Verander je keuken in een restaurant met deze 10 kookboeken

Of je er nou niks van bakt of met de culinaire paplepel bent opgegroeid: een handig kookboek is een must voor elke chef. Ook als alles bij je aanbrandt en de rookmelder minstens drie keer per week afgaat. Met kookboeken ga je op een smakelijk reis en bepaal jij zelf waar de reis naartoe gaat: van de romantische Franse cuisine tot Amerikaanse burgers boven de grill. The Daily Dutchy tipt daarom de 10 lekkerste kookboeken die niet in jouw keuken mag ontbreken. 

Psst! Heb jij een (mis)baksel uit onderstaande boeken gemaakt? Dan zien we dat graag! Tag ons daarom in je foto en gebruik #thedailydutchykookt  

Kookboeken The Daily Dutchy (1)

1.  Burgers & BBQ Bites – Jord Althuizen

Het barbecue-seizoen is weer begonnen en mogen we weer van alles op de grill gooien. Als je voor een keer geen zin hebt om de hele avond te teren op stokbrood en kruidenboter, kan dit boek je helpen het beste op tafel te zetten. Voormalig chef-kok Jord Althuizen geeft namelijk de lekkerste recepten waardoor elk bbq-feestje een succes is.

Kookboeken The Daily Dutchy

Burgers & BBQ bites, €22,50

2. Gewoon vegan – Alexandra Penrhyn  Lowe

Wie vegan eet merkt waarschijnlijk wel hoe moeilijk het soms is om creatief te blijven met koken. Dit boek van schrijfster Alexandra Penrhyn Lowe geeft je lekkere, makkelijke én snelle recepten zodat je op elke drukke dag vegan kunt eten.

Kookboeken The Daily Dutchy

Gewoon vegan, €20,99

3. De bijbel van de Indonesische keuken – Maureen Tan

The Daily Dutchy is groot fan van de Indonesische keuken en bestellen we dit maar al te graag. Met dit handige boek leert Maureen Tan jou de fijne kneepjes uit de smakelijke én kleurrijke Indonesische keuken. Zo tover je zelf gado gado en rendang uit je vingers. Jum!

kookboeken The Daily Dutchy

De bijbel van de Indonesische keuken, €31,99

4. Het Borrelhapjes Bakboek – Laura Kieft

Komen de bitterballen niet naar jou toe, dan maak je ze toch gewoon zelf? Dit vet lekkere bakboek bevat maar liefst 150+ recepten voor borrelhapjes waarmee elke verjaardag, feestje of woensdag beter van wordt. Oh, en de recepten zijn voor thuiskoks mét en zonder oven.

Kookboeken The Daily Dutchy

Het Borrelhapjes Bakboek, €24,99

5. Home Made Basics – Yvette van Boven

De redder in nood wanneer je een leek in de keuken bent: in het kookboek Home Made Basics legt Yvette van Boven stap voor stap uit hoe je heerlijke gerechte maakt. Van simpele dressing tot zelfgemaakte gnocchi. Geen poespas, maar recepten die gegarandeerd gaan lukken.

Kookboeken The Daily Dutchy

Home Made Basics, €43,25

6. Vijftig tinten kip – F.L. Fowler

Geen Christian Grey die je alle hoeken van de kamer laat zien, maar het verhaal van Miss Chicken: een jonge scharrelkop die is overgeleverd aan een dominante en vooral hongerige chef-kok. Paraat met keukentouw en een koksmes, bereid de chef Miss Chicken op vijftig verschillende manieren klaar. Dit hilarische kookboek staat vol met malse en sappige recepten waarbij elk gerecht een intro heeft dat gebaseerd is op het bekende boek. Als dat geen… eten wordt!

Kookboeken The Daily Dutchy

Vijftig tinten kip, €16,79.

7. Jamie Oliver 5 ingrediënten

Kijk, Jamie weet wat we nodig hebben. Een boek vol met smakelijke en gevarieerde recepten waar je maar 5 ingrediënten nodig hebt. Geen recepten waarbij de helft van de benodigdheden nog jaren in je kastje blijft wonen, maar ingrediënten die je de hele tijd nodig hebt. Chapeau, Jamie!

Kookboeken The Daily Dutchy

Jamie Oliver 5 ingrediënten, €29,99

8. Lekker Miljuschka – Miljuschka Witzenhausen

Miljuschka, bekend van 24Kitchen en Wie is de Mol?, deelt in haar succesvolle kookboek haar lekkerste recepten. Van guilty-as-hell recepten tot recepten waar ook kinderen blij van worden: dit boek gaat je een hoop kookzorgen schelen.

Kookboeken The Daily Dutchy

Lekker Miljuschka, €20,99

9. A propos Bistro – Stephane Reynaud

Oui oui! De Franse cuisine is altijd door een ringetje te halen. Van de traditionele etiquettes tot de klassiekers uit de keuken. Dit kookboek is jouw sleutel tot de Franse keuken en leer je alles over Fransen wijnen, de regels van jeu de boules, het maken van croissants en vind je meer dan 300 recepten. Bon Appétit!

kookboeken The Daily Dutchy

A Propos Bistro, €39,99

10. Wijn-spijsbijbel – Victoria Moore

Je wijn wordt nog smakelijker wanneer je er bijpassende gerechten bij eet. En andersom natuurlijk ook! Dit handige boekje kun je snel raadplegen wanneer je een fles wijn opentrekt of wanneer je uren zit te zoeken naar de perfecte wijn voor het schap in de supermarkt. You’re welcome!

kookboeken The Daily Dutchy

Wijn-spijsbijbel, €23,99

Welke kookboeken ga jij voortaan raadplegen?

Volg The Daily Dutchy ook op FacebookTwitterPinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

© 2020 The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reserved

Jaimy Boer

Begint de dag niet zonder een grote kop koffie, heeft ontelbaar veel magazines en wil het liefst elke dag een bord truffel pasta naar binnen werken!