NESCAFÉ Dolce Gusto | Zo maak jij je eigen Cold Brew koffie

Het Nederlandse zonnetje vraagt af en toe om verkoeling en als echte koffieliefhebber, doe je dat natuurlijk met een ijskoffie. Hallo frisheid en energie! Echter is er op het gebied van ijskoffie’s eindeloos te variëren en is er ook nog een verschil tussen een ijskoffie gemaakt met gewone koffie en ijsklontjes en een cold brew koffie. Dankzij Dolce Gusto’s Cold Brew koffie capsules kun je deze nu easy peasy thuis zetten. Ik hoor je denken… Maar wat is het verschil? The Daily Dutchy knows best en legt je dit graag uit! 

Het verschil tussen ijskoffie en cold brew koffie

Een ijskoffie maak je meestal door een bakkie pleur te zetten, lees: warme koffie en hier vervolgens ijs aan toe te voegen, melk en wellicht een lekker smaakje. Check Recept | Homemade frozen cappuccino.

Brewing daarentegen is een unieke manier om koffie te bereiden met koud water. Cold brewing bestaat al een tijdje en is uitgevonden in de meest trendy coffeeshops, waar de koffie uren in koud water wordt gedrenkt om een unieke smaak vrij te geven. Cold brew koffie smaakt namelijk een stuk rijker en zachter, dan vers gezette koffie.  De koffie is frisser van smaak en ietwat minder bitter dan warm gezette koffie. 

dolce gusto cold brew ijskoffie

Dit is uiteraard niet mogelijk om met elk koffiezetapparaat te zetten, maar zoals je wellicht al had begrepen met de NESCAFÉ Dolce Gusto wel! Geen uren je koffie in koud water laten drenken, maar in 1 à 2 minuutjes gezet.

Heerlijk om bij bezoek ook deze optie toe te kunnen voegen aan het rijtje: zwart, espresso, met melk, cappuccino, flatwhite, ijskoffie of wil je toevallig een cold brew?

Zo zet jij je cold brew thuis

Benodigdheden:
– Leuke koffiebeker/glas
– NESCAFÉ Dolce Gusto Cold Brew Capsules
– IJsblokjes

dolce gusto cold brew ijskoffie

BEREIDING NESCAFÉ Dolce Gusto COLD BREW

  1. Stop in het glas lekker veel ijsklontjes.
  2. Doe de capsule in de machine en sluit de machine goed.
  3. Zet je machine op 6 streepjes
  4. Haal de hendel over naar de koude kant (voor de koude bereiding van Cold Brew)

En.. genieten maar!

Benieuwd naar leuke recepten met NESCAFÉ Dolce Gusto Cold Brew? Check ze hier! 

Good to know

Deze koffie is gezet met de Krups KP1208 Nescafé Dolce Gusto MiniMe – Antraciet / zwart. Voor €79,99 heb je dit apparaat in huis. De Dolce Gusto Cold Brew capsules kun je gewoon bij de supermarkt halen en je betaalt €4,79 voor een doosje met 12 stuks.

Was jij al bekend met Dolce Gusto cold brew koffie?

Bron beeld: The Daily Dutchy – Vivian Secrève

Volg The Daily Dutchy ook op FacebookTwitterPinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

©The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reserved