Hotspot | Brunchen bij Metropolitain in Amsterdam

View Gallery
5 Photos
Hotspot | Brunchen bij Metropolitain in Amsterdam
Metropolitain

Hotspot | Brunchen bij Metropolitain in Amsterdam
Metropolitain

Hotspot | Brunchen bij Metropolitain in Amsterdam
Metropolitain

Hotspot | Brunchen bij Metropolitain in Amsterdam
Metropolitain

Hotspot | Brunchen bij Metropolitain in Amsterdam
Metropolitain

Het is zondagochtend 11.00 uur. Je wordt wakker met een droge strot en zeurende koppijn. Juist ja, het is weer zover: hallo weekend en hallo kater! Je stapt je bed uit op zoek naar een flink glas water en een tweetal aspirientjes, en bedenkt je hoe je deze verloren zondag door moet komen. Geen zorgen, daar weet The Daily Dutchy raad mee! Want hoe kun je een brakke zondag nu beter doorbrengen dan met een fijne kater herstellende brunch? De place to be voor die brunch is deze keer: Metropolitain. MetropolitainMetropolitain bevindt zich in een prachtig monumentaal pand op het Rokin en is onderdeel van Café de Paris. Een concept dat, met zijn restaurant, café en brunchroom (Metropolitain dus), mogelijkheden biedt voor zowel een ontbijtje, diner, drankje als dansje. En dit alles met een Franse twist. Komt het pand je bekend voor? Dat zou goed kunnen. Voorheen zat namelijk Bar Italia hier. Na vijf en een half jaar besloten de eigenaren het roer om te gooien en de locatie in een nieuw jasje te steken. Hetzelfde concept, maar dan met een andere naam, interieur en menu. De ideale plek om te brunchen.

Sfeertje om te proeven

De sfeer bij Metropolitain is huiselijk, zo staan er twee grote leestafels en een comfortabele bank. Het interieur heeft een knusse uitstraling. Er staan allerlei verschillende stoeltjes die het geheel een speels effect geven. Veel bloemen, schilderijtjes en stapels boeken die je er even bij kunt pakken tijdens het drinken van een kopje koffie. Opvallend is de discobol die aan het plafond hangt. Je kunt hier dus ook te gekke feestjes bezoeken en geven!

Het zaakje zit vol. Een aantal frisse koppen die druk aan het werk zijn en ook een aantal brunchers en lunchers, jong en oud. Op de kaart kom je allerlei lekkers tegen: yoghurt, wentelteefjes en gepocheerde eieren. Maar ook vind je een goed vullende burger, onder het kopje ‘Meat Me for Breakfast’. Meer zin in lunch? Er is een ruime keuze aan sandwiches. Gelukkig is er ook veel zoets te bestellen, om je brunch in stijl mee af te sluiten. Of te beginnen. Of zodat je stiekem alleen maar zoet kunt eten. Who cares?! Genoeg keuze dus. En, alle gerechten worden bovendien ook nog eens prachtig geserveerd!

Ook leuk op het Rokin >>> Terpentijn!

Good to know

Kater op woensdag of donderdag? Of kom je pas om 3 uur uit je bed rollen? Geen probleem: Metropolitain serveert all day every day breakfast! Een erg fijne bijkomstigheid als je ongestoord en ongegeneerd pas later op de dag wil genieten van een lekker ontbijt. Daarnaast is er ook een ruime keuze aan cocktails (o.a. de Bloody Mary, een Jour du Temps Daiquiri met limoen & ananas, en de Bellini Pêche Spritz), zodat je, als je je kater te boven bent, gezellig kunt blijven zitten voor een drankje. Doorschuiven naar het restaurant van Café de Paris kan natuurlijk ook. Om 17.00 uur sluiten de deuren van Metropolitain, maar via slechts één trapje omhoog kun je aanschuiven voor het diner.

Kijk jij al uit naar je eerstvolgende brakke (zon)dag?

Dit artikel is geschreven door Fleur Griffioen. 

Bron: Metropolitain
Bron beeld: The Daily Dutchy – Fleur Griffioen

Volg The Daily Dutchy ook op Facebook, Twitter, Pinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

© 2015 The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reserved