Hotspot | Lunchen bij Vanderveen Bar en Kitchen

Lunchen is één van onze favoriete bezigheden en als we een tentje vinden waar dit uitstekend lukt, zijn we zeker niet de minste om het te delen. Vooral als het zo’n fijne plek is als Vanderveen in Amsterdam-zuid. Wij van The Daily Dutchy gingen daarom op pad om deze lekkere hotspot te testen. En wat werden wij blij! Benieuwd waarvan? Lees dan gauw verder!

Vanderveen is niet het typische restaurant wat je verwacht in de moderne Beethovenstraat, maar lijkt het alsof de tijd hier heeft stil gestaan. Met hippe stoelen om op te zitten, een uitgesproken inrichting en klassiekers op de menukaart brengen ze een ode aan de Beethovenstraat van vroeger. Hierdoor is Vanderveen een fijne hotspot om te werken, te lunchen, een afspraak te hebben of om na het werk gezellig te borrelen.

Eten zoals vroeger

Dat Vanderveen oude recepten weer nieuw leven in wil blazen, is heel duidelijk op de menukaart te zien. Je vindt er namelijk oude, bekende gerechten, maar dan met een fris tintje. Kies bij je ontbijt bijvoorbeeld voor gepocheerde eieren met spinazie, avocado en toast. Of voor de zoetekauw: wafels, ahornsiroop, vers fruit en verse room. Alles klinkt net zo lekker en ziet er daarbij ook nog eens heerlijk uit

Ook de lunchkaart is uitgebreid en biedt voor iedereen wat aan. Van soorten salades, soepen en pasta’s tot sandwiches. Zo is de salade van rode biet, geitenkaas en walnoten zeker een aanrader, net als de Caesar Salad met serranoham en ansjovis en de Club Sandwich met kalkoen, bacon, ei en sla. Bij de Club Sandwich krijg je ook chips geserveerd waardoor de combinatie met hartig en zout heel smakelijk is.

https://thedailydutchy.com/2017/08/09/hotspot-italiaan-di-bruno-amsterdam/

Geen grote eter? Op de menukaart serveren ze ook kleine hapjes waardoor je van alles kunt proberen. Oesters, zoete aardappelfriet en zelfs een visplatau met diverse vis; zoals soft shell krab, tonijn en een gerookte zalm blini.

En iets wat je zeker moet proberen, is de cheesecake met vers fruit! Minder goed voor de calorieën, maar zodra je een hap hebt genomen, wil je door eten. Hier word je toch spontaan vrolijk van? Wij in ieder geval wel!

Nice to know

Of je nu een #fitgirl in wording bent of allergisch bent voor gluten, ze houden graag rekening met je. Daarom hebben ze op de menukaart ook meerdere gerechten waardoor iedereen kan genieten van het lekkere eten. Ook hebben ze een uitgebreide drankenkaart met een groot assortiment van Fever-Tree, huisgemaakte ice-tea en een wijnkaart die bij het uitgebreide menu past.

Good to know

Vanderveen bevindt zich aan de Beethovenstraat 27a, een paar haltes verwijderd van station Amsterdam-Zuid. Deze fijne plek is elke dag geopend waardoor je elke dag kunt genieten van de lekkere gerechten. Van maandag tot donderdag om 08:00 uur tot 23:00 uur, vrijdag en zaterdag van 08:00 uur tot 01:00 uur en op zondag van 09:00 tot 23:00 uur.

En een tip die we kregen: zodra de zon schijnt, is Vanderveen ook het perfecte terras!

Welk gerecht ga jij proberen bij Vanderveen? 

Bron beeld: The Daily Dutchy – Vivian Secrève

Volg The Daily Dutchy ook op FacebookTwitterPinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

© 2019 The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reservedJaimy Boer

Begint de dag niet zonder een grote kop koffie, heeft ontelbaar veel magazines en wil het liefst elke dag een bord truffel pasta naar binnen werken!