Interieur | 5x Tips voor het inrichten van de slaapkamer

De slaapkamer is dé kamer waar je tot rust komt. Het is daarom ook erg belangrijk dat er een goede sfeer heerst en jij je schoonheidsslaapje goed kunt uitvoeren.  Een fijne sfeer is dus erg belangrijk en wordt mede bepaald door de inrichting. Geen idee waar je moet beginnen? The Daily Dutchy geeft je 5 slaapkamer ideeën voor een smaakvolle inrichting. Zo kun jij optimaal ontspannen in de slaapkamer!

slaapkamer

#1 Bed

Het allerbelangrijkste in deze kamer is toch echt: het bed! Voor een goede nachtrust is een comfortabel bed onmisbaar. Een goed bed gaat ook rugklachten tegen. Een matras mag daarom best wat meer kosten. Denk bij het ledikant ook over de uitstraling na. Ga bijvoorbeeld voor een houten bed met zwarte metalen poten als je van industrieel houdt. In een chique slaapkamer past een velvet bed met hoofdbord beter. Voor elke stijl is er wel een passend bed te vinden. Vergeet ook niet om het beddengoed hierop aan te passen!

https://thedailydutchy.com/2020/05/12/10x-zo-lijkt-je-kleine-kamer-groter/

#2 Raamdecoratie

De raambekleding is niet alleen belangrijk om het zonlicht tegen te gaan. Het is namelijk ook bepalend voor de sfeer in de slaapkamer. Als je van een donkere kamer houdt, is verduisterende raamdecoratie de beste keuze. Verduisterende gordijnen zijn er in allerlei soorten en maten, waardoor ze bij elke slaapkamerinrichting passen. Als de raamdecoratie in je kamer niet verduisterend hoeft te zijn, heb je nog meer opties. Ga bijvoorbeeld voor zwarte houten jaloezieën in een stoere slaapkamer. Of kies houten shutters voor een landelijke interieur. De keuze is reuze!

#3 Kleuren

Kleuren worden door mensen op een bepaalde manier geïnterpreteerd. Dit wordt ook wel kleurenpsychologie genoemd. De kleur die jij voor de slaapkamer kiest, heeft dus heel veel invloed op de sfeer. Blauw is bijvoorbeeld kalmerend en groen rustgevend. Blauw- en groentinten zijn dus uitstekende keuzes voor de slaapkamer. Wil je liever een luxe uitstraling? Dan kun je het beste voor zilver behang of zilveren accenten kiezen. Een veilige keuze zijn lichte pasteltinten zoals lichtgroen, oudroze en lichtgrijs. Deze kleuren zijn niet te druk, maar geven toch wat karakter.

https://thedailydutchy.com/2017/12/01/7-plekken-in-de-slaapkamer-die-je-vergeet-schoon-te-maken/

#4 Verlichting

Over de verlichting in de slaapkamer moet je goed nadenken. In de avond is het niet prettig om het felle licht aan te moeten zetten als je bijvoorbeeld nog wat wilt lezen. Maar een fel licht is wel heel handig als het ook de plek is waar jij je aankleedt. Zorg daarom voor meerdere lichtpunten. Een lampje op het nachtkastje met een warme lichtbron is bijvoorbeeld fijn om te lezen. Combineer dit met een felle hanglamp als je ook fel licht nodig hebt. Heb je in de slaapkamer ruimte voor een fauteuil waarin je nog even kan zitten, voordat je naar bed gaat? Dan kun je ook nog een vloerlamp bij de zitplek neerzetten. Denk naast de felheid van de lampen ook aan de uitstraling van de lampen. Zorg dat de lampen bij elkaar passen en bij de inrichting voor eenheid.

#5 Accessoires

Vergeet tot slot ook niet om wat accessoires in de slaapkamer te plaatsen voor extra sfeer. Denk aan grote lijsten met posters, kaarsjes en wat planten. In de slaapkamer geldt wel de vuistregel less is more. Maak er dus geen beestenboel van, want dat bevordert de nachtrust niet!

Ben jij happy met je slaapkamer?

Volg The Daily Dutchy ook op FacebookTwitterPinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

© 2021 The Daily Dutchy Tekst en Fotografie – All rights reserved