7x Flexwerkplekken in Utrecht

Vind jij het ook zo fijn om je saaie (thuis)kantoor zo nu en dan af te wisselen voor een flexwerkplek? Zeg nou zelf, werken vanuit een gezellig koffietentje is vaak toch nét even wat inspirerender dan vanuit huis. Laptop en goede kop koffie in de aanslag en knallen maar. Ook wij slaan met liefde onze laptop open in een koffietentje. Speciaal daarom zijn wij weer op onderzoek uitgegaan en dit keer hebben we de leukste flexwerkplekken in Utrecht voor je verzameld.

Werk je liever vanuit Amsterdam? Bekijk dan het artikel met fijne flexwerkplekken in Amsterdam!

Flexwerkplekken Utrecht, werken koffietentje utrecht

#1 Vineyard food & drinks

Vineyard food & drinks is de ultieme flexwerk spot in Utrecht. Het restaurant beschikt namelijk over een speciale flexwerkruimte, voorzien van bureaus, een snelle WiFi-verbinding, stopcontacten en co-working booths. Alles om ervoor te zorgen dat jij fijn aan het werk kunt. En heb je een vergadering op de planning staan? Geen probleen, je kunt bij Vineyard namelijk ook een privé-ruimte reserveren, voorzien van LCD-schermen en airco.

Atoomweg 63

#2 Café Keet

Op zoek naar een fijne flexwerkplek in Utrecht? Zet Café Keet dan maar op je lijstje. Café Keet heeft namelijk alles waar een flexwerkplek aan moet voldoen: goede koffie, snelle WiFi, stopcontacten, comfortabele stoelen en een relaxte sfeer. En wil je je even afzonderen? Ook dat is mogelijk, dankzij de tafels met houten stellages.

Kanaalweg 30

#3 The 5th

The 5th bevindt zich in een Stayokay hostel en is eigenlijk de kantine van de accommodatie. Toch doet deze naam het hostel te min, want met zijn ideale ligging, supersnelle WiFi en uitzicht op het Neude is 5th een heerlijke flexwerkplek. En vind jij het ook zo vervelend als het personeel van een koffietentje maar blijft aandringen om iets te bestellen? Ook daar heb je hier geen last van. Speciaal voor flexwerkers heeft 5th namelijk een speciale koffiemok, die je voor €7,50 de hele dag onbeperkt kunt bijvullen met koffie en thee.

Neude 5

#4 Broodnodig

Als je wilt werken in een koffietentje in Utrecht, klap je ook bij Broodnodig met liefde je laptop open. De gezellige espressobar beschikt over meerdere vestigingen in de stad, die allemaal een aantal belangrijke zaken met elkaar gemeen hebben: goede koffie, lekkere broodjes en snelle WiFi. Wel kan het hier soms wat aan de drukke kant zijn. Dus wil je je goed kunnen concentreren? Kom dan buiten de piekuren.

Mariaplaats 49 / Wagenstraat 50 / Paardenveld 5

#5 Rocking Chair

Op zoek naar een flexwerkplek met een fijne huiskamer vibe? Dan zit je bij Rocking Chair goed. Dankzij de ontspannen sfeer en de overheerlijke cappu’s en matcha latte’s is Rocking Chair de ideale plek om aan de slag te gaan, wanneer je je een paar uur goed wilt kunnen concentreren.

Willem van Noortstraat 88

#6 Koffie & Ik

Nog zo’n fijne flexwerkplek in Utrecht is Koffie & Ik. Tegen een kleine vergoeding kun je hier de hele dag met je laptop zitten en ondertussen genieten van de heerlijke koffie’s, die vers voor je bereid worden. En ben je het werken even zat? Loop dan een rondje door de bijbehorende concept store, waar je een uitgebreid aanbod aan zelfgebrande koffiebonen en leuke cadeautjes vind. Oh en één tip: sla Koffie & Ik als werkplek in het weekend maar even over, want dan is de tent overwegend gevuld met het rondrennend kroost van lokale bewoners.

Vleutenseweg 169

#7 30ML

30 ML ken je misschien al uit een aantal andere steden en ook in Utrecht is de koffiezaak met maar liefst drie vestigingen goed vertegenwoordigd. Hier kom je naast de fijne werkplekken ook voor heerlijke koffie, verse broodjes en het goed gestijlde interieur.

Nachtegaalstraat 61, Grauwaartsingel 370, Vredenburg 23

Werk jij graag vanuit een flexwerkplek of werk jij toch liever vanuit een ‘echt’ kantoor?

Volg The Daily Dutchy ook op Facebook, Pinterest en Instagram!

leukste flexwerkplekken utrecht – werken koffietentje utrecht

Yara Beij

Heeft een lichte verslaving aan cappuccino's & koekjes, heeft zo'n beetje ieder Grieks eiland bezocht en zou het liefst in een zonnig land wonen.