9x Blue Berry voordelen waar je blij van wordt

Blauwe bessen zijn niet goedkoop, maar wel héérlijk door je yoghurt! Daarnaast is de blueberry super healthy. Net zoals veel vruchten en superfoods heeft de blauwe bes ook zijn superkrachten. Vandaag vertelt The Daily Dutchy je aan de hand van 9 punten, waarom jij toch moet overwegen dat dure doosje bessen aan te schaffen. Tevens kun je blauwe bessen op de markt vaak een stuk goedkoper aanschaffen! Lees snel verder… 

#1 Rijk aan antioxidanten

Natuurlijk bevatten héél veel vruchten en groenten antioxidanten, maar blauwe bessen bevatten in verhouding errug veel antioxidanten. Meer dan bijvoorbeeld bosbessen en bramen!

#2 Beschermt de gezondheid

Dankzij de vele voedingsstoffen en antioxidanten kan de blauwe bes jouw lichaam beschermen tegen hart-en vaatziekten, dementie, ziekte van Parkinson en kanker.

#3 Bye ontstekingen!

Blue berry’s kunnen ontstekingen zoals gewrichtsontstekingen en huidproblemen verhelpen.

#4 Hallo focus!

Ze houden je geest scherp. Je lichaamscellen worden beschermd en pakken jouw zenuwcellen die gedachten, gevoelens en herinneringen aan. Je geheugen, balans en coördinatie kunnen verbeteren door dit fijne besje.

#5 Healthy skin

Naast antioxidanten geven blue berry’s je ook een vitamine A en vitamine C boost. Deze vitamines zijn goed voor je huidstructuur en zorgen voor gezonde collageen. Vitamine A en C kunnen tevens helpen bij de vertraging van rimpels en donkere kringen. Ook houdt het de huid stevig.

#6 Ze zijn mega lekker

Ze zijn een beetje zoetzuur van smaak en lekker fris! Vooral als je ze in de koelkast bewaart. Je kunt ze zo uit het handje eten… Maar je kunt ze natuurlijk ook heerlijk aan je granola toevoegen. Lees hier alle ins en outs van granola! Tevens kun je ze voor de snoepkonten onder ons heerlijk verwerken in je muffins, taarten, koekjes en brownies.

#7 Easy fruit

Je hoeft ze eigenlijk alleen maar even te wassen! Easy en snel fruit dus. Geen lastige schil die je eraf moet snijden, trekken of pulken en ook geen pitten.

#8 Je kunt blauwe bessen invriezen

Veel fruit wordt niet blij van de vriezer of rot na een tijdje in je fruitmand weg… Blauwe bessen kun je prima invriezen en blijven lang goed van smaak. Natuurlijk blijven de vitaminen, mineralen en voedingstoffen ook optimaal. Je kunt de blauwe bessen ‘vers’ invriezen.

#9 Blauwe bessen bestrijden vetcellen

Volgens onderzoek is gebleken dat blauwe bessen bestaande vetcellen afbreken, maar ook voorkomt dat er nieuwe vetcellen worden gevormd. Hoeveel bessen je voor dit resultaat moet eten, blijft ons een raadsel… 🙂

Eet jij wel eens blauwe bessen?

Bron: Gezondheid, Leontien
Bron beeld: Vivian Secrève

Volg The Daily Dutchy ook op FacebookPinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

© 2019 Vivian Secrève Tekst en Fotografie - All rights reserved


Vivian Secrève

Founder & Owner van The Daily Dutchy

Drinkt meer cappuccino's dan wijn, heeft een obsessie met olifanten en houdt heel erg van buiten de deur eten.