Hotspot Bairro Alto | Nijmegen

Please Add Photos
to your Gallery

Coffee is always a good idea. The Daily Dutchy ging deze week langs bij een koffiespot in Nijmegen. Verscholen achter de Grote Markt bevindt zich Bairro Alto. Hier kun je terecht voor een goed ontbijt, een lekkere lunch en natuurlijk voor verse koffie. Het is de ideale plek om bij te kletsen met een vriendin, of juist je momentje van rust te pakken. Benieuwd naar Bairro Alto? Lees dan snel verder!

Bairro Alto - By The Daily Dutchy
Bairro Alto – By The Daily Dutchy

Vijf jaar geleden opende Marleen de Kort Bairro Alto in het historische pand aan de Kannenmarkt.  Het pand is knus en sfeervol ingericht, je voelt je meteen thuis. Ook kun je door de open keuken meekijken hoe jouw koffie of broodje wordt gemaakt.

Bij de koffie kun je een van de zelfgemaakte lekkernijen bestellen. Er staan dagelijks een aantal taarten of cakes voor je klaar, die je het liefst allemaal wilt proeven. De keuzes waren onder andere: worteltaart, appeltaart, bananenbrood, salted caramel brownie en amandel kokos cake. Na lang wikken en wegen is de keuze gevallen op de amandel-kokos cake. Een cake die ik nog nooit op had, maar zeker een aanrader is!

Naast de taarten, koffies en verschillende soorten theeën staan er ook nog broodjes en salades op de kaart. Zo kun je bij Bairro Alto een broodje met humus, geitenkaas, gegrilde groenten en pesto bestellen. Maar ook een salade gerookte kip (biologisch), avocado, veldsla en honing-mosterddressing. Tevens is er de mogelijkheid om een picknickmand te laten vullen voor de lunch. Je kunt dan zelf beslissen waar je buiten wilt gaan picknicken en brengt na afloop de mand weer terug.

Good to know
Bairro Alto vind je op Kannenmarkt 6 in Nijmegen. Je kunt hier van maandag tot en met zondag terecht van 10:00 tot 17:30. Kom langs en geniet.

Wanneer ga jij op een koffiedate bij Bairro Alto? 

Dit artikel is geschreven door Iris Trommelen.

Bron beeld: The Daily Dutchy – Iris Trommelen 

Volg The Daily Dutchy ook op FacebookTwitterPinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

© 2016 The Daily Dutchy Tekst en Fotografie – All rights reserved