Hotspot | Bierderij Waterland Monnickendam

In Monnickendam is er een brouwerij en proeflokaal geopend, genaamd Bierderij Waterland. Een echte mijlpaal aangezien dit de allereerste bierbrouwerij in Noord-Holland is met een volledig biologisch assortiment. De Bierderij is gevestigd in een prachtige en sfeervolle loods van maar liefst 800(!) vierkante meter. Genoeg ruimte dus om samen met jou en je bierliefhebbers te genieten van de speciaalbieren en zoveel meer. Ben jij ook nieuwsgierig geworden naar deze unieke hotspot? Lees dan gauw verder!

Monnickendam – 1 juni 2018. Brouwerij en proeflokaal Bierderij Waterland is vanaf vandaag geopend voor het publiek. De eerste bierbrouwerij van Noord-Holland met een volledig biologisch assortiment is gevestigd in een sfeervol gerenoveerde loods van 800 vierkante meter met zonneterras aan de haven van het historische havenstadje Monnickendam. In de eigen brouwerij worden telkens nieuwe soorten biologisch bier gebrouwen. Het proeflokaal telt 120 zitplaatsen waar gasten de bieren kunnen proeven, samen met bijpassende gerechten van de uitgebreide menukaart. Bierderij Waterland bevat

Gelukkig is Bierderij Waterland niet enkel voor bierliefhebbers. Mensen die liever een goed wijntje of sap drinken kunnen hier ook prima aan hun trekken komen. In de eigen brouwerij van Bierderij Waterland worden telkens nieuwe soorten biologische bier gebrouwen. In het proeflokaal is er ruimte voor de gasten om de bieren te kunnen proeven. Vanzelfsprekend dat hierbij een uitgebreide menukaart hoort met bijpassende gerechten zodat je je smaakpapillen pas echt goed kunt verwennen!

Verwen je smaakpapillen op een biologische manier

En waar zou dat beter kunnen dan bij Bierderij Waterland? Oprichters Kristian Kieft en Frank Dutman vinden het belangrijk om op hun bezoekers in te spelen door ze te voorzien van eerlijke, biologische streekproducten. Maak je geen zorgen, ook als niet-bierdrinker kom je hier aan je trekken. Voor de vrouwen onder ons is het mogelijk om bijzondere biologische wijnen en sappen te proeven. Mensen laten kennis maken met de pure smaak van het desbetreffende product staat voorop. Alle ingrediënten zijn volledig biologisch.

Meer dan enkel bier

Naast dat je bij Bierderij Waterland diverse soorten biologische bier kunt drinken, is er ook een worstenmakerij, broodbakkerij en een koffiebranderij. Bij het drinken van goede speciaalbier is het onmisbaar om iets lekkers erbij te hebben. Bij de worstenmakerij is de keuze uit diverse worsten eindeloos. En alsof dat allemaal al niet genoeg is, kun je ook bij een winkel de bieren en alle huisgemaakte producten aanschaffen.

Nice to know

Tijdens de proefdagen bieden de brouwers van Brouwerij Waterland hun bezoekers elke dag een ander ‘proefglaasje’ aan. Deze zogeheten proefglazen zijn een van de dertien biologische bieren. Op deze manier leren mensen kennis maken met verschillende speciaalbieren. Ze horen dan ook graag je ongezouten mening zodat je hen kunt helpen in het verder ontwikkelen van het assortiment.

Good to know

De nieuwe brouwerij met proeflokaal is gelegen aan Galgeriet 4 aan de haven van Monnickendam

Wanneer kom jij jouw speciaalbier proeven bij Bierderij Waterland?

Dit artikel is geschreven door Jamy Kok

Volg The Daily Dutchy ook op FacebookTwitterPinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X