Shopspot | 10x Vintage Shoppen in Amsterdam

Wij van The Daily Dutchy zijn fan van Vintage shoppen. Of je dit nu doet voor een “nieuwe” garderobe of voor een “nieuw” interieur. Het blijft keer op keer zoeken naar de mooiste pareltjes tussen oude meuk. Echt een topsport! Maar mocht je uiteindelijke iets unieks en moois gevonden hebben, dan ben je als een kind zo blij. In Amsterdam kun je zo een vintage tour starten en om die reden zetten wij de – volgens ons- 10 leukste vintage winkels in Amsterdam op een rijtje! 

vintage winkels

JUTKA & RISKA

We starten onze vintage tour bij het Nederlandse modelabel Jutka & Riska. In de winkels verspreid door Amsterdam verkopen ze een mix van eigen ontwerpen, vintage picks en geselecteerde items van jonge ontwerpers.

MARBLES VINTAGE & DESIGN

Marbles heeft een breed aanbod aan tweedehands kleding, schoenen en accessoires. De items komen uit de jaren 50, 60, 70, 80 & 90 en zijn nog in perfecte staat. Het is een erg leuke winkel als je van “old fashion” houdt!

KILOSHOP

Als je bij de Kiloshop bent geweest, kom je altijd met tassen kleding thuis. Je betaalt niet per item maar per kilo, wat het shoppen extra leuk maakt. Kledingstukken met een groene sticker zijn 30 euro en alles met een rode sticker is 20 euro. Bij Kiloshop in de Pijp vermaakt je mannelijke shopvriend zich ook, want in de winkel is tevens een café. Zo heb jij de tijd om je vintage items te scoren terwijl vriendlief geniet van een heerlijk kopje koffie met wat lekkers.

I LOVE VINTAGE

I Love Vintage is een winkel gespecialiseerd in Vintage en Retro stijl, gevestigd op de Prinsengracht. Ben je geen fan van tweedehands kleding en accessoires, maar houd je wel van een vintage stijl? Dan is I Love Vintage iets voor jou, want alles is nieuw, maar in een vintage jasje gestoken!

EPISODE

Episode is een van onze favorieten! Het is dé winkel in Amsterdam voor vintage en tweedehandskleding. De kleding wordt met zorg geselecteerd door de medewerkers, zodat jij er alleen kwalitatieve kleding kunt kopen. Helemaal geweldig is dat je er voor een leuk prijsje Dr. Martens en Levi’s jasjes kunt kopen. Met maar liefst 4 locaties verspreid door de stad, kun je Episode niet missen.

THRIFT SHOP

Thrift Shop, gevestigd in de Pijp, heeft een wel héél tof concept! De winkel is een mix tussen concept store, vintage winkel en tweedehandswinkel. Én je kan er zelf je eigen kast huren waar je zelf je kleding verkoopt. Win-win situatie, want dan kom jij ook van je mindere aankopen af.

WE ARE VINTAGE

Vintage kleding, schoenen, tassen, hoeden en sjaals, je vind het allemaal bij We Are Vintage. Hier betaal je, net als bij de Kiloshop, per kilo. We are Vintage is gevestigd in Amsterdam-West en –Oost.

ZIPPER

Zipper is een second-hand winkel die het meest meegaand is met de nieuwste trends. Wat wij vooral leuk vinden aan Zipper, is dat ze een ruim aanbod aan vintage Levi’s broeken hebben. De broek die nooit verveeld!

IJ-HALLEN

Elke maand is er in Amsterdam Noord de grootste vlooienmarkt van Nederland: de IJ-Hallen. Leuk om een keer met vriendinnen naartoe te gaan. Je vermaakt je er de hele dag met maar liefst 700 kramen. Wil je zelf ook je kleding verkopen? Dat kan! Voor maar 22 euro huur je al een kraam.

Ook leuk om te lezen >>> Vintage, kringlopen en tweedehands winkels in Amsterdam Zuid en West

RUMORS VINTAGE & DESIGN

Deze vintage winkel bevindt zich op slechts een paar minuten lopen van Amsterdam Centraal en is een heuse schatkist aan vintage parels. Wie vintage winkels vaak maar rommelig vindt, kan hier zijn hart ophalen, want bij Rumors is alles overzichtelijk op kleur gesorteerd. Ook wordt de kleding elke dag aangevuld.

Laura Dols

Wie niet vies is van een beetje glitter is bij deze vintage shop aan het juiste adres. Laura Dols is namelijk een waar paradijs van iedereen die houdt van mooie jurken en elegante items. Van zwierige jurken tot elegante hoedjes en glitter tassen, je vindt het hier allemaal. De perfecte locatie voor het scoren van een feestelijke outfit.

Wat zijn volgens jou de leukste vintage winkels? 

Volg The Daily Dutchy ook op FacebookTwitterPinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

©The Daily Dutchy Tekst en Fotografie – All rights reserved

vintage shoppen – vintage tour – leukste vintage winkels

Yara Beij

Heeft een lichte verslaving aan cappuccino's & koekjes, heeft zo'n beetje ieder Grieks eiland bezocht en zou het liefst in een zonnig land wonen.