Hotspot | Hotel The Collector in Den Haag

Oh Oh, Den Haag! De Haagse Bluf in Den Haag is hot and happening. Nadat de eerste foodhallen in Den Haag haar deuren heeft geopend, is het nu de beurt aan hotel The Collector. Dit luxe lifestyle hotel zal een plek worden om herinneringen te verzamelen en te genieten van de kleine dingen in het leven. We likeThe Daily Dutchy mocht alvast een voorproefje krijgen van deze unieke hotspot en doet verslag! 

The Collector The Daily Dutchy

The Collector om herinneringen te verzamelen

Hotel The Collector is opgericht door horecakoppel Tsibo Lin en Celine Lin-Chu (van SLOK Hospitality Group) die al meerdere successen op hun naam hebben staan. Zo zijn ze het brein achter de drie succesvolle hotels Mr Jordaan, Linden Hotel en Hotel Luxer in Amsterdam. En ook op het gebied van gastronomie is er de nodige ervaring aanwezig want Tsibo is ook nog eens medeoprichter van Foodhallen Amsterdam, Rotterdam en de Kanarieclub. En nu is dus Den Haag aan de beurt!

Het hotel bevindt zich achter acht monumentale gevels aan de Haagse Bluf en zal de authentieke historie samenkomen met een moderne en luxueus design. Hugo Broeders is verantwoordelijk voor de bijzondere inrichting en heeft zich laten inspireren op de jaren ’50 en ’60. De lobby heeft veel weg van een Frans boetiekje waarbij de geur van koffie je tegemoet zal komen. Voor een zijden boeket van de bloemenwinkel in de lobby, goede kop koffie of om even je laptop open te klappen; iedereen is welkom bij The Collector.

Het hotel doet zeker haar naam eer aan en zal overal het thema ook goed terugkomen. Want een verzameling, dat is iets wat wij allemaal gemeen hebben. Of je nu postzegels verzameld, stapels magazine’s bezit, suikerzakjes uit verschillende landen hebt of een heel scala aan LP’s op zolder hebt staan; in het hotel kun jij helemaal je ei kwijt. Zo zullen er bijzondere tentoongestelde collecties plaatsvinden waar zowel historische als moderne kunstobjecten tentoongesteld zullen worden. Met een steeds wisselende collectie zal elk bezoek aan The Collector een verrassend effect krijgen. ”De betovering zit elke keer weer in dit onverwachte”, aldus Celine Lin-Chu.

The Collector The Daily Dutchy (1)

Door haar fijne locatie ben je in enkele stappen in het centrum van Den Haag en de Haagse Bluf. Er is dus ook volop keuze om te winkelen, te dineren of lekker doorheen te slenteren. Tip van TDD: Restaurant Gallery 61 in de Passage!

Nice to know

The Collector telt in totaal 57 kamers en varieert dit van suites tot comfort kamers. Alle hotelkamers zijn in samenwerking met kunstenares Julie Gondoin ontworpen waarbij de artwork handgemaakt is. Hierdoor is geen enkele kamer hetzelfde. Fun fact: om deze kunstwerken te maken heeft Julie met haar team het hele internet afgespeurd om specifieke items te krijgen. Wellicht hangt er wel iets van jou tussen!

Good to know

The Collector zal in december haar deuren openen en is boeken voor een kamer nu al mogelijk via de website. Met uitkijk op de Haagste Bluf en een lobby waar je het liefst elke minuut van jouw tijd in het hotel wil zitten, is dit zeker een aanrader voor iedereen die een luxe staycation in eigen land wil houden.

Ga jij bij deze toffe hotspot in Den Haag logeren? 

Bron beeld: The Collector, Unsplash

Volg The Daily Dutchy ook op FacebookTwitterPinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

© 2019 The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reservedJaimy Boer

Begint de dag niet zonder een grote kop koffie, heeft ontelbaar veel magazines en wil het liefst elke dag een bord truffel pasta naar binnen werken!