Hotspot | Restaurant Élevé in Leeuwarden

View Gallery
4 Photos
Hotspot | Restaurant Élevé in Leeuwarden
The Daily Dutchy (12)

Hotspot | Restaurant Élevé in Leeuwarden
The Daily Dutchy (9)

Hotspot | Restaurant Élevé in Leeuwarden
The Daily Dutchy (8)

The Daily Dutchy Eleve
Hotspot | Restaurant Élevé in Leeuwarden
The Daily Dutchy Eleve

Ja jongens, ook in het hoge noorden hebben ze de pareltjes voor het oprapen. Van talloze verfijnde restaurants tot boetiekjes en winkels die je zeker niet mag voorbij lopen. Met een honger naar nog meer fijne plekken in Leeuwarden, hoorde The Daily Dutchy’s Jaimy één restaurant continu voorbij komen: Restaurant Élevé. En als de honger eenmaal in werking is gezet, is er ook geen houden meer aan. Kortom, het werd tijd voor een bezoekje. 

Restaurant Élevé in Leeuwarden

De kerstboom stond nog te pieken in het restaurant toen wij naar het hoge Noorden afreisde voor een avond van Fries kaliber. Letterlijk het hoge Noorden, want voor restaurant Élevé moet je op de 11e verdieping van hotel Westcord zijn. Dit restaurant is van oorsprong een Michelinster restaurant en wil met haar brasserie le bráss een informele setting voor iedereen creëren.

Het restaurant is onder leiding van chef Gilbert van het Heide die samen met zijn brigade de harten (en magen) van de gasten steelt. Elk gerecht kenmerkt zich door zijn extreme oog voor detail, mooi opgemaakte borden en smaakexplosies in je mond. Gilbert werkt uitsluitend met verse, biologische en lokale ingrediënten wat je hap voor hap ook zeker kunt proeven. Leuk om te weten: de chef doet aan ”wildplukken” waarbij hij er zelf op uit gaat om kruiden en verse bloemen te zoeken voor zijn gerechten.

Op de menukaart vind je gerechten met regionale, nationale en internationale invloeden en kun je kiezen uit een uitgebreide selectie van dagverse vis, vleesspecialiteiten, sushi rolls en klassieke gerechten. Wij hadden een verrassingsmenu speciaal samengesteld door de chef en kregen we een tartaar van zeebaars als voorgerecht, gamba’s in kerrie tempura als tussengerecht, een biefstuk van hert als hoofdgerecht en een parfait toe. Ook bij de koffie kun je veel (zelfgemaakte) lekkernijen verwachten en kregen we Friandises om de avond smakelijk af te sluiten. Zalig!

Op de menukaart zie je een goede verzameling van zowel vis, vlees en soep-gerechten en luistert het personeel ook graag naar jouw wensen. Doordat de gerechten al verfijnd en smakelijk pur sang zijn, zijn meerdere bezoekjes aan het restaurant ook niet uit te sluiten. Alle gerechten klinken namelijk als muziek in de oren.

Nice to know

Naast heerlijk lang tafelen en genieten van de gerechten, is het ook mogelijk om in de skybar plaats te nemen. Met een panorama uitzicht over Leeuwarden, geniet je van een groot aanbod aan (mousserende) wijnen en cocktailkaart. Alle klassiekers komen langs de revue, maar worden er ook specials als Stargazer geschonken. Kortom, lekker nippen aan je wijntje met een prachtig uitzicht. Hoe heerlijk is dat?

Dus de volgende keer dat je een shopdag in Leeuwarden gepland hebt (vergeet hotspot Klup dan zeker niet)!, is Élevé de perfecte afsluiting!

Good to know

Hotel Westcord vind je op 10 minuten loopafstand van station Leeuwarden, maar kun je er ook met de bus heen. Dan duurt het 3 minuten. Het adres is Heliconweg 52, 8914 AT. Restaurant Élevé is elke dag geopend, van 12:00 uur tot 00:00 uur. De keuken gaat om 21:30 uur dicht.

Was jij al bekend met restaurant Élevé?

Volg The Daily Dutchy ook op FacebookTwitterPinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

Bron beeld: The Daily Dutchy – Jaimy Boer

© 2020 The Daily Dutchy Tekst en Fotografie – All rights reserved


Jaimy Boer

Begint de dag niet zonder een grote kop koffie, heeft ontelbaar veel magazines en wil het liefst elke dag een bord truffel pasta naar binnen werken!