10x Ramen eten in Amsterdam

Voor The Daily Dutchy zijn wij dagelijks op zoek naar nieuwe hotspots in Nederland en daar horen natuurlijk verschillende keukens en gerechten bij. Of je nou een liefhebber van Aziatisch eten bent of niet: ramen is absoluut het proberen waard. Wij zijn fan van deze Japanse noedelsoep en kunnen dit gerecht wekelijks eten. Om die reden hebben wij tien hotspots op een rijtje gezet waar je de allerlekkerste ramen van Amsterdam kunt eten!

#1 Fou Fow Ramen

De Pijp heeft een zogeheten hidden gem waar je de allerlekkerste Japanse noedelsoep kunt eten. Bij Fou Fow Ramen zit je op een houten krukje en geniet je van een lekkere bowl soep in je rechterhand en een ijskoud Japans biertje in je linkerhand. Daarnaast heb je uitzicht op prachtige Aziatische muurschilderingen. Je hebt niet eens meer het idee dat je in Amsterdam bent!

#2 Vattenramen

Vattenramen is niet zomaar een ramen restaurant. Het restaurant is namelijk van de beroemde Michelin chef Hideto Kawahara uit Japan. Wij kunnen jou verzekeren dat je hier een van de beste ramen van Amsterdam eet! Stel je smaakpapillen op de proef en eet naast de bekende soep ook andere Japanse bijgerechten waaronder gyoza’s.

#3 Baowowow Yippieyoyippieyay

Don’t worry, de gerechten die je kunt bestellen bij dit restaurant zijn niet zo moeilijk uit te spreken. Dit restaurant is een echte aanrader voor de echte bao buns addicts onder de Amsterdammers. Je kunt hier terecht voor bao buns (iets waar wij ook erg fan van zijn), maar natuurlijk ook voor ramen bowls.

#4 Cha House

Het oosten van Amsterdam is helemaal af dankzij de dim sum walhalla genaamd Cha House. Niets is te veel voor dit restaurant. Van gefrituurde garnalen dumplings tot veggie gyoza’s en natuurlijk lekkere ramen. Een ware hemel om je smaakpapillen goed te testen en te genieten van Aziatisch eten zoals nooit tevoren.

#5 Tokyo Ramen Iki

Misschien voor velen bekend als Takeichi, maar vanaf nu heet het restaurant Tokyo Ramen Iki. De ‘spicy ramen’ is een favoriet onder de ramenliefhebbers die het restaurant al eerder hebben bezocht. Op het menu vind je voornamelijk gerechten met kip, maar voor mensen die liever varkensvlees eten is het ook mogelijk om deze topping te bestellen.

#6 Sapporo Ramen Sora

Het restaurant is vernoemd naar de geboorteplaats van chef Shin Fujita, Sapporo. Hij staat erom bekend dat hij zijn noedels bereid in Sapporostijl en importeert zijn favoriete, stevige noedels dan ook uit zijn geboorteplaats. Erg uniek is de klont boter op de noedelsoep. Zeker het proberen waard!

#7 Ramen-ya

Ook wel bekend als ‘het noedelsoep-huis’. Dit restaurant zit ietwat verstopt in een kelder op de Wallen, maar het is een uitstekende plek voor een lekker en snel hapje. Veel mensen komen voor de zogeheten Hakataramen. Dit zijn noedels in een rijke, troebele bouillon van varkensbotten.

Ook leuk om te eten: Hotspot Sushi Lee Amsterdam

#8 Men Impossible

Hoe impossible deze hotspot ook klinkt, toch is het possible om voor de veganisten onder ons ook te kunnen genieten van ramen. De Japanse chef Atushi heeft in de Jordaan een restaurant geopend waar je veganistische soep kunt eten. In tegenstelling tot andere ramen restaurants worden de ramen niet geserveerd in bouillon, maar in een rode saus.

#9 Umaimon

Voor Japanners is het eten van ramen wat voor ons een patatje met is. Wij kunnen het op elk gewenst moment van de dag eten! En met dit als uitgangspunt heeft eigenaar Haruhiko Saeki ervoor gezorgd dat er genoeg keuze is op de menukaart. Noedelsoep voor lunch, avondeten of midnight snack? Het is allemaal mogelijk. Je kunt kiezen uit vegetarische soep , met varkensvlees of met kip.

#10 Yama Ramen

Nog een hotspot in de Jordaan en relatief nieuw. In dit restaurant kun je niet enkel terecht voor ramen, maar ook voor sushi en Japanse whisky. Volgens vele bezoekers zijn de Karamiso favoriet. Maar als snack voor onderweg zou je de Japanse kroketjes kunnen proberen. We like!

Ben jij ook zo’n fan van ramen?

Bron beeld: The Daily Dutchy – Vivian Secrève

Volg The Daily Dutchy ook op FacebookTwitterPinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy XVivian Secrève

Founder & Owner van The Daily Dutchy

Drinkt meer cappuccino's dan wijn, heeft een obsessie met olifanten en houdt heel erg van buiten de deur eten.