Hotspot | Alpaca boerderij IJsseldelta in IJsselmuiden

View Gallery
7 Photos
Hotspot | Alpaca boerderij IJsseldelta in IJsselmuiden
jaimyviefalpaca

Hotspot | Alpaca boerderij IJsseldelta in IJsselmuiden
jaimyalpacavoeren

Hotspot | Alpaca boerderij IJsseldelta in IJsselmuiden
alpacawoonkamer

Hotspot | Alpaca boerderij IJsseldelta in IJsselmuiden
alpacalammetje

Hotspot | Alpaca boerderij IJsseldelta in IJsselmuiden
alpacaknuffels

Hotspot | Alpaca boerderij IJsseldelta in IJsselmuiden
alpacaijsseldeltathumb

Hotspot | Alpaca boerderij IJsseldelta in IJsselmuiden
alpacabed

Ergens verstopt tussen de Hanzesteden Zwolle en Kampen ligt de gemeente IJsselmuiden. Waarschijnlijk heb je nog nooit van deze plek gehoord, maar ga je na het lezen van dit artikel er als de wiedeweerga naartoe! Hier vind je namelijk een boerderij waar je kunt slapen tussen de… ALPACA’S! Wij van The Daily Dutchy zijn alpaca fans van het eerste uur en mochten daarom een nachtje proefslapen in IJsselmuiden. Lees snel verder!

Alle alpaca fanaten verzamelen! Er bestaat nu een hemelse plek waar je tussen de alpaca’s kunt leven. Alpaca boerderij IJsseldelta is van Bert Palland, liefhebber van de wollige beestjes en heeft zoals hij zelf zegt “een uit de hand gelopen hobby” Wat begon met twee alpaca’s via marktplaats is nu namelijk uitgelopen tot elf alpaca’s en zijn er zelfs al kleintjes!

Slapen tussen de alpaca’s

Op de boerderij van Bert vind je een gastenverblijf dat geschikt is voor vijf personen. Dit van origine oude kapschuur is helemaal omgetoverd tot alpaca slaappaleis en zijn ook hier de wollige beestjes terug te vinden. Van foto’s op de muur tot zelfs een dekbed van alpacawol. En dat slaapt heer-lijk! Het gastenverblijf heeft een eigen badkamer en keuken met koelkast en vaatwasser.

Het gastenverblijf heeft een eigen terras dat uitzicht heeft op het weiland. Zo kun je de beesten van een afstandje bewonderen en ondertussen ook nog genieten van een lekker zonnetje! Ben je niet bang om vies te worden? Er staat ook een bankje midden in het weiland waar je tussen de beesten kunt zitten. En is het hek van het weiland en het gastenverblijf overdag open waardoor je wakker wordt met alpaca’s op het terras. Dat is nog eens vrolijk wakker worden!

Naast het verblijven in het gastenverblijf is er nog meer te doen dan de alpaca’s bewonderen. Zo is het mogelijk om fietsen te huren, zijn er genoeg activiteiten te beleven op korte afstand en als je geluk hebt, gaat Bert zelf nog een eindje met de alpaca’s wandelen en mag jij ook mee!

Een handige tip! Hoe graag je dat ook wil doen, Alpaca’s worden liever niet geknuffeld. Probeer dit dus ook niet te doen anders maak je de beesten erg bang. Gelukkig komen ze soms dichterbij dus een leuke selfie maken kan wel!

Nice to know

Naast de alpaca’s zijn er ook nog meer dieren te vinden op de boerderij. Zo heeft Bert ook nog schapen met – op het moment van schrijven – pasgeboren lammetjes die om op te vreten zijn. En deze mag je wel knuffelen!

Good to know

De alpaca boerderij IJsseldelta gelegen aan de Sonnenbergweg 7 in IJsselmuiden, net buiten de gemeente IJsselmuiden. De boerderij is makkelijk te bereiken via de snelweg en inchecken kan vanaf 15:00 uur en uitchecken tot 11:00 uur.

Het gastenverblijf is te reserveren met een minimum van twee nachten En ben je nu helemaal verliefd geworden op deze wonderlijke plek? De boerderij heeft nog een paar dagen vrij in mei en juni, maar anders kun je pas na september! Schiet dus zeker op met reserveren.

Ga jij naar de alpaca boerderij? 

Bron beeld: The Daily Dutchy – Vivian Secrève

Volg The Daily Dutchy ook op FacebookTwitterPinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

© 2019 The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reservedJaimy Boer

Begint de dag niet zonder een grote kop koffie, heeft ontelbaar veel magazines en wil het liefst elke dag een bord truffel pasta naar binnen werken!