In De Agenda | Amsterdam Ramen Festival 2019

Liefhebbers van Japans eten kijken vol verwachting uit naar het Sushi Festival, maar wij mogen jullie vertellen dat er een veel toffer concept naar onze hoofdstad komt: Het Amsterdam Ramen Festival. Ramen is een Japans noedelsoepgerecht waar menig persoon zijn of haar vingers bij aflikt. Wij van The Daily Dutchy mogen het genoegen nemen om jullie alle ins en outs te vertellen over dit toffe evenement. Sta jij ook zo te popelen om hierbij aanwezig te zijn? Lees dan gauw verder!

Het Amsterdam Ramen Festival is het allereerste ramenfestival van Nederland en dus zeker een bezoekje waard. Op zondag 17 februari wordt het evenement georganiseerd door Susam Pang. Het idee voor het concept is ontstaan door zijn liefde voor ramen. Tijdens het Amsterdam Ramen Festival kun je verschillende soorten ramen proberen.

Ramen in allerlei soorten en smaken

De bedoeling van het Amsterdam Ramen Festival is om iedereen kennis te laten maken met verschillende soorten ramen. Het maakt niet uit of je al bekend bent met dit overheerlijke Japanse gerecht of dat het allemaal nieuw is voor je. Bij elke stand kun je een andere soort ramen krijgen. Bijvoorbeeld ramen met kip of ramen op basis van varkensboullon, beter bekend als tonkotsu. Maar voor de vegetariërs onder ons is het ook mogelijk om vegetarische ramen te eten. Er zijn genoeg stands om een keuze uit te maken. Mocht je iets kleins willen nemen, ga dan naar de Food of Japan stand voor kleine snacks zoals gefrituurde kip of hartige pannenkoeken.

Veel plezier met karaoke

Volgens oprichter Susam is het ramenfestival niet compleet zonder karaoke. Mocht je genoeg verschillende soorten ramen hebben geprobeerd, allerlei Japanse snacks hebben gegeten en toe zijn aan iets anders. Trek dan je stoute schoenen aan en betreed het podium. Er zijn uiteraard veel Japanse liedjes waarbij je kunt meezingen. Mocht je geen Japanse liedjes kennen, dan is er ook genoeg keuze uit Engelstalige liedjes.

Ook leuk om te lezen: 10x Ramen eten in Amsterdam

Nice to know

Dacht je dat je alleen ramen kon eten tijdens het ramenfestival? Tijdens het Amsterdam Ramenfestival zal er een uniek gerecht worden geïntroduceerd: de ramenburger. Bij normale hamburgers is het vlees tussen twee broodjes gelegd, maar hierbij is het vlees (of groenten voor als je vegetariër bent) tussen twee schrijven ramennoedels gelegd. En om het festival compleet te maken worden de burgers bereidt door Chef Justin Brown. Hij is bekend van The Chippy en Bao Buns Amsterdam.

Good to know

Het Amsterdam Ramenfestival zal plaatsvinden op zondag 17 februari bij De Bajes op de Utrechtsestraat in hartje Amsterdam. Het festival begint om 13.00 uur en zal eindigen om 20.00 uur. Tickets koop je hier!

Ga jij ook naar het Amsterdam Ramen Festival?

Volg The Daily Dutchy ook op FacebookTwitterPinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

Vivian Secrève

Founder & Owner van The Daily Dutchy

Drinkt meer cappuccino's dan wijn, heeft een obsessie met olifanten en houdt heel erg van buiten de deur eten.