Hotspot | Elke zondag Bali Brunch bij Mama Makan!

Dat we bij Mama Makan terecht kunnen voor een heerlijke Indonesische rijsttafel hadden wij al gehoord. Maar Mama Rosmina, de Chef van Mama Makan vond dat we de gehele dag van de Indonesische keuken moeten kunnen genieten, daarom introduceert zij als eerste van Amsterdam een Indonesische Brunch bestaande uit een DIY Soup & Starter station, Indonesische gerechten én een dessert buffet op zondag!

Benieuwd naar onze ervaring? Lees dan snel verder!

Vanaf 15 april serveert iedere zondag Mama Makan haar Bali Brunch. Wij mochten op uitnodiging hier heerlijk komen brunchen, all Bali Style.

Mama makan is een ruim restaurant met een modern interieur. Wat ons gelijk opviel is de prachtige open keuken waar de koks de lekkerste gerechten bereiden. De industriële mix met natuurlijke kleuren en groentinten is erg mooi. Ook vind je er verschillende soorten tafels zoals een ronde tafel om gezellig met een groep te brunchen maar ook gezellige tweepersoons tafels voor jou en een vriend of vriendin.

Behorend bij de brunch in samenwerking met Seedlip heeft schenkt Mama Makan twee soorten alcoholvrije Gin Tonics. Uiteraard zijn alle overige dranken daarnaast ook te bestellen.

Het brunch menu bestaat uit drie onderdelen. De starters, de hoofdgerechten en het dessert buffet. Voor de starters heb je keuze uit Mama’s Soup – indonesische kippensoep met groenten, glasnoedels en ei -, een saladebuffet of de klassieke Gado Gado.

De hoofdgerechten bestaan uit diverse kleine porties die je onbeperkt kan bestellen. De Rendang Daging – langzaam gegaard rundvlees -, Gulai Kambing – gestoofd lamsvlees-, en de Sambal Udang Woku – gewokte garnalen met knoflook, chili en lente ui- smaakte naar meer. Ook zijn er genoeg vegetarische gerechten te bestellen zoals Tahu Kalas – Tofu in kurkumasaus- of diverse gewokte groenten. Alle hoofdgerechten worden geserveerd met gestoomde witte rijst of gele kurkuma rijst.

Bij de uitleg van het menu werd ons aangeraden nog wat ruimte over te laten voor het dessert buffet. Als afsluiter hebben wij nog wat kleine desserts geproefd zoals een pandan bavarois, chia pudding en een indonesisch rijstdessert welke je met divers vers fruit kan serveren.

De Bali Brunch is een leuk nieuw en verfrissend concept, weer eens wat anders dan de eggs benedict om je zondagmiddag mee in te luiden.

Nice to know

Tijdens de Bali Brunch kan je genieten van live muziek! Gedurende de middag speelde de band heerlijke jazzy tunes. Geen haast om naar huis te gaan? Blijf lekker hangen voor een lekkere cocktail of maak er een productieve middag van, Mama Makan biedt ook diverse flex werkplekken.

Good to know

Mama Makan kan je vinden op Spinozastraat 61 te Amsterdam.  De Bali Bruch wordt iedere zondag van 12:30 tot – 15:30 geserveerd. Voor €35 euro kan je onbeperkt genieten van de gerechten. Voor tien euro meer zijn drankjes zoals bier, wijn en fris ook inclusief.
Uiteraard ben je voor het diner ook welkom, de keuken is dagelijks geopend tot 22:30.

Wanneer ga jij brunchen bij Mama Makan? 

Dit artikel is geschreven door Louise Secrève.

Volg The Daily Dutchy ook op FacebookTwitterPinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

© 2018 The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reserved

Vivian Secrève

Founder & Owner van The Daily Dutchy

Drinkt meer cappuccino's dan wijn, heeft een obsessie met olifanten en houdt heel erg van buiten de deur eten.