Hotspot | Proeven bij het Amsterdamse Proeflokaal

Als er iets is waar The Daily Dutchy van houdt dan is proeven, proeven en nog eens proeven. Toen wij uitgenodigd werden bij Het Amsterdamse Proeflokaal, ging ons proefhartje dus sneller kloppen. Naast dat je hier heerlijk kunt brunchen, lunchen, borrelen en dineren biedt het Proeflokaal nog veel meer moois. Benieuwd? Lees dan snel verder, want wij vertellen je graag alle ins & outs!

Bij binnenkomst viel ons mond meteen open, want wat is het Amsterdamse Proeflokaal extreem groot! Alleen het terras en de beneden verdieping heeft al ruim plek voor 200 gasten.

Het Proeflokaal bestaat dan ook uit verschillende onderdelen verdeeld in de ruimte. Zo is er een koffiebar, die in de namiddag verandert in een hippe cocktailbar en een ruimte met een leestafel. Ideaal voor de flexwerkers!

Wij begonnen onze avond bij de ‘visbar’ voor een drankje en hapje met verse tonijn. Om de hoek van de ‘visbar’ vind je tevens de ‘meatbar’ waar juicy vlees gegrild wordt. Evenals vind je boven een wijnlokaal en een Foodlab, waar regelmatig proeverijen gegeven worden. Er is dus voor een ieder wat wils en genoeg te proeven.

In het Foodlab genoten wij dan ook van een “proefmenu” met asperges. Zo aten wij als voorgerecht; een romige aspergesoep, gemarineerde asperges met gravad lax en een asperge pasta met kruidige tomaat.

Als hoofd genoten wij van verser dan verse Lam. Jeroen Kistenmaker van ‘Nice to Meat’ werkt als chef en weet alles over het lam. Zo werd letterlijk voor ons neus de lam klaargemaakt. We genoten van lamskotelet, lamsrack, lamshaas en procureur. Dit samen met gebakken aardappeltjes, asperges en een jus van jawel, lam!

Als dessert hadden we een schuim van witte asperges, kruim van witte chocolade, Hollandse aardbeien, witte chocolade ijs en een gel van munt.

Nice to know

In het Amsterdamse Proeflokaal is tevens een productiekeuken te vinden, waar dagelijks menig ROC studenten oefenen met verschillende producten in de keuken. Tevens worden de gerechten, die door de studenten gemaakt worden, geserveerd in het restaurant. Een mooie plek om opgeleid te worden. Zo is ongeveer de helft van de medewerkers nog in opleiding.

Good to know

Het Amsterdamse Proeflokaal vind je aan het Stadionplein 300 te Amsterdam en is geopend van maandag t/m zondag van 07.00 – 00.00 uur.

Wanneer ga jij proeven bij Het Amsterdamse Proeflokaal?

Bron beeld: The Daily Dutchy – Vivian Secrève

Volg The Daily Dutchy ook op FacebookTwitterPinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

© 2018 The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reserved


Vivian Secrève

Founder & Owner van The Daily Dutchy

Drinkt meer cappuccino's dan wijn, heeft een obsessie met olifanten en houdt heel erg van buiten de deur eten.