9x Blue Berry voordelen waar je blij van wordt!

Blauwe bessen zijn niet goedkoop, maar wel héérlijk door je yoghurt! Daarnaast is de blue berry super gezond. Net zoals veel vruchten en superfoods heeft de blauwe bes ook zijn superkrachten. Vandaag vertelt The Daily Dutchy je aan de hand van 9 punten, waarom jij toch moet overwegen dat dure doosje bessen aan te schaffen. Tevens kun je blauwe bessen op de markt vaak een stuk goedkoper aanschaffen! Lees snel verder… 

Blue berry - blauwe bessen gezond

#1 Rijk aan antioxidanten

Natuurlijk bevatten héél veel vruchten en groenten antioxidanten, maar blauwe bessen bevatten in verhouding errug veel antioxidanten. Meer dan bijvoorbeeld bosbessen en bramen. We horen je denken… maar de bosbes en blue berry zijn toch dezelfde vrucht? Dat dachten wij ook, maar er zit wel degelijk verschil in. Zo zijn bosbessen kleiner en groeien individueel aan een struik. Blauwe bessen zijn groter en groeien net als druiven aan een tros. Ook is de kleur van binnen anders. De bosbes is rood van binnen en de blauwe bes wit. Weer wat geleerd!

#2 Beschermt de gezondheid

Dankzij de vele voedingsstoffen en antioxidanten kan de blauwe bes jouw lichaam beschermen tegen hart-en vaatziekten, dementie, ziekte van Parkinson en kanker. Uiteraard geeft de blue berry hier geen garantie op, maar alle kleine beetjes helpen nietwaar?

#3 Bye ontstekingen!

Blauwe bessen kunnen ontstekingen zoals gewrichtsontstekingen en huidproblemen verhelpen. Zo is wetenschappelijk bewezen dat de polyfenolen in de blue berry de activiteit van verschillende ontstekingsmakers in het lichaam remde.

#4 Hallo focus!

De blue berry houdt je geest scherp. Je lichaamscellen worden beschermd en pakken jouw zenuwcellen die gedachten, gevoelens en herinneringen aan. Je geheugen, balans en coördinatie kunnen verbeteren door dit fijne besje.

#5 Healthy skin

Naast antioxidanten geeft de blauwe bes je ook een vitamine A en vitamine C boost. Deze vitamines zijn goed voor je huidstructuur en zorgen voor gezonde collageen. Vitamine A en C kunnen tevens helpen bij de vertraging van rimpels en donkere kringen onder de ogen. Ook houdt het de huid stevig en kunnen ontstekingen in de vorm van acne dus afgeremd worden.

>>> Lees verder voor meer redenen waarom blauwe bessen gezond zijn!

Blue berry - blauwe bessen gezond

#6 Ze zijn mega lekker

Ze zijn een beetje zoetzuur van smaak en lekker fris! Vooral als je ze in de koelkast bewaart. Je kunt ze zo uit het handje eten… Maar je kunt ze natuurlijk ook heerlijk aan je granola toevoegen. Lees hier alle ins en outs van granola! Tevens kun je ze voor de snoepkonten onder ons heerlijk verwerken in je muffins, taarten, koekjes en brownies.

#7 Easy fruit

Je hoeft ze eigenlijk alleen maar even te wassen! Easy en snel fruit dus. Geen lastige schil die je eraf moet snijden, trekken of pulken en ook geen pitten. Tip van Flip, koop een grote zak bevroren blauwe bessen om door je smoothie te mieteren. Goedkoper en je smoothie is ook meteen lekker koud!

#8 Je kunt ze invriezen

Veel fruit wordt niet blij van de vriezer of rot na een tijdje in je fruitmand weg… Deze besjes kun je prima invriezen en blijven lang goed van smaak. Natuurlijk blijven de vitaminen, mineralen en voedingstoffen ook optimaal. Je kunt de blauwe bessen ‘vers’ invriezen of zoals we hierboven benoemde al bevroren kopen!

#9 Ze bestrijden vetcellen

Volgens onderzoek is gebleken dat blauwe bessen bestaande vetcellen afbreken, maar ook voorkomt dat er nieuwe vetcellen worden gevormd. Hoeveel bessen je voor dit resultaat moet eten, blijft ons een raadsel… (Vreet een heel doosje weg hier) 🙂

Wist jij dat blauwe bessen gezond zijn?

Bron: Gezondheid, Leontien
Bron beeld: Vivian Secrève

Volg The Daily Dutchy ook op FacebookPinterest en Instagram!

Blauwe bessen gezond – Blue Berry – Blauwe bes

© Vivian Secrève Tekst en Fotografie - All rights reserved

Vivian Secrève

Founder & Owner van The Daily Dutchy

Drinkt meer cappuccino's dan wijn, heeft een obsessie met olifanten en houdt heel erg van buiten de deur eten.