Dit zijn de goedkoopste en duurste steden om te eten in Europa

Foodies opgelet! Als je op reis gaat, dan draait de vakantie ook om lekker eten nietwaar? Of je nu een dikke portemonnee hebt of een beetje krap bij kas zit! Thank god is er onderzoek gedaan naar de goedkoopste en duurste steden om te eten en drinken in Europa! Waar je moet zijn en waar je liever niet wil zijn? The Daily Dutchy vertelt het je!

Europese goedkope steden duurste steden Europa

Hier eet je voor een lieve prijs in Europa

#1 Belgrado, Servië is de goedkoopste stad in Europa voor fijnproevers!

Met een gemiddelde prijs van minder dan 30 euro voor een driegangendiner voor twee personen, is Belgrado officieel de ideale locatie voor je volgende foodie-geïnspireerde stedentrip. Deze prachtige stad is de hoofdstad van Servië en heeft een bruisende en lekker chaotische sfeer, zoals je van veel steden gewend bent. Je kunt hier lowkey dineren of het hogere segment opzoeken. Goed eten voor de liefste prijs doe je hier!

#2 De Hongaarse hoofdstad Boedapest

Wijn zijn in het mooie Boedapest geweest en kunnen deze Hongaarse hoofdstad zeker aanraden. Een heerlijke citytrip met thermische baden, indrukwekkende architectuur en een ongelooflijk nachtleven! De horeca is hier ook erg goed. Een maaltijd in een goedkoop restaurant kost gemiddeld zo’n €6,56 en de prijs van een lokaal biertje is €1,71. Je hoeft dus niet ieder dubbeltje om te draaien tijdens je vakantie hier! Ook kun je in Boedapest leuk vintage winkelen!

>>> Vind hier goedkope stedentrips met de trein

#3 Bulgarije Sofia op nummer drie

Sofia is een mooie en jeugdige stad, die je zeker niet mag overslaan! Het feit dat deze stad vaak over het hoofd wordt gezien, maakt het een aantrekkelijke keuze voor mensen die op zoek zijn naar een verborgen stad zonder al te veel toeristen. Op het gebied van eten en drinken vind je een enorm aanbod aan horecagelegenheden verspreid over de stad. Dus of je nu zin hebt in typisch Bulgaarse snacks, een vegan maaltijd of een ambachtelijk biertje, je vindt het in Sofia!

En… Dit zijn de duurste steden van Europa!

Oslo is de duurste foodie-stad van de wereld

Heb je geld te veel? Dan mag je met je portemonnee naar Oslo. Dit is namelijk de duurste stad van Europa en tevens de duurste stad van de wereld. Een middenklasse maaltijd voor twee personen kost hier al bijna rond de honderd euro! Gelukkig kunnen wij je wel garanderen dat het eten van goede kwaliteit is en je aan je culinaire trekken komt.

Zwitserland is ook errug duur

Op nummer twee en drie van de duurste steden van Europa staan Zürich en Genève. Wellicht komt dit nieuws niet als een surprise. Er hangt een hoog prijskaartje aan een bezoekje naar Zwitserland. Of je nu de piste opgaat of deze twee mooie steden bezoekt. Sla alsjeblieft de Zwitserse chocolade niet over tijdens je bezoek en geniet extra van je biertje, want die kan hier zomaar €7,31 kosten…

Naar welke Europese steden hierboven ben jij al geweest? 

Bron: Holidu
Volg The Daily Dutchy ook op FacebookTwitterPinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

Goedkoopste steden Europa – Duurste steden Europa – Eten Europa

©The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reserved