje of etentje. Een mooie witte outfit is sowieso een no-go! Althans, tot vandaag… Wij leggen je namelijk even wijnfijn uit hoe je zo snel mogelijk van dit nogal bloederig ogende probleem afkomt! 

Wit is ook een kleur, net als zwart! Prachtig als je nog zongebruinde koppie lekker in contrast is met je witte outfit. Nietwaar?

De angst start al bij de outfitkeuze… Je ziet er tip-top uit, maar je weet dat je glas rode wijn dit ook vindt. De problemen zijn op de loer.

Het eerste glas heb je nog goed naar je mond weten te brengen. Het enige wat je moet doen tijdens deze handeling is proeven en slikken. Zo zegt The Daily Dutchy’s moeder:

“Je hebt pas een drankprobleem als het op is”

Na glas drie en vier gaat het mis… Of het nou de schuld van de wijn is of van jezelf. Je witte outfit ziet er spontaan uit als een horror scene. Volgende keer toch een slabbetje mee? Nee, dat is lekker charmant!

Het rode wijn scenario is nu wel duidelijk, over naar de orde van de dag; hoe krijg je deze gezellige rode vlekken uit je kleding?

Stap 1

Zorg voor een extra outfit! Verander onmiddellijk van outfit, nu de schade nog vers van de pers is.

Stap 2

Giet een stapel zout (lekker grof tafelzout, wat echt overal wel te vinden is) op de vlek en laat het rustig even zijn gangetje gaan…

Stap 3

Werp vervolgens thuis als een echte basketballer je “verloren” outfit in de wasmachine, zet een lekker muziekje op en wacht. Het zout absorbeert het grootste deel van de vloeistof, waardoor de wasmachine minder hard hoeft te werken om de vlek er uit te krijgen.

Stap 4

Bekijk de foto’s terug van de avond, lach er om, geniet nog van de foto’s met je witte outfit zonder rode wijn vlekken en schenk in de tussentijd een lekker rood wijntje in.

Stap 5

Hang het op het drogen, trek de outfit vervolgens weer aan en ga op stap. Bij thuiskomst herhaal je uiteraard de stappen door te starten bij stap 1. 🙂

“Neem dit artikel alsjeblieft met een korreltje zout”

Wat is jouw favoriete rode wijn? 

Volg The Daily Dutchy ook op FacebookTwitterPinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

© 2019 The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reservedVivian Secrève

Founder & Owner van The Daily Dutchy

Drinkt meer cappuccino's dan wijn, heeft een obsessie met olifanten en houdt heel erg van buiten de deur eten.