Fashion | Zo overleef je een festival in de regen

Met festivals willen we natuurlijk wel een lekker zonnetje op onze mik. Helaas zijn we in Nederland niet gezegd met een consistent zonnetje en moeten we maar afwachten of de zomer ook een zonnige zomer gaan worden. Zul je net weer zien dat er een grote plensbui gepland staat wanneer jij van plan bent om je benen uit je lijf te dansen op een festival. Gelukkig weten we bij The Daily Dutchy wel raad hiermee en hebben we tips & tricks om ook met regen en slecht weer, er fleeky uit te zien tijdens een festival. Deze kleding trek je aan op een regen festival!

regen festival regenachtig

1. Zorg dat je ‘rain chic‘ bent

Regen is natuurlijk allesbehalve fashionable. En dit is natuurlijk wat je wel wil tijdens een festival. Gelukkig zijn wij als echte Nederlanders wel wat gewend met regen en hebben we daar ook de nodige kledingstukken voor. Trek dus een regenjas in een kek kleurtje over je festival outfit aan, combineer er mooie regenlaarzen bij en voilà: je ziet er nog steeds fantastisch uit!

2. Gewaarschuwd mens telt voor 2

Nu willen we niet als je moeder gaan klinken, maar mothers does know best! Het is namelijk een helemaal niet zo’n verkeerd plan als je continu de weer-apps checkt. Niets is namelijk zo verraderlijk als het weer (wéér zo’n cliché!) en vind je daar ook het antwoord op de vraag of de weergoden naar je geluisterd hebben. En of je een paraplu moet meenemen!

3. Verruil de korte kleding met lange kleding

Oké, als het weer echt bagger is, moeten we toch eerlijk blijven. Niemand wil immers tot de knieën in de modder zitten en daar vervolgens het hele festival mee rond lopen. Als er dus daadwerkelijk veel regen gaat vallen, kun je het beste de korte broek en rok thuis laten en vervangen voor een langere variant. Het is voor je eigen best wil!

4. Laagjes

Het antwoord op al je modevragen eigenlijk wel: laagjes, laagjes en nog eens laagjes. Weet je niet wat je moet dragen? Laagjes is key voor een goede outfit. En dit geldt dus ook zeker bij slecht weer! Draag bijvoorbeeld een warme trui boven je jurk en maak de outfit af met een mooie trenchcoat of regenjas. En gaat de zon zich toch spontaan laten zien? Dan trek je gewoon je jas en trui uit! Kind kan de was doen.

5. Neem extra kleding mee

Tuurlijk, dit kon je zelf ook wel verzinnen. Maar je zult zien hoe blij je bent met je extra paar sokken en truien! Vooral als je ook nog eens in een tent gaat slapen, is natte kleding niet heel fijn. Een verkoudheid ligt zo op de loer en van slapen is dan ook zeker geen sprake. Even opwarmen met een droge outfit en je kunt meteen het festival terrein weer op!

Welke festival(s) ga jij bezoeken? 

Volg The Daily Dutchy ook op FacebookTwitterPinterest en Instagram!

regen festival – kleding festival – regenachtig festival kleding

© 2019 The Daily Dutchy Tekst en Fotografie – All rights reserved