11x Dit kun je doen in Amsterdam met regen

Bij The Daily Dutchy zijn we gek op zon. Veel zon wel te verstaan. Het liefst zouden we het hele jaar door zomerjurkjes dragen, op het terras zitten en picknicken in het park. Helaas is de realiteit in ons kikkerlandje toch net even anders. Gemiddeld regent het hier – hou je vast – ongeveer eenderde (!) van het jaar. Een vrij deprimerend feitje. Toch hoeft dit niet te betekenen dat je al deze dagen onder een kleedje op de bank moet doorbrengen, wachtend tot de zon weer tevoorschijn komt. Ook met regen valt er in Amsterdam namelijk genoeg te beleven en hoef jij je niet te vervelen. Wij hebben onze favorieten op een regenachtige dag voor je op een rijtje gezet.

regen in amsterdam, regenbui, regenachtige dag, The Daily Dutchy, slecht weer

#1 Cultuur snuiven

Wanneer je met toeristen over de bezienswaardigheden van Amsterdam praat, komen de klassieke bezienswaardigheden, zoals het Rijksmuseum, het Stedelijk Museum en het Van Gogh Museum al gauw aan bod. Maar zeg nu zelf, wanneer heb je één van deze wereldberoemde musea zelf voor het laatst bezocht? Waarschijnlijk erg lang geleden of misschien zelfs nog nooit. Een regenachtige dag in Amsterdam is het uitgelezen moment om hier verandering in te brengen. Regenjas aan en gaan!

#2 Skate the blues away bij Roller Dreams

Vind je zo’n regenachtige dag een beetje somber? Skate de blues away bij het in Amsterdam Noord gelegen Roller Dreams. In dit roze, neon-verlichte rolschaatsparadijs zal je slechte humeur als sneeuw (of beter gezegd: regen) voor de zon verdwijnen. Trek je rolschaatsen aan en show je beste roller skate skills op de beats van de lekkerste oude hitjes. Voor 19,50 euro per persoon huur je een paar rolschaatsen en krijg je toegang tot de rollerskate baan. En regent het na afloop nog steeds? Verleng je bezoek dan met een kijkje in de bijbehorende Instagram experience, Wondr.

Meeuwenlaan 88-B

Roller Dreams, regen in amsterdam, regenbui, regenachtige dag, The Daily Dutchy, slecht weer

#3 Boek een massage

Eén van onze absolute favorieten op een regenachtige dag is het nemen van een massage. Want zeg nu zelf, wat is er met druilerig weer fijner dan helemaal tot rust komen terwijl al je spieren losgemaakt worden? Terwijl de regen buiten met bakken uit de hemel komt, doezel je langzaam weg, met op de achtergrond een rustgevend muziekje. Do we need to say more?

#4 Arcadehal

Slecht weer in Amsterdam? Haal het innerlijke kind in jezelf naar boven in een arcadehal. Amsterdam beschikt over een aantal verschillende game halls, zoals Gamestate Arena en de TonTon Club. Ga los tijdens een potje air hockey of tafelvoetbal. En dat alles terwijl je warm en droog binnen zit. De ideale activiteit met regen in Amsterdam. En heb je honger gekregen van al dat fanatieke gedoe? Je kunt hier ook terecht voor een hapje en drankje! Er zeker van zijn dat er plek is? Boek dan vooraf online een tijdslot.

#5 Films kijken

Met slecht weer is de verleiding groot om thuis op de bank te blijven hangen en heel de dag films te kijken. We snappen dat dit erg aantrekkelijk is, maar is het niet veel leuker om hier een uitje van te maken? Zo is één van onze favorieten op een regenachtige dag het kijken van een film bij de in West gelegen Filmhallen. Het interieur oogt hier wat knusser dan in de standaard bioscoop en naast het reguliere filmaanbod vindt je hier ook arthouse films. En wil je graag wat te snacken voor bij de film? Duik dan van te voren de ernaast gelegen Foodhallen in voor een culinaire bite. Van bitterballen tot dim sum en van pita tot pizza, je vindt het hier allemaal onder één droog dak.

Hannie Dankbaarpassage 12

#6 Mooie Boules

Wie had gedacht dat je jeu de boule skills van de camping van vroeger ooit nog van pas zouden komen? Bij Mooie Boules kun je onder het genot van hapjes en drankjes je skills laten zien op een indoor jeu de boule baan. We raden je wel aan van te voren even te reserveren want – met name op regenachtige dagen – ben je naar grote waarschijnlijkheid niet de enige die van plan is om te gaan jeu de boulen. En heb je na afloop trek gekregen? Geen probleem! Mooie Boules heeft streetfood om je vingers bij af te likken. Het menu is namelijk door niemand minder samengesteld dan Ron Blaauw en een aantal van de beste horecazaken van Haarlem.

Zeeburgerpad 3

#7 Overdekt winkelen

We snappen dat je weinig zin hebt om met regen door de Kalverstraat te struinen. Toch betekent dit niet dat je met regen in Amsterdam niet kunt winkelen. Ga overdekt shoppen! Bij het in Zuid gelegen Gelderlandplein vindt je vele winkels onder één dak. Van fashion tot delicatesse, hier kun je je shopping cravings stillen zonder nat te regenen.

Van Leijenberghlaan 43

#8 Een potje Poolen

Een potje poolen is altijd een goed idee als je het ons vraagt en al helemaal wanneer het regent of slecht weer is in Amsterdam. Zoek je de dichtstbijzijnde poollocatie? Vind hier een lijstje met poolcafés in Amsterdam!

#9 Schaatsen in Amsterdam

In het najaar is schaatsen in Amsterdam super gezellig. Zo vind je overdekt de Jaap Eden Baan, waar je veel schaatsplezier beleefd en lekker droog je baantjes schaatst. Opwarmen met een warme chocolademelk en weer door! Check hier nog meer leuke schaatsbanen in Nederland!

#10 Sla elkaar van de baan tijdens een potje Padel

Er zijn gelukkig mega veel overdekte Padelbanen in Amstedam te vinden, waar je droog elkaar van de baan kunt slaan. Dat je nat wordt van het zweet kunnen we niet uitsluiten. De leukste Padelbanen van Amsterdam hebben wij in een lijstje verzameld.

#11 Borrelend Tafeltennissen

Met dit trieste weer heb je wellicht behoefte om naar de fles te grijpen… Niet nodig lieve mensen! Je kunt namelijk gewoon gezellig met je vrienden, wanneer het regent in Amsterdam de campingsferen opzoeken. Bij de gezelligste pingpong bar van Amsterdam kan dit allemaal. Zo sta je bij Pong in Amsterdam hoog en droog wedstrijdjes tafeltennis te spelen met een biertje in je hand.

Jan van Galenstraat 315

Wat is jouw favoriete activiteit met slecht weer in Amsterdam?

Volg The Daily Dutchy ook op FacebookTwitterPinterest en Instagram!

regenachtige dag – slecht weer Amsterdam – Amsterdam met regen – favorieten op een regenachtige dag

Yara Beij

Heeft een lichte verslaving aan cappuccino's & koekjes, heeft zo'n beetje ieder Grieks eiland bezocht en zou het liefst in een zonnig land wonen.